Tavoitteiden pilkkomista treenimotivaation ylläpitämiseksi

Koska mun pääkisa on vasta monien kuukausin päässä, voi välillä treeneihin lähteminen maistua puulta. Onneksi mä olen kova tyttö asettamaan itselleni tavoitteita, joista mä sain aluksi valmentajalta vähän palautettakin – Jarno ei hirveästi tykännyt, että teen itselleni haasteita, koska otan helposti paineita ja sitten kaikki kärsii. No, ehkä lisääntynyt ravinto on tehnyt sen, että en ole enää kireä kuin viulun kieli ja vaivu pahimpaan mahdolliseen itsesyytösten, masennuksen ja ”mä oon ihan paska, mä oon ihan paska” –tyyppiseen itserankaisuun, jos jään itselleni asettamista “nice to achieve” -tavoitteistani.

No mutta niihin tavoitteisiin. Kun lähdin treenikauteen Barcan jälkeen mietin, että vois olla kiva juosta ennen maraa 10x1000m hölkkäpalautuksella @3:45 per km (avg). Tavoite saavutettiin etuajassa ja pääsin iloisesti viettämään joulua, kun 22.12 juoksin testin ja tuloshan oli @3.41 per km (average).

Ei muuta kuin uusi tavoite: 10x1000m @ 3:30 avg pace hölkkäpalautuksella. Se on tosi kova tavoite, kun miettii että syksyllä 2014 juoksin hädin tuskin yhden 3:45. Harjoituksia on jatkettu ja tiistaina juoksin kenraaliharjoituksissa 10×1000 @ 3:33 avg pace. Ekat neljä vetoa alle 3:30, jonka jälkeen hiljensin suosiolla ja siirryin kiltisti Koistinen – Tuikka –Cervelo-junan perälle – miehet oli pitänyt koko ajan ohjeenmukaista 3:45 vauhtia (tosin, kun mä liityin junaan meni vikat 6 vetoa väliin 3:28 – 3:44). Ensi viikolla otetaan naisesta mittaa, kun todellakin harkkaohjemassa lukee 10x1000m @ 3:30 avg pace 400m hölkkäpalautuksella. KÄÄK!

Juoksutreeneissä Esport Arenalla Tatun ja Joonan kanssa:


Mulla on myös toinen juoksuun liittyvä päähänpinttymä… Päähänpinttymät on pahoja ja mulle on liian helppo istuttaa ajatuksen siemen. Yksi ajatuksen siemen laitettiin itämään kun Heini Hartikainen (lue Heinin hyvää triathlonaiheista blogia täällä) kertoi somessa juoksevansa 10 000m Kalevan kisoissa. Hän oli juossut jossain juoksutapahtumassa 10 km alle 38 minuuttiin mikä oli naisilla rajana. No siitä se ajatus sitten lähti, siemenestä kohti päättäväistä halua. Mun mielestä 10 000m Kalevan kisoissa kuulostaa vaan niin siistiltä itserääkiltä, että pakkohan se on koittaa. Ja oishan se kiva laittaa iskälle, äiskälle & Mikolle viestiä kisojen aikaan, että muistakaa katsoa Kalevan kisojen 10 000m naisten juoksu ja tsekatkaa erityisesti se vihoviimeinen nainen – jos vaikka tunnistaisitte 😀

Tsekki Jarnolta (vihreää valoa): tavoitteenani on 38 minuutin alitus 10 000m juoksussa ja pääsylippu Kalevan kisoihin. Vaikeaa se tulee olemaan, mutta ei mahdotonta. Katsotaan mahtuuko tämän kesän aikatauluun vai koitetaanko vasta vuoden päästä.

Myös uinnissa täytyy olla tavoitteita. Mulla on pienimuotoinen uintiblokki pyöräblokin rinnalla menossa ja poikkeuksellisesti uin 4-5 krt viikossa. Oon käynyt myös Sebastian Dannbergillä koutsauksessa ja hänen kanssaan jatketaan vielä muutaman viikon ajan intensiivikoutsausta (kuulemma pitäisi vähän voimaa saada uintiin…:)). Miten uintiin saa lisää voimaa, siitä ehkä seuraava postaus!

Nyt uinnissa menee 10x100m @ 1.24 – 1.25 vauhtia hyvänä päivänä (2:00 lähdöllä). Pusken ensin yhden satkun 1:20 –vauhtiin ja sitten lähden hakemaan kestävyyttä. Tavoitteeni on uida ennen Ironman Konaa 20x100m @ 1:20 vauhtia. Se on taas tosi kova tavoite, enkä suutu itselleni jos ei mene. Mutta tavoitteita pitää olla. Ja jos meinaan pärjätä maailmalla, pitää kehityksen myös olla merkittävää…

Tosiaan juoksu ollut ylläpitovaiheessa (1 kova treeni viikossa + 2-3 ylläpitävää) ja on tullut pyöritettyä (6 treeniä / vko) ja uitua (4-5 treeniä / vko) paljon. Tammikuun alku on treenattu tyypillisellä treenimäärällä eli ~16h viikossa ja nyt parin viime viikon aikana ollaan nostettu 18 tunnin kautta tämän viikon 20 tuntiin. Mä olen asettanut tavoitteet korkealla, sekä tälle vuodelle että tuleville vuosille (kyllä, mulla on katse jo parin vuoden päässä). Sovittiinkin Jarnon kanssa, että nostetaan perusviikkotuntimäärä 20 tuntiin. 15 tunnilla saa aikaan erittäin hyviä tuloksia, mutta 20 tunnilla supertuloksia. Jotenkin näin mulle asia myytiin 😀 Ja mähän ostin – halvalla meni!

Näillä mennään kohti kauden ensimmäistä kisaa eli Pariisin maratonia! Maraton juostaan 3.4, joka on myös mun syntymäpäivä. Maraton-tavoitteenihan oli juosta niin lähelle 3 h kuin mahdollista.

Let’s see kuin käy!

Treeni-intoa! Mä lupaan päivitellä blogia vähän useammin. 🙂

Talvipakkanen ei ole syy olla juoksematta. Kunnon varusteilla pärjää 17-asteen pakkasessakin.

Similar Posts