Joulukuun haasteet

Joulukuu oli todella haastava. Perheelliset tietävät tämän kun on joulujuhlia vaikka ja kuinka. Koulut, päiväkodit ja harrastukset. Sen lisäksi on ties mitä joulumyyntiä, kynttilöitä, sukkia, lakua ja ties mitä. Meillä oli sitten vielä sellainen juttu sovitettavana joulukuulle kuin kaste. Noh, kaikesta selvittiin, vaikka oma fiilis oli sellainen, että treenit jäi vähän vähemmälle.

Nyt vuoden loppuun tuli vielä kunnollisia pakkasia ja oma uskallus ei riitä lähteä juoksemaan näillä pakkasilla. Tosin, sekin voidaan korjata kauppareissulla. Tarvitaan vaan pikkasen lämpimämpiä varusteita. Tosin, onneksi on muitakin vaihtoehtoja. Uinti tulee varmasti lisääntymään nyt tammi- helmikuun aikana. Samalla on hyvä tutustua kuntosalin vaihtoehtoihin. Kuntosaleissa on omalta osalta hyvänä puolena se, että sisään pääsee jo aamulla klo. 05:00. Tykkään todella paljon mennä salille heti kun se aukeaa, saa olla aika omassa rauhassa. Olenkin viettänyt paljon aikaa spinningpyörän päällä ja katsellut leffoja netflixistä.

Sosiaalinen media

Sananen tuosta sosiaalisesta mediasta, tää on mun ihan lempiaihe, myönnetään. Sosiaalinen media on käsitteenä ja asiana todella uusi. Siksi mitään pätevää ”some-etikettiä” ei vielä ole olemassa on kyllä hyviä ideoita ollut, mutta mitään vakiintunutta käytösopasta ei ole olemassa. Tässä oli jonkin aikaa sitten sellainen buumi, että kuvataan joku huonosti mennyt asiakaspalvelutapahtuma ja valitetaan sitä sitten sosiaalisessa mediassa ja toivotaan sympatiaa, tai mitä ikinä.

Nyt taas ollaan uuden trendin äärellä johon itse olen tykästynyt. Haasteet. On jäävesihaastetta ja ties mitä muuta. Aktivoidutaan tekemään hyvää erilaisten haasteiden kautta, ja miten sitten tämä liittyy taas tähän triathlon harrastajan arkeen? Eteeni sattui erinomainen sivusto ja yhteisö.

Tikis – Facebookissa

Ja heidän haasteet on aivan upeita. Tykkään niistä eritoten siksi, että ensimmäinen haaste jonka kautta tähän sivustoon ja yhteisöön törmäsin oli 21. päivän punnerrushaaste. 1. päivänä piti tehdä 15 punnerrusta ja joka päivä tehtiin 5 kpl enemmän. Lopulta 21. päivänä punnerrettiin jo 115 punnerrusta. Miksi sitten tykkään tästä? Haaste on toteutettavissa lähtötasosta riippumatta. Tiedän, että on monia joille 115 punnerrusta on ihan peruskauraa. Mutta se mikä tekee tästä mielestäni todella hyvän idean on se, että pyritään saamaan liikkeelle niitä jotka rehvastelee ”Kyllä mä ton jaksaisin, ihan helposti” on eri asia sanoa pystyvänsä tekemään jotain, kuin oikeasti tehdä se.

Tähän vuoden lopun haasteeseen ehtii vielä tänään mukaan:

“Mega Burner 2015”

Itse tein haasteen jo aamulla, tässä pari kuvaa siitä miltä näytin ennen tuota, ja miltä jälkeen. Aikaa meni 1,5 tuntia. Tosin, jos valmentajani Petra olisi ollut paikalla olisi tuo varmaan mennyt nopeammin vaikka hän olisi laittanut minut tekemään muutamat kymmenet toistot uusiksi. Rehellisyyden nimissä kaikki kyykyt eivät olleet niin syviä kuin olisivat voineet olla, eikä punneruksetkaan. Jännä oli huomata, että punnertaminen tuntui melkein tauolta, nyt reidet lähinnä huutaa hoosiannaa, vaikka joulu meni jo!

Kierros:

Kyykky x 20

Punnerrus x 20

Vuorikiipeilijä x 20

Yleisliike x 20

Ja kierroksia 25 kappaletta. Jotta päästään tulevaan vuosilukuun tehdään vielä bonuksena vapaavalintaista liikettä 15 toistoa, tein 15 kyykkyä sitten.

WP_20141231_001
Ennen treeniä
WP_20141231_026
2015 toistoa myöhemmin

 

En paremmin tiedä mikä tämä Tikis ”yhteisö” on, lienee jokin kauppa, ilmeisesti niiden sivustolta voi jotain ostaakin.  Mutta minuun on tehnyt vaikutuksen heidän tapansa saada ihmisiä liikkeelle. Tämä on mielestäni se alue mihin kaivataan enemmän huomiota. Eli miten saadaan porukkaa liikkeelle.

Heiltä on tulossa vielä sitten tammikuussa uusi 21. päivän haaste:

“Tikis parempi olla”

 

 

 

Pidän näistä haasteista ihan sekin takia, että niistä saa uusia ideoita treeneihin ja tulee kokeiltua asioita mitä ei muuten kokeilisi ollenkaan. Liikunnan monipuolisuus on se asia mikä tekee treenaamisesta kivaa ja mielekästä, ainakin itseni kohdalla. Lopuksi toivotan kaikille tasapuolisesti hyvää uutta vuotta. Hyviä treenejä ja hyviä kisoja! Nähdään ensi vuonna!

Tikis

Similar Posts