Loma alkoi viikonlopulla Vaasassa

Viikonloppu vierähti kotikaupungissa Vaasassa. Flyben operoimat Finnairin lennot olivat paljon halvemmat kuin junaliput (~100€ verrattuna ~140€), joten ahtauduin purkkiin perjantaina puoliltapäivin. Kone oli pienin millä olen varmaan koskaan matkustanut ja viereen vielä sattui ehdottoman ylipainoinen mies, joka valloitti osan minunkin penkkiäni. Ehdin aamulla ottaa parin tunnin uinti+pyörätreenit, joten olin treeniväsynyt ja nälkäisenä söin kentältä ostettua lounaspatonkia. Lentomatka ei onneksi ollut Vaasaan pitkä, sillä sain vielä reiteen kramppeja enkä mahtunut kunnolla suoristamaan jalkaani.

Viikonloppu oli pitkästä aikaa ihanan rauhallinen. Lauantaiaamuna heräsin seitsemän jälkeen ilman kelloa ja aamupalan ja aamuhengailun jälkeen kävin rauhallisella,(Z2) 81min (17km) juoksulla aikamoisessa myrskytuulessa ja sateessa. Kevyt lounas, uusien pyöräkenkien metsästystä nettikaupoista ja vielä uinti iltapäivällä. Usein viikonloppuisin kombotan juoksut/pyörät ja uinnin. Lauantaina minulla ei ollut kiire minnekään, joten sain ottaa lounaan ja palautuksen ennen uintia ja näin sain paremman uintiharjoituksen kuin väsyneenä juoksun jälkeen.

Sunnuntaiaamuna laitoin kellon varmuuden vuoksi herättämään, sillä olimme isäni kanssa sopineet aamupala+aamulenkki –treffit. Kukonlaulun aikaan hyppäsin autoon ja ajoin riisipuuro+sekametelisoppa aamiaiselle. Aamupalan jälkeen lähdettiin juoksemaan ja juostiin iskän lempireiteillä Onkilahden ympäristössä. Mittaa lenkille tuli päälle 11km ja 61 minuuttia. Treeniohjelmassa luki 60min niin kierreltiin ja kaarreltiin, että saatiin varmasti tunnin mittainen treeni. 🙂 Iskäkin urheilee kahdesti päivässä: juoksu tai salitreeni Wasa Sports Gymillä aamulla ja iltapäiväkävely myöhemmin päivällä (meillä on varmaan saman verran treenitunteja viikossa!).

Iskä hankki Garminin juoksukellon (Garmin Forerunner 15) alkuvuodesta ja se on ollut ainakin näin tyttären näkökulmasta erinomainen hankinta. Pystytään seuraamaan toistemme urheilua (ja samalla päivittäistä tekemistä) Garmin Connectissa ja kommentoida suorituksia. Kun etäisyyttä on melkein 500km, tällaiset lelut ja yhteydet auttaa pysymään mukana toisen elämässä isosta välimatkasta huolimatta.

Datan kerääminen teki iskälle sen minkä lisääntynyt informaatio tekee monelle. Garminin hankkimisen jälkeen ”pelkästä lenkkeilystä” on tullut iskällekin tavoitteellisempaa urheilua. Ensimmäisinä tavoitteina on juoksuvauhdin nostaminen ja puolimaratonin juokseminen. Kaukana näistä tavoitteista ei olla. Vielä me juostaan puolimaraton yhdessä. Vaikka jossain Keski-Euroopan kivassa tapahtumassa.

Before selfie ja Aneten ottaman after-otos.

IMG_20150308_150658IMG_20150308_151746

Aamujuoksun päälle minä kiirehdin vielä uimahallille uintiharkkoihin ennen lounasta perheen kanssa.

Seuraavat kaksi viikkoa menevät lomaillessa. Jarnolle on ilmoitettu, että nyt voidaan lisätä tunteja ja niitä kuulemma saan. Treenit kahdesti päivässä ja siinä välissä vain lepoa ja ravintoa. Kaksi viikkoa siis mennään kiihtyvillä tunneilla, jonka jälkeen levätään ja testataan ja sitten lähdetään TriathlonSuomen Mallorcan leirille. Siellä pyöräillään kevät- ja kesäharjoituskausi käyntiin eli paljon kilometrejä on tiedossa. Tässä on nyt siis hyvä kuukauden mittainen treeniputki, jolla haetaan hyvää nostetta treenimäärin ja toivottavasti myös saadaan hilattua fyysinen kunto seuraavalle tasolle. Ensimmäisiin kisoihinkin alle kaksi kuukautta! Ja nyt myös levätään. Tekee kyllä hyvää, ei voi muuta sanoa!

Liikutko muuten ilman henkkareita tai muita henkilöllisyytesi / lähiomaisesi kertovia tietoja? Minä ainakin juoksen ja pyöräilen usein ilman henkilöllisyystodistuksia ja äitini on ilmeisesti huolestunut asiasta, sillä saimme Tatun kanssa häneltä ICE-rannekkeet. ICE-rannekkeessa lukee kantajan nimi, syntymäaika ja kotikaupunki sekä kahden lähiomaisen nimi ja puhelinnumero. Nykyään normaaliin lenkkivarustukseeni kuuluu kyseinen ranneke, ihan vain sen takia, että mikäli jotain sattuu, niin lähiomaiseni saavat heti tiedon ja hoitohenkilökunta tietää ketä hoitavat.

IMG_20150309_084511

Similar Posts