Normaaliviikko

Lueskelin aikani kuluksi tarinaa kymmenestä asiasta mitä ei pidä sanoa triathlonistille. Yksi näistä jäi mieleeni, ja vapaasti suomennettuna toteamus kuului näin “Kyllä minäkin harrastaisin triathlonia, mutta mulla ei ole aikaa”. Tuossa alkuperäisessäkin jutussa todetaan, että “Hei, eipä meilläkään tunteja ole kahtakymmentäneljää enempää vuorokaudessa, mutta silti on aikaa treenata.” Tuosta intoutuneena ajattelin kirjailla mun viime viikon tähän, että mitä kaikkea sitä tuli tehtyä. Viikko on suhteellisen normaali, hieman ehkä juoksu painotteinen kun tässä tähytään ensi viikon puolimaratonia kohti.

Maanantai

4:40 Herätys

Aamutoimeni noudattavat nykyään samaa kaavaa, eli heräämisen jälkeen puen päälleni, avaan pihan oven koiralle ja juon pari lasillista vettä. Otan yleensä mukaani rahkan tai jonkun muun pienen välipalan ja lähden kävelemään kohti bussipysäkkiä, jonne on matkaa n. 2 kilometriä. Bussipysäkillä on oltava klo 5:25 jotta ehtii bussiin.

6:15 Uinti töölön uimahallissa

Maanantaina oli uintiin ohjeet, eli tekniikka drillejä ja lopuksi vetoja. Tähän menee aikaa n. 50 minuuttia, hallista pääsen ulos n. puoli kahdeksan aikaan.

8:00 Töissä.

Syön päivän toisen aamiaisen tässä vaiheessa, maanatai päivisin itsellä on paljon palavereita kalenterissa. Lounas puolen päivän aikaan, usein otan lounaaksi salaattia, kerran viikossa kalaa. Kotiin lähden 16:15 bussilla. Työtehtäviini kuuluu softatalon asiakaspalvelu puhelimitse, sekä sähköisten tukipyyntöjen kautta. Ihan perus toimistotyötä siis. Bussimatkoilla yleensä räpläilen tablettia, saatan katsoa netflixistä jonkin sarjan jakson tai kaksi.

17:15 kotona

Kotona hommat alkaa ruokapöydästä. Yleensä istutaan koko perhe syömään yhdessä, ellei turunmoottori tiellä ole sattunut jotain minkä takia bussini on myöhässä. Ruokailun jälkeen vaimoni vei koiran ulos ja minä olin lasteni kanssa. Isommat 9 ja 11 vuotiaat leikkivät omatoimisesti, saattavat lähteä käymään kavereiden luona, ja minä sitten oikeastaan riehuin “pikku poikien” kanssa. Meidän 1v ja 3v pojat. Tässä välissä tulee usein tyhjennettyä ja täytettyä tiskikonekin.

19:45 Iltapala aika

Meillä iltapala toimet alkavat aavistuksen ennen kahdeksaa. Itse otan usein maitorahkaa ananaksella ja lechetinillä, muilla toki vaihtelee. Iltapala aikaan myös ruokitaan kissat ja koira. Iltatoimien jälkeen kun ollaan saatu lapset sänkyihin on kello n. 20:30 jolloin käydään vielä koiran kanssa ulkona. Itse laitan valmiiksi seuraavan päivän treenikampeet ja tiistaina olikin vuorossa juoksutreeni. Tosin, olin myös tiistaina lähdössä Vaasaan työmatkalle, niin piti pakata treenikamppeet myös sinne mukaan.

21:40 Nukkumaan.

Menen tosiaan ennen kymmentä nukkumaan arkena.

Tiistai – Kohti vaasaa

4:40 Herätys jälleen

4:50 Juoksukamat on päällä, on päästetty koira käymään pihalla, ja pari lasia juotu vettä. Ohjelmassa oli juoksuvetoja 5 x 4 minuuttia. Ja siihen alku- loppuverrat, sekä palautukset päälle, niin meni n. 45 minuuttia. Tämän jälkeen käytiin vielä koiran kanssa tekemässä pikkuinen n. kilometrin pituinen lenkki.

Suihkun ja aamiaisen jälkeen lähdin bussipysäkille, tämä pysäkki sijaitsee n. 300 metrin päässä, ikävä kyllä, tältä pysäkiltä menee ensimmäinen bussi vasta klo 6:25. Jolla lähdin sitten kohti helsinkiä ja töitä.

15:00 Töistä kohti vaasaa

Me käydään parin kollegan kanssa vaasassa esimiehemme ja loppu tiimin luona n. 2-3 kuukauden välein. Matka mennään junalla ja kestää reilut neljä tuntia suuntaansa. Näillä reissuilla menee aina pikkasen ruokarytmit sekaisin, eikä junassa saa ihan niin ravitsevaa annosta kuin mieli kaipaisi. Vaasassa sitten toisen miespuolisen kollegan kanssa jaetaan hotellihuone, hän meni syömään kun saavuttiin, minä olin hetken siinä hissukseen ja soitin kotiin toivottaakseni hyvät yöt. Tämän jälkeen kävin vielä paikallisessa ruokakaupassa hakemassa pientä purtavaa, ja sitten mentiinkin käymään saunassa vielä.

Seuraavalle päivälle oli sovittu niin, että toimistolla pitää olla klo 8:30 viimeistään, ja itselläni oli treeniohjelmassa kahden tunnin peruskestävyys polkupyörä. Eli herätys jälleen 4:40 ja siitä sitten hotellin kuntosalille kuntopyörän päälle. Nukkumaan menin aavistuksen yli 22:00

Keskiviikko

4:40 herätys

4:50 kuntosalilla ja pyörän päälle. Kuntopyörässä oli sellainen ylläripylläri, että satula oli käytännössä irti, eikä missään näkyvissä mitään työkaluja millä saisi kireäksi. Siinä se pyöri tapin päässä oikein nätisti. Noh, pikkuvika, senkun polkee menemään.

7:30 Aamiainen – Hotelliaaminainen! Ihanaa!

8:30 Vaasan toimistolla

Käytiin päivän palaverit siinä läpi ja saatiin monia ideoita duuniin liityen, ja koska meidän tiimillä on lievästi sanottuna mennyt todella hyvin ensimmäinen vuosineljännes niin suunnaattiin vielä ennen lähtöä takaisin helsinkiin keilaamaan koko porukan voimin. Keilailu

15:00 Vaasasta takaisin kohti helsinkiä.

Tähän suuntaan mukaavaa on se, ettei tarvitse junaa vaihtaa, itsellä tulee aina pieni kiire helsingin päässä, että pääsee varmasti seuraavaan bussiin kohti nummelaa. Nummelassa olin n. varttia vaille kahdeksan, ja yleensä otan taksin nummelan linja-autoasemalta hiidenrantaan (matkaa n. 3km) mutta koska siinä mitään pirssiä ollut valmiina, päätin kävellä tuon matkan. Kotona olin noin vartin yli kahdeksan ja toivottelin lapsille hyvät yöt. Kaivoin vielä illalla uimakamppeet seuraavaa päivää varten. Olin sikeässä unessa ennen kymmentä.

Torstai

Herätys 4:40 jälleen.

Tämä päivä on aika samanlainen kuin maanantai, eli uintia vuorossa. Tänään uinti oli matkaa, ja toteutin sen 2 x 1000m vetoina. Siitä päivittelinkin Facebookiin seuraavasti:

päivitys

8:00 Töissä

Työpäivä oli ihan peruspäivä, aamulla puhelintuessa ja iltapäivällä parin tunnin vuoro tikettijärjestelmän pyyntöjä ja palaveria. Lähdin tuntia aikaisemmin kotiin koska olin todella väsynyt. Matkustaminen jotenkin saa aikaan sen, että alkaa väsyttämään.

16:30 Kotona

Aikainen päivällinen ja siitä sitten lähdin käymään kaupassa ostamassa viikonlopun ruokatarvikkeet. Jonka jälkeen kävin koiran kanssa vähän pidemmällä lenkillä, n. 3 kilometriä. Meidän koiramme on saksanpaimenkoira, ja vielä ihan pentu. Pikku hiljaa ollaan pidennetty kävelylenkkejä. Iltapala toimien jälkeen taas seuraavan päivän juoksukamppeet valmiiksi. Yleensä tulee laitettua kaksi pinoa valmiiksi märän kelin ja kuivan kelin vaatteet. Jos sataa, niin tykkään, että edes takki pitää jossain määrin vettä.

21:45 suunnilleen nukkumaan.

Perjantai

4:40 Herätys

4:50 Ulos lenkille

Juoksutreeni painottui tänä aamuna tekniikkaharjoituksiin ja loppuun 10 x 100m vetoja 100m kävely palautuksilla. Pääpaino vedoissakin se, että tekniikka säilyy ja jalan takaosa aktivoituu. Ja koska juoksin taas kotiseudulla ehdin käyttämään koiraakin ulkona. Silloin kun lähden töölönlahdelle juoksemaan pitää keretä taas siihen tuntia aikaisempaan bussiin, niin silloin tuo koiran ulkoilutus jää oven avaamiseen takapihalle.

7:50 Töissä

Duunipäivä oli jälleen perus perjantai puurtamista, vitsit lentelee normaalia herkemmin, kaikilla viikonloppu mielessä ja fokus hieman karkaa sinne viikonloppuun. Perjantaisin, ja yleensäkin viikonloppuisin valvon pidempään illalla, katsotaan vaimoni kanssa telkkarista jotain sellaista hyvän mielen viihdettä aika usein. Esim. Pop’n’Roll, Featuring Ela, The Voice of Finland… Mitä näitä nyt on. Nukkumaan taisin mennä vasta 23:00 aikoihin.

Lauantai

Lauantaisin pyrin siihen, että minä heräisin lasten kanssa ja Teija saisi näin ollen nukkua hiemanpidempään. Heräsin siis samaan aikaan kuin pikku pojat, tuossa kuuden jälkeen. Itsellä kalenterissä oli merkattuna tähän “Lepopäivä” eli kävin päivän aikana vain koiran kanssa ulkona, muuten oltiinkin sisällä kun pikku pojilla molemmilla oli lämpöä pikkasen. Lauantai oli kyllä harvinainen päivä siinä mielessä, että mitään menoja ei oltu sovittu. Taisin jopa pikkasen nukkua päiväunia ja pelailla konsolilla Assasins Creediä. Koira ja PoikaMuuten meidän viikonlopuilla on tarkka rytmi, jota ruokailut rytmittää. Käytiinpä saunassa vielä illalla, vanhimman poikani kanssa saunakeskustelut pysyy tiukasti Star Wars saagassa ja maailmassa.

klo.    Ateria

8:00  Aamiainen

11:00  Lounas

14:00  Välipala

17:00  Päivällinen

20:00 Iltapala

Lounaan ja välipalan välistä aikaa kutsutaan “päiväuniajaksi” Silloin perheen pienimmät nukkuvat päiväunia.

Sunnuntai

6:00 Herätys

Heräsin pikku poikien kanssa jälleen ja päästin koiran pihalle hetkeksi. Aamu siinä menee piirrettyjä kattellessa. Kahdeksan maissa oli sitten koko kööri hereillä ja lähdin pitkälle juoksulenkille. Ohjelmaan oli kirjattu 90 min peruskestävyys lenkki, loppuun 10min kisavauhtia (puolimaraton). Tämä meni mukavasti sateessa jonka jälkeen lähdin vielä kävelemään koiran kanssa pikkuisen lenkin, senkin sateessa.

11:00 lounas

Sunnuntaisin lounas syödään just eikä melkein tähän aikaan, johtuen siitä, että tyttärellä alkaa Chearleading treenit klo. 12:00, pitää lounaan ehtiä vähän laskeutua ennen treenejä, tänään Jenniinalla oli kolmen tunnin treenit. Kevät näytös lähenee kovaa vauhtia ja ohjelma pitäisi saada haltuun. Kun tytöllä oli treenit, niin sinä aikana kävin vuokraamassa peräkärryn ja lähdettiin muut hakemaan koirankoppia karkkilasta. Pikku pojat ottivat päiväunet autossa kun haettiin tuo koirankoppi, siinä ei loppujen lopuksi kauaa mennyt, ja ehdinkin sitten hakemaan tyttären treeneistä. Lähdettiin tytön kanssa vielä kaupassa käymään kun päätettiinkin syödä päivälliseksi tortilloja, niin piti hakea vähän täytettä niihin. Siinä sitten kaupan parkkipaikalla taitavasti peruutin auton terävään ruuviin ja rengas puhkesi. Automme on pikkasen reilu vuoden vanha, eikä itsellä ollut mitään hajua missä renkaan vaihtovälineet sijaitsee. Noh, sain ne sieltä esiin ja vararenkaankin löysin, kaiken rengaskaikkiaan meni joku 20 minuuttia tuohon operaatioon, palkitsevinta oli tyttäreni ihailu “Iskä, mä en tiennytkään, että sä osaat vaihtaa renkaan!” – Priceless, niin kuin mainoksessa sanotaan.

Päivällisen jälkeen polteltiin vielä jätepaperit takassa, ja koiraa käytettiin ulkona. Tuo koira on siitä mainio, että tulee varmasti käytyä ulkona muutamaan kertaan. Iltaisella kun mentiin taas nukkumaan, niin pitkään ei tarvinnut nukkua kun kello 03:00 pärähti häkä varoitin soimaan, oltiin liian aikaisin laitettu pellit kiinni takasta, siellä vielä kyti jätepaperit pikkasen, niin siinä sitten pikkainen tuuletus operaatio käyntiin ennen seuraavan aamun 04:40 herätystä…

Tätä kun summaa, niin näkee sen, että omat treenit ovat tosiaan aamulla. Silloin ehdin hyvin tekemään treenit, toki se on on illasta pois hieman. Mutta tämä rytmi on sellainen mikä itselle sopii parhaiten, jos taas iltaisella lähtisin treenejä tekemään, niin silloin itsellä nukahtaminen menisi todella myöhään kun aamulla on kuitenkin lähdettävä töihin, olisin silloin huomattavasti väsyneempi.

Tästä tuli pikkasen pidempi blogipostaus pahoitteluni siitä, mutta itsellä on tapahtumarikkaita viikkoja, tai ainakin yksi päivä viikosta yllättää aina. Mutta näin minä siis löydän arkena aikaa Triathlon harrastukselle.

Similar Posts