Kisat lähenee

Ja treeni paranee! Toukokuu on mennyt treenien osalta vähän kaksi jakoisesti. Alkuun treenit oli väsyneitä ja raskaita, mutta touhu muuttui ensimmäisen
viikon jälkeen kun pääsin käymään lääkärissä, ja otettiin vähän uudempaa allergialääkettä kehiin. Ja kappas! johan alkoi kulkemaan. Toukokuu on monessa mielessä todella hankala kuukausi itselle. Ei vain allergian takia, vaan myös muiden menojen takia. Vanhimmalla pojalla alkaa kesätreenit joita on kahdesti viikossa, itsellä on työpaikan liikuntavastaavana TyHy/TyKy (miksi sitä nyt haluaa kutsua) päivän suunnitelu hommat ja vastuut. Jonka lisäksi on kaiken maailman kevätjuhlia ja näytöksiä, on Grillijuhlia ja sukujuhlia, kaikkea mahdollista. Nyt samalla treeniä alkaa tulemaan taas ihan kunnolla. Tässä on täytynyt olla vähän itsekäskin jotta saa treenit vedettyä niin kuin valmentaja on ne suunnitellut. Mikä sitten itsellä tarkoitaa sitä, että nyt pitää jättää aika paljon itselle “turhia” tapahtumia ja yhteislenkkejä käymättä. Samalla tietoisesti välttelen kokeilemasta polkujuoksua ja swimrunia, ihan siitä syystä, ettei oma tilanteeni kestä kesälle enempää kisatapahtumia, tunnen itseni sen verran hyvin, että todennäköisesti tykkäisin näistä lajeista, ja sittenhän niissä olisi kisattava ja tehtävä lajinomaista treeniä. Mutta olen päättänyt pitäytyä tässä triathlonissa, ja keskittyä vain siihen noin niinkuin urheilupuolella ja sitten perheeseeni. Yhteislenkit jää itseltä tekemättä edelleen lähinnä siksi, että ensin pitäisi päästä johonkin paikkaan mistä treeni alkaa, kun olen jo tottunut siihen, että omat treenit alkaa kotiovelta. Ei tarvitse selvitällä missä jokin paikka on ja ajella sinne ja takaisin, jolloin aikaa menisi siihen jo yhtä paljon kuin treeniin, se oli yksi syy miksi aikanaan lopetin salibändyn, miksi siis toisin sen syyn tähän lajiin?. Yhteislenkit on hyvä juttu, mutta ei ainakaan minua varten. 

Tärkein treenilenkki oli itsellä sunnuntaina 22.5. jolla oli kaikki kolme lajia mukana. Ensin uintia pari kilometriä, tapojeni mukaisesti heti aamulla klo 05:00 järveen. Tämän jälkeen siirryin kotiin aamiaiselle ja kävin koiran kanssakin lenkillä ennen kuin lähdin pyörälenkille. Pyörällä hilpastiinkin sitten 70km siivu ja aikaa meni suunnillee 2h 45 min. Jonka jälkeen vielä lähdin juoksemaan pienen 3,5km lenkin. (n.20min) Tämä treeni oli itselleni yllättävän tärkeä. Lähinnä sen takia, että miten jaksoin päivän tuon treenin jälkeen. En ollut täysin poikki niin kuin vähän pelkäsin, että voisi käydä. Vaan jaksoin loppupäivän askareet ihan niin kuin pitikin. Tämä valoi uskoa omaan tekemiseen kohti ensimmäistä täysmatkaa todella paljon. Tuolla pyöräosuudella kokeilin CLIF Shot Bloks vaihtoehtoa Geelille. Tämä toimi ihan älyttömän hyvin.

Koppasin tosiaan tämBlocksmösen matkaan Triathlonmessuilta missä kävin pyörähtämässä. Tuossa paketissa on kuusi sellaista hyytölämäistä tai oikeastaan karkin omaista palasta joista kolme vastaa yhtä geeliä ja vettä kannattaa ottaa pari kulausta namin kyytipojaksi, niin imeytyy se vesi sitten tuon sulattamiseen. Nämä ovat todella hyvä vaihtoehto varsinkin niille, joilla on ongelmia saada perinteinen geeli imeytymään. Omasta mielestä tuon nauttiminen pyöräilessä oli huomattavasti miellyttvämpää kuin geelin. Ainakin Hi5 Bikes myy näitä.

Noista messuista sen verran, että mun mielestä ne olivat hyvä avaus, tosta on hyvä parantaa menoa seuraavaan vuoteen. En oikein osaa sanoa edes mitä olisin kaivannut enemmän, tai mitä oli liikaa, valitettavasti oma aikataulu ei antanut myöten kuunnella mitään presentaatioita, niistä olisi varmaan itse saanut eniten jotain kättä pidempää korvan taakse talteen. Ensi vuonna tuo ajankohta voisi ehkä olla aikaisempi ja varmasti moni märkäpukuja myyvä yritys toivoisi sen olevan paikassa missä voisi märkäpukua kokeilla ihan vedessä. Messujen jälkeen lähdettiin kaverin kanssa vielä pulahtamaan Oittaalla. On muuten todella mielekästä käydä uimassa välillä “vieraassa järvessä”. Ei ollut edes hirvittävän tuulinen keli, mutta tuolla kun on isompi järvi, niin tuuli ottaa ihan eri tavalla kiinni veteen ja nostaa aaltoja kivasti. Myönnän kyllä sen, että omaa egoa hivelee se hetki kun nousee järvestä uintitreenin jälkeen ja ranta on pullollaan väkeä, varsinkin on hienoa nähdä kun lapset huomaavat ja osoittelevat. Toivottavasti sieltä jokunen lapsi saa kipinän alkaa harrastamaan, mitä tahansa kun näkee mitä kaikkea voi tehdä kun liikkuu aktiivisesti. Uskoisin, että suunnilleen jokaiselta uimarilta joka nousee rantaan järvestä, saa mennä kyselemään millaista se uinti oikein oli. Itse ainakin ihan mielelläni voin kertoa avovesi uimisesta jos joku sitä kummastelee.

treenit

Tosiaan tässä kun katselen tuota kalenteria, niin yksi treeni muuttui sauvakävelyksi, koska kolaroin toisen pyöräilijän kanssa 11. päivä. Se kolari oli monen asian summa ja onneksi vältyttiin pahemmalta. Vasen polveni oli vain hieman jäykkänä sen jälkeen, niin päätin juoksemisen sijaan kävellä sauvojen kanssa leppoisasti. Tuossa 19. päivä missä ei näy mitään merkintää itsellä oli se TyHy päivä, joka vietettiin trampoliinipuistossa. Tuo oli lepopäivä joka meni sitten vähän pieleen, kun kyllähän se trampoliinWP_20160515_16_14_47_Pro - Copyeillä leikkiminen on todella joka paikkaa mukaan ottavaa liikuntaa. Polttopallo oli mun suosikki peli siellä. Kannattaa kokeilla tota paikkaa, okei siellä oli aika onnettomat suihkutilat, mutta muuten oli ihan puhdasta nautintoa. Nyt otetaan välillä kevyempi viikko ja ensi viikolla taas sitten pikkasen nakapankaa menoa. Eka kisa odottaa jo kulman takana 11.6. aloitetaan keräämään koko sarjaa Vanajanlinnasta. Kun multa on kyselty kesän kisoista, niin on ollut helppo määritellä, “Neljä kisaa, ja joka kerta tuplataan matkat!”

 

Similar Posts