Kauden 2015 ensimmäinen numerolappu rintaan!

Sunnuntaina koittaa tämän kauden avauskisa: Länsiväyläjuoksu (yllä oleva kuva on viime kevään Länärijuoksusta:)! Matkaa on 17,3km ja reitti aika maastoista ja mäkistä (mitä viime vuodelta muistan). Tavoitteena on alittaa viime keväinen aika 1h 24min. Juoksu on erinomainen kova harjoitus ennen ensi viikon sunnuntaina käytävää Ironman 70.3 Pays d’Aixin kilpailua. Tämän viikon sunnuntai ei jännitä ainakaan vielä (kovasti), mutta ajatuskin Ranskan kilpailusta saa perhoset vatsassa lentoon.

Edellisessä kirjoituksessa mainitsin jo, että treenit ovat siirtyneet kisaspesifeiksi. Siispä harkkaohjelmaan on tullut kaikissa lajeissa suhteellisen pitkiä kisavauhtisia ja -tehoisia osioita. Treeneihin ei ole odotettavissa kevennystä hetkeen, sillä nyt haetaan Frankfurttia silmällä pitäen hyvää valmistavaa jaksoa. Keho reagoi palautumalla hitaammin ja harjoitukset ovat henkisesti raskaista, kun pitkiä aikoja ollaan kovassa harjoitteessa. Treenit alkavat todella kysyä henkistä kanttia, jota on myös hyvä harjoittaa ennen kisaa: miten muuten kisoissa voi painaa väsymyksestä huolimatta, jos sitä ei harjoituksissa hio!

Tällä viikolla treenit näyttävät tältä:

Maanantaina: 30min kevyttä uintia + kevyt 15min hölkkä

Tiistai: 1h uintia, jossa kisavauhtisia vetoja 4x500m + 1h pyörää Z2-Z3 alueella

Keskiviikko: 40min kelausta, jossa mukana 50m teräviä vetoa + 2h 40min pyöräilyä TT-pyörällä (mukana 3x20min kisatehoisia vetoja)

Torstaina: 1h Pyöräilyä trainerilla (Z2; totuttelua uuteen ajoasentoon)

Perjantaina: 1,5h uintia (kelausta, 50m / 100m / 200m / 500m vetoja) + 30min maratonvauhtinen hölkkä + aktivoivia drillejä (sunnuntaispecial)

Lauantaina: 1h Z2 pyöritystä trainerilla (totuttelua uuteen ajoasentoon) ja 3-4x (1km kevyesti / 1km sunnuntain kisavauhtia)

Sunnuntaina: 30min kevyttä pyöritystä + Länsiväyläjuoksu (kova treeni ensi viikon sunnuntaita silmällä pitäen) + kevyt uinti

Yhteensä ~13h 30min (riippuen miten paljon jaksaa sunnuntaina illalla kelailla altaassa)

Päivällä heitetyn juoksun perusteella jalat ovat raskaat. Olo oli kokonaisuudessaan raskas. Tästä ja tukkoisesta olosta huolimatta kilsavauhdit olivat aika hyviä, eli tunne kropassa ei vastannut juoksuvauhtia. Nyt vain hyvä palautus, venyttelyä ja aamulla terävät vedot, niin sunnuntaina jalka nousee.

Vein keskiviikkona pyörän Larun Pyörä ensihuoltoon ja muutenkin kisamuokkaukseen. Kisamuokkaukseen kuului muun muassa kahden spacerin poisottaminen, joita on aika vaikea itse saada P5:stä pois (piuhat menee spacereiden sisällä ja kuten tällä viikolla opin, etuhaarukan putki piti sahata lyhyemmäksi). Vein pyörän kiireisenä tapauksena ja Larun Pyörässä reagoitiin tähän todella hienosti. Oli minulta typerää viedä pyörä niin viime tingassa huoltoon etenkin, kun spacereiden poisto otti mekaanikolta tuntien työn. En voi kuin sanoa suuret kiitokset team Larun Pyörälle venymisestä vuokseni.

Pyörä on kisahuollettu ja valmiina koitoksiin. Kisavarusteet vielä alle (kiekot, uudet jarrupalat ja limutelineet), niin valmista on!

Pyörä

Tatullakin on numerolappu hankittuna, mutta hänet yllätettiin puoliltapäivin: POLTTARIT! Kuvassa ihana paras valmentajani Jarno Tatun puuharepun kanssa. Tsemppiä miehille siihekin koitokseen! 😀

Jarno

 

Similar Posts