Mallorcan leiriä ja valmistautumista kauden ensimmäisiin kilpailuihin

Melkeinpä puolitoista viikkoa ehti kulua ennen kuin sain ajatuksia paperille 10-päivän Mallorcan leiristämme. Erikoisuutena leirillä oli se, että harjoiteltuamme 5 päivää Tatun kanssa kahdestaan, saarelle lensi yli 30 triathlonistia TriathlonSuomen harjoitusleirille. Päävalmentajina leirillä toimi Mirka ja Sami, me avustimme Tatun kanssa muun muassa pyörälenkkien vetäjinä.
Leirin järjestäminen oli hauskaa ja erilaista. Yli 30 hengen matkan järjestäminen (lennot, kuljetukset, majoitukset, pyörät ja itse leiriohjelman suunnitteleminen kolmelle eri tasoryhmälle) vaatii suunnitelmallisuutta ja luovuuttakin, mutta mielestäni onnistuimme ensikertalaisiksi hyvin. Leirin onnistumisen kannalta pääasia oli kuitenkin leiriporukka: leirille osallistuneet olivat aivan mahtavia ja tekivät leiristä niin onnistuneen kuin se oli. Löysimme kaikki uusia kavereita ja tuttavuuksia ja uskon, että myös ”siviilissä” leiriläiset pitävät yhteyttä. Kesällä on monia uusia triathleetteja kisoissa, joiden kanssa tulee vaihdettua kuulumisia ja kannustuksia reittien varrella.

Treenattua tuli paljon – etenkin pyörää. Pyöräilimme joka päivä ja lyhin lenkki taisi olla 2.5 tunnin palauttava. Pääasiassa lenkit olivat 3-6 tunnin välillä, reittiprofiilissa oli sekä tasamaata, että mäkiä ja harjoitteina pyörittelyä eli pk:ta, maksivetoja mäkiin (Lluck, Soller, Formentor) ja pitkiä VK-vetoja. Monipuolisesti kaikkea. Vietimme synttäreitäni leirillä ja vanhenemiseni johdosta ajoimme Ironman Mallorcan 180 kilometrin pyöräreitin. Ajoimme lenkillä Llucin nousun isoilla tehoilla (Z4) ja monia pitkiä tasamaapätkiä tuli ajettua Z3 yläpään –Z4 tehoilla. Muutaman leiripäivän kokonaisrasitus oli merkittävä ja IM Mallorca-päivä oli yksi niistä.

Pyörän lisäksi uimme ja juoksimme siten, että teimme yleensä vähintään kaksi harjoitetta päivässä. Leirin päivät rakentuivat pääasiassa samalla lailla kuin aiemmillakin leireillä: aamutreenit – aamiainen – päätreeni – pyörän päälle juoksu (joitain kertoja leirin aikana) – välipala/palautusateria – lihashuolto – illallinen. Raskaiden pyöräpäivien yhteydessä jätimme muut harjoitteet väliin.
Ennen Mallikselle lähtöä tein 1000m uintitestin, joka paransi uintitulostani 61 sekunnilla. Leirin jälkeen on tullut uitua aika vähän, joten nyt täytyy ottaa loppukiri ennen kauden avauskisaa Ranskassa (toivottavasti uintiherkkyys ei ole ehtinyt kadota minnekään!). 10km juoksutestissä on myös tullut edistystä ja juoksukuntoa testataankin jo tämän viikon sunnuntaina Länsiväyläjuoksussa. Matkaa on 17,3km vaihtelevassa maastossa ja alitettavana on viime vuoden aika, 1h ja 24min. Juoksutestin teki myös valmentajani Jarno ja pakko sanoa, että hän on kyllä huimassa kunnossa. 10km testi meni alle 34 minuutin aikaan. Huoh, miten joku voi juosta niin lujaa 😀

Viime viikolla olin leirin jäljiltä aika poikki, toivottavasti maltoin levätä tarpeeksi. Muuten kehitys ja palautuminen jää puolittaiseksi. Etenkin kehnolla palautumisella on pitkät vaikutukset ja nyt ei olisi varaa olla syyttä väsynyt, kun lähdetään viimeisiin harjoitusblokkeihin ennen Frankfurtia. Treenit ovat siis kääntyneet yleiseltä erityiselle ja kisavauhteja – ja tehoja haetaan treeneissä.

6 päivää Länsiväyläjuoksuun ja 13 päivää Ironman 70.3 Pays d’Aixin puolimatkan kilpailuun. Kumpikin on C-tason kilpailu, joihin ei ole syytä palautella tai herkistellä, vaan ne otetaan harjoituksina. Etenkin Ranskaan mennään vain totuttelemaan kisajännitykseen ja nauttimaan matkasta. Tavoitteena on vain ja ainoastaan juosta ensimmäisen kerran ehjä puolimaraton – eli käytännössä onnistua kisastrategian noudattamisessa ja energiatankkauksessa kisan aikana. Ranskan pre-race – kirjoitus tulee varmasti vielä ennen itse kilpailua, jossa voin tarkemmin valottaa kisareittiä, tavoitteita ja fiiliksiä.

(1) Aamu-uinti (2) IM Mallorcan pyöräpäivän pahin hetki ikuistettuna (3) päivän harjoitus tehty ja palkkaripastaa odotellessa (4) leiriläiset saapuivat edellisenä iltana ja ensimmäinen lenkki edessä.

IMAG0611 IMAG0620 IMAG0630 IMAG0638

(1) Aamu-uinnilla (kuva Sami Tuomi) (2) Päivän treenit ohi (Svante Spiik) (3 ja 4) Nousupäivän tunnelmia (Keith Silverlang ja Jaana Leminen-Lahdenperä)

aamu-uinti uinti Pojat nousussa Huipulla

Leiriporukkaa viimeisen harjoituspäivän aamuna (kuva Sanna Saksala)

Koko porukka

Leirin vetäjistä 3/4 (kuva Jaana Leminen-Lahdenperä)

Vetäjät

 

 

 

Similar Posts