Minna Koistinen

Kuva: Teemu Oksanen
Nimi: Minna Koistinen (Myötänen)
Lajini: Triathlon ja aika-ajopyöräily
Tavoitteeni kaudelle 2021-2022: Päästä irti loukkaantumiskierteestä ja palata terveenä urheilijana.

Edustamani seurat: Team Cervelo TriathlonSuomi

Blogini: Triathlonisti Minna Koistinen

Parhaat sijoitukset:

Ironman South-American Championship: 3. (2018) (tulokset)
Ironman 70.3. Lahti: 2. (2018) (tulokset)
Finntriathlon Joroinen SM-puolimatka: 1. (2018) (reittiennätys – tulokset)
SM-sprintti: 1. (2018)

Minusta lyhyesti

Urheilijana olen vähän hullu “kaikki tai ei mitään” -tyyppi. Jos treeni ei satu, se ei varmaan kehitä ja pyörän päältä hyppään pois vasta kun olen tehnyt harjoituksen viimeisen päälle hyvin. Periksiantamattomuus, vahva tahto ja halu nousta maailman kärkitriathlonistien joukkoon on mahdollistanut rakettimaisen kehityksen vuodesta 2013, jolloin tein ensimmäisen triathlonmatkani Joroisten puolimatkalla aikaan 5:32.

Tällä mentaliteetilla on ollut myös kääntöpuolensa. Olen kärsinyt 2 vuoden aikana 2 suurta rasitusvammaa / loukkaantumista. Ensimmäinen, vasemman polven kierukan irtoaminen, vei minulta kauden 2017 ja toinen, takareiden hamstring-vamma yhdistettynä rasitusmurtuman esiasteeseen, kahteen toiseensa kiinnittyneeseen jänteeseen sekä lihasaitio-oireyhtymään takareiden lihaksissa, vie minulta kauden 2019.

Ammattiurheilu on kova ammatti ja siinä pärjää vain kovalla pääkopalla, suurella kivunsietokyvyllä, halulla ja motivaatiolla tehdä lujasti, periksiantamattomasti ja pyyteettömästi töitä päivästä toiseen läpi vuoden. Näiden lisäksi vaaditaan kuitenkin fiksuutta ja älykkyyttä rasittaa kehoa juuri tarpeeksi, mutta ei yhtään liikaa, jotta urheilija ei tipu nuoralta.

Näistä viimeisintä olen päässyt harjoittelemaan kuluneet vuodet ja katsonkin, että läksyt on tehty.

Tällä hetkellä olen ammattitriathlonisti Kaisa Salin jälkeen Suomen nopein puoli- ja täysmatkan menijä. Ammattilaiseksi siirryin 2016 loppuvuodesta ja tarkoituksena on jatkaa ammattiurheilua vielä monien vuosien ajan.

Terveellä ja ehjällä kaudella 2018 sain vihdoin kovalla harjoittelulle vastinetta. Voitin 2 Suomen mestaruutta ja mikä itselleni merkityksellisintä, sijoituin kansainvälisissä kisoissa 2. ja 3.sijalle. Etenkin Ironman Argentinan kolmas sija oli merkittävä saavutus, sillä jätin taakseni muun muassa nelinkertaisen maailmanmestarin Mirinda Carfraen ja muita MM-kisoissa top-10 sijoittuneita urheilijoita.

Kauden 2020 päätavoitteeni on voittaa ensimmäinen Ironman-kilpailu ja lunastaa paikka Ironmanin MM-kisoihin Havaijille.

Urheiluhistoriani pitää sisällään pääasiassa jalkapallon pelaamisen Vaasan Palloseurassa, muutaman vuoden tennisharjoittelun ja kuntosalitreenin. Futista pelasin yhdeksän vuoden ajan. Siirryin kuntosali- ja spinningtreenien maailman, kunnes 2007 aloitin juoksemisen uudelleen. Ensimmäinen puolimaraton meni Espoon rantamaratonilla vuonna 2012 aikaan 1.52.