Helsinki City Triathlon 2015

HCT_starttiTapahtuma mistä omalta osalta kaikki on alkanut. 2011 olin täälllä ensimmäisen kerran ja nyt siis jo viidettä kertaa mukana. Helsinki City Triathlon on upea, rentohenkinen kisa niin triathlonin ensikertalaisille kuin kokeneillekin konkareille. Matkat ovat kaikille sopivat, 300m uinti, 10km pyöräily ja 3km juoksu.

Hieno tapahtuma jälleen kerran, pidän tästä tapahtumasta sen matalan kynnyksen takia. Täällä näkee paljon heitä jotka ottavat ensimmäistä tuntumaa triathloniin ja kokeneemmat triathlon harrastajat tulevat vaihtamaan kuulumisia toistensa kanssa ja kannustamaan ensikertalaisia. HCT on mielestäni se tapahtuma missä triathlon harrastajat “pitävät hauskaa” lajin parissa. Ihan mieletön tapahtuma ja meininki jälleen!

 

Miten sitten itsellä meni?

Lähdin ajatuksella, että teen kovan treenin. Matkat ovat niin lyhyitä, että voi painalla ihan niin kovaa kuin pääsee.    Tätä lähdin sitten toteuttamaan. Uinti onnistui todella hyvin, sain jopa todella hyvän peesin missä uida. Olin kokoajan kaverin varpaissa kiinni. Uinnin ajaksi tuli 4:54. Uinti parani viime vuoteen verrattuna 18 sekuntia. Tähän ei voi olla kuin tyytyväinen. Lyhyillä matkoilla tälläinenkin parannus alkaa olemaa kova juttu.

HCT_uinti

T1 (vaihto uinnista pyöräilyyn)

Noh, ihan ensimmäiseksi jouduin etsimään pyörääni. Luulin sen olevan aikaisemmassa vaiheessa, mutta se olikin hieman pidemmällä kuin muistin. Lopulta se pyörä löytyi ja aloin laittaa kampetta päälle. Näin lyhyessä kisassa en ala kuivaamaan mitään vaan pitää saada mahdollisimman nopeasti kaikki kamat niskaan. Tosin, tässä töpeksin sitten sen verran, että pyöräilykenkien tarrat olivat kiinni. Ne olisi pitäny olla auki jotta olisi saanut heti jalkaan, eikä pitäisi ensin avata ja sitten sulkea. Aikaa tähän meni 2:44… Mikä sekin oli nopeammin kuin viime vuonna. 2:53 oli viime vuoden vaihtoaika

Pyöräily

Pyöräily lähti kulkemaan oikein hyvin. Itsellä oli maantiepyörä alla, sama kuin viime vuonnakin ja sillä siis mentiin. Olen itse sitä mieltä, että peesivapaisiin kisoihin ei pitäsi olla TT-pyörällä mitään asiaa. Aika-ajo pyörän sarvet ovat sellaiset härän tappo vehkeet, ettei paremmasta väliä. Jokainen voi kuvitella miltä se tuntuisi kun vaihde vivut työnnetään 40 km/h vauhdilla takalistosta sisään. Varsinkin tuo reitti mikä HCT:ssä on, siellä on äkkinäisiä jarrutuksia paljon ja tainnut olla joka vuosi reitillä asiaan kuulumattomia henkilöitä, siinä ei ollut tänäkään vuonna poikkeusta.

Niin se oma suoritus. Sain ajettua aika yksinäni tuon pyöräilyn, viimeisen kilometrin verran nautin kyllä hyvästä peesistä, sain siinä hieman lepuutettua jalkojani ja sitten uuteen nousuun. Pyöräilyn aika oli 19:10 tämä oli huomattavasti paremmin kuin viime vuonna jolloin aikaa kului 20:02

T2 (vaihto pyöräilystä juoksuun)

Viime vuoden aikaa ei ole tiedossa, ilmeisesti viime vuonna tuo vaihto on sisältynyt joko pyöräilyyn, tahi juoksuun. Tai jopa molempiin. Tästä itsellä ei ole tietoa. Vaihdossa sain jo tärvättyä aikaa kun olin laittamassa heti pyörää telineeseen, kunnes toimitsija huusi “Tuo tänne lähemmäs se pyörä!” Noh, pyörä mukaan vaan ja lähemmäs tenniskentä oviaukkoa. Tässä ei kyllä aikaa mennyt mitenkään hukkaan, enemmän meni taas siihen kun piti ensin avata lenkkareiden kengänauhat ja sitten solmia ne. Taas olisi pitänyt muistaa, että laita ne nauhat avonaisina sinne pussiin. Aikaa meni tähän vaihtoon 1:46 (luullakseni viime vuonna tämä osio meni nopeammin.)

Juoksu

HCT_fillari

Kerrankin heti lähti juoksu hyvin käyntiin, ainakin siltä tuntui ensimmäiset 500m jonka jälkeen alkoikin pistämään. Tuota pistämistä jatkui suunnilleen puolikierrosta jonka jälkeen tunne hävisi ja pääsi taas juoksemaan kunnolla. Ekan kierroksen väliajassa tämä pistäminen kyllä näkyi. Ensimmäinen kierros meni 5:24 min/km tahtia, kun toiselle kierrokselle nopeus olikin sitten jo 4:24 min/km. Näin lyhyellä matkalla ei itselle tullut hirveesti tarvetta juoda, pyöräilyosuudella itsellä oli kyllä juomapullo mistä pari kertaa tuli suullinen urheilujuomaa otettua ja sitten juoksuosuudella kun lähdin toiselle kierrokselle join vettä sillä tavalla, että otin juomapisteeltä veden ja heitin sen päin kasvojani. Sain siitä just ja just suullisen vettä, ja kaiken rehellisyyden nimissä, vettä meni enemmän nenään kuin suuhun tuossa vaiheessa. Mutta juoksu ei katkennut ollenkaan. Täysiä mentiin. Sain vielä hyvän kipinän kun joku kanssakisaaja ohitti minut toisen kierroksen alussa, siitä hetkeksi peesiin ja kun alamäet alkoi huomasin, että ilmeisesti olen tottuneempi mäkiseen maastoon kuin tämä kisaaja koska siinä itsellä alkoi jalka kevenemään ja meno kovenemaan. Sitten vaan viimeinen “mäkiveto” ja täysiä maaliin. Juoksu aika 14:14 joka oli peräti 41 sekuntia nopeampi kuin viime vuotinen.

Kaiken kaikkiaan olin viime vuonna 11 sekuntia nopeampi. Vaikkakin tänä vuonna kaikki tuntui menevän nopeammin. Tosin, se viime vuoden T2 vaihto oli varmasti se ratkaiseva tekijä, mistä selittyy tuo juoksuajan parannuskin. Tosin, tulipahan tuolla sanottua lause mitä en uskonut ainakaan 5 vuotta sitten sanovani. “Taitaa olla liian lyhyitä nää matkat mulle, ei oikein saa kunnolla äijää käyntiin”. Itsellä oli triathlonit tässä ja seuraavaksi alkaakin katse kohti kesää 2016. Tiedossa on laktaattitestit 1.9. ja 19.9 kokeillaan miltä se maraton tuntuu espoon rantamaratonilla. Niistä lisää sitten myöhemmin.

HCT_Tulokset

Kaiken kaikkiaan, HCT on tapahtumana erittäin hyvä ja helposti lähestyttävä. Siellä on paljon toimitsijoita jotka kaikki ovat heti mielellään antamassa neuvoa kun sitä kaipaa. Ensi vuonna jälleen HCT kiinnostaa, mutta jos saisi jonkun lapsista houkuteltua mukaan niin se olisi se hienoin juttu. Tai miksi ei molemmat isot lapset voisi siellä kisailla. Esikoinen lasten sarjassa, ja tyttären kanssa voisi vanhempi + lapsi sarjaa lähteä kokeilemaan. Kuvia tapahtumasta tulee lähiaikoina, näin järjestävä taho lupailee omilla facebook sivuillaan.

Similar Posts