Kisakalenteri 2015

 

No niin nyt se siis on lopullisessa muodossaan. Oman kesän kisat ovat siis seuraavat:

6.6. Vantaa Triathlon (Sprintti: Uinti 750m, Pyöräily 20km, Juoksu 5km + mahdollisesti pitkäviesti)

4.7. Vierumäki (perusmatka: Uinti 1500m, Pyöräily 40km, juoksu 10km)

18.7. Joroinen (puolimatka: Uinti 1900m, Pyöräily 90km, juoksu 21,1km)

16.8. Turku Triathlon weekend (puolimatka: Uinti 1900m, Pyöräily 90km, juoksu 21,1km)

22.8. Helsinki City Triathlon (super-sprint: Uinti 300m, Pyöräily 10km, juoksu 3km)

19.9. Espoon Rantamaraton (juosten: 42,2km)

 

Enemmänkin olisi kalenteriin mahtunut, mutta nyt päätin tänä kesänä mennä näillä tapahtumilla. Päämatkaa kun kysytään, olen vastannut sen olevan joku kolmikosta Joroinen – Turku – Espoo. Kerron tämän sitten Espoon rantamaratonin jälkeen, sillä pääkisa on se mikä menee omasta mielestä parhaiten. Tälle kesälle harmittavia asioita on se, että Sääksissä ei ole kisaa ollenkaan ja se, etten osallistu Kisko ”Hills” Triathloniin. Tough Viking tapahtuman kanssa arvon vielä kovasti osallistunko vaiko en. Ongelmana on se, että se on aika lähellä tuota Rantamaratonia jonka haluaisin juosta ehjänä. Viime kerralla Tough Vikingistä oli muistona kipeitä paikkoja ja pitkään.

Huhtikuussa olin pitkälti juoksematta, koska oikeassa jalassa oli jokin pieni rasitusvamma. Sillä hetkellä se harmitti todella paljon, kun piti jättää averia maraton tapahtumasta kympin lenkki väliin, mutta onneksi pystyi kostoksi uimaan ja pyöräilemään sitten enempi. Kun valmentajan kanssa mietittiin, mistä tuo jalan vamma on voinut johtua niin päätin siltä istumalta myös lähteä sovittamaan uusia lenkkareita jalkaan. Jos syy vaikka olisi ollut lenkkareissa. Jalkaan valikoitui Asicksen Nimbus Gel 16:set. Nekin fyssarin avustuksella joka laittoi mua juoksemaan ja kävelemään. Kokeiltiin kuitenkin kolmia eri tossuja ja noilla sitten mentiin. Ihmeellisintä oli se, että ensimmäinen lenkki minkä juoksin ne jalassa oli n. 12km pitkä lenkki. Eikä mitään kipuja ja kolotuksia ollut kengällä tarjota. Yleensä olen tottunut siihen, että kenkä sattuu jalkaan ensimmäiset 3 – 5 km tai enemmänkin, kunnes se muotoutuu jalan mukaiseksi. Mutta nyt se olikin yhtä juhlaa ensimmäisestä askeleesta lähtien. Samaan syssyyn oli todettava, ettei itsellä ole ikinä ollut noin vaimennettuja tossuja. Tosin molempia lenkkareita käytän edelleen. Newtonit tuntuu paremmalta jalassa kun mennään kovempaa.

Toukokuu

Hirveästi on tullut yhteydenottoja ja pyydetty lähtemään kaikenlaisille leireille nyt toukokuussa. Mutta olin päättänyt jo kauan sitten, että toukokuun rauhoitan omakotitalomme pihahommille. Siitäkin saa todella hyvää treeniä, ja totesinkin itsekseni, että en olisi pystynyt tekemään tällä tahdolla ja asenteella näitä pihahommia, jos olisin se ”Entinen itseni” mitä olin vielä vuonna 2010. Silloinen satakiloinen äijä ei olisi jaksanut ensinnäkään nostella niitä tukkeja mitä minä nostelin, saatikka jaksanut koko viikonloppua painaa menemään hommia. Meillä kaadettiin pihalta kaksi isoa n. 12-14 metristä vaahteraa, sekä neljä pikkasen pienempää koristepuuta. Sain viikonlopun aikana erotettua oksat rungoista, ja isommista oksista haaraoksat pois, kannettua polttopuiksi menevät rungot tontin toiselle puolelle ja nyt on jäljellä muutama keko oksia mitä pitää silppurista vetää läpi. Tämä kävi todeToughlla hyvin treenistä.

Nyt sitten olen bongannut loistavan viikottaisen treenin täältä helsingin seudulta, missä ehtii hyvin aamulla käydä ennen kuin alkaa toimistolla työt. Kyse on tietysti Tough Viking Finland tapahtuman treeneistä. Olen nyt kerran käynyt ja muutama kerta on jäljellä. Tuossa oli sitten n. 50 minuuttia sykkeet tapissa.Yksinään ei tuollaista treeniä olisi tullut tehtyä. Suosittelen lämpimästi!

Similar Posts