HENKILÖKOHTAINEN TRIATHLONVALMENNUS – MINNA KOISTINEN

Sinä unelmoit, panostat ja tavoittelet menestystä. Jossain tapauksessa antaudut täysin urheilulle. Valmentaja on sinun neuvonantajasi, tiesi viitoittaja, karikoiden osoittaja ja henkinen tuki matkalla kohti unelmiasi.

Valmentajan valinta on suuri askel kohti tavoitteita ja unelmia. Valinta joko onnistuu tai jotain jää puuttumaan.

Valmentajalla on valtava vastuu urheilijan unelmien toteuttamisessa: hänen kehittymisessään ja matkalla kohti tavoitteita joka voi joskus olla vaikeakin. 

Aloitin triathlonharrastuksen 2014 osallistumalla Joroisilla puolimatkan kilpailuun. Kehityin valmentajan alaisuudessa nopeasti ja jäin 2016 pois vaativasta asiantuntijatyöstä voidakseni panostaa täysillä urheiluun. Olen sen jälkeen kilpaillut ammattilaistasolla kansainvälisesti. Olen voittanut lukuisia mitaleita kullasta pronssiin Suomessa eri matkojen SM-kisoissa ja menestynyt kansainvälisesti. Ajan myös pyöräilyn puolella aika-ajokisoissa ja sieltäkin löytyy lukuisia SM-mitaleita.

Tällä hetkellä nimissäni on aika-ajopyöräilyn tunnin ajon Suomen ennätys sekä 10km, 20km ja 50km ennätykset. Kilpailen vieläkin triathlonissa ammattilaistasolla, mutta rinnalle on noussut vahvasti epyöräily, jossa myös olen menestynyt hyvin. Valmennustoiminnassa olen ollut mukana seuran perustamisesta, vuodesta 2014, asti. 

Olen oman harjoitteluni ja huippuvalmentajieni kautta oppinut triathlonvalmennuksesta todella paljon. Olen lukenut valtavasti teoksia niin kestävyysharjoittelusta (erityisesti pyöräily- ja juoksuharjoittelusta), voimavalmennuksesta ja henkisestä valmennuksesta. Pidän koko ajan tietotaitoni ajantasalla perehtymällä uusiin tutkimustuloksiin ja maailmalla vallitseviin valmennusfilosofioihin.

Näiden lisäksi TriathlonSuomen treeniryhmien valmennus ja muiden seuramme ammattilaisten tuoma valmennus- ja urheilufysiologian tietämys ovat kehittäneet minua niin urheilijana kuin valmentajanakin. Luen jatkuvasti lisää, seuraan alan tiedejulkaisuja ja osallistun valmennuskeskusteluihin ja -pohdintoihin muiden lajin valmentajien kanssa.

Erityisosaaminen:

 1. Pyörä- ja juoksuspesifi harjoittelu tähtäät sitten 10km tai maratonin ennätykseen, vahvaan triathlonjuoksuun tai pyöräilyssä aika-ajoon tai triathlonmatkasi vaatimaan huippupyöräkuntoon. 
 2. Epyöräilyn vaatimukset niin suorituskyvyn kuin kisastrategian osalta
 3. Älykäs treenaaminen = mahdollisimman paljon mahdollisimman vähällä.
 4. Triathlonsuorituskyvyn nosto (eli oikeanlainen harjoittelu suorituskyvyn nostamiseksi) ja tieto siitä, mitä milläkin tasolla urheilijalta vaaditaan (esim mille tasolle kynnykset tulee nostaa, jotta urheilijalla on mahdollisuus pärjätä toivomallaan tasolla).
 5. Ymmärrän ja tiedän mitä menestyminen vaatii henkisesti ja voin sekä valmentaa urheilijaa siihen että olla henkisenä tukena kovissa paikoissa. Olen lukenut kymmeniä urheilupsykan teoksia kuluneiden vuosien aikana.
 6. Ymmärrys ja perustiedot ja -taidot uintitekniikasta ja kestävyysurheilijan ravitsemuksesta. 
 7. Aikataulutus ja priorisointi. Kiireisen urahenkilön arjen haasteiden huomioinen. 

Valmentajana olen innostava, mutta tiukka, toisaalta motivoiva ja urheilijaani lähellä oleva. Käyn viikottaista ja jopa päivittäistä kommunikaatiota valmennettavieni kanssa. Valmennuksessani yhdistän yksilöllisyyden sekä tieteellisen tiedon kestävyysharjoittelun periaatteista.

On olemassa hyvän mielen valmentajia ja suorituskykyvalmentajia. Minä kuulun jälkimmäiseen. Mikäli tuloksesi junnaavat paikallaan tai olet jo saavuttanut sen mitä itse voit, ota rohkeasti yhteyttä. Myös sinä, joka olet juuri aloittamassa triathlonia, tavoitteesi ovat korkealla ja haluat apua matkasi varrelle, laitathan viestiä!

Haluan auttaa sinua pyrkimään parhaimpaan mahdolliseen suoritukseen sinun taustasi ja aikaresurssisi huomioiden. Tehdään yhdessä eteenpäin vieviä asioita fiksusti ja tehokkaasti siten, että sinä saat suurimman mahdollisen hyödyn panostamastasi ajasta ja käännetään kaikki kivet menestyksen eteen. 

Mikäli siis olet tavoitteellinen urheilija ja valmis panostamaan triathloniin, sekä kaipaat laadukasta henkilökohtaista valmennusta, joka pohjautuu viimeisimpään tietoon urheilufysiologiasta ja triathlonin lajivaatimuksista, olethan yhteydessä minna@triathlonsuomi.com. Jutellaan ja mietitään olisimmeko me hyvä valmennettava-valmentajapari ja voinko minä auttaa juuri sinua eteenpäin triathlonin parissa.

Otan henkilökohtaisia valmennettavia maksimissaan 5. Kannattaa tiedustella avoimia valmennuspaikkoja kun syksy 2024 starttaa. 

Henkilökohtaiseen valmennukseen kuuluu (279 €/kk):

1. Lähtötilanteen kartoitus ja lyhyen (6kk -1v) ja pitkän (1+ vuotta) aikavälin tavoitteiden asettaminen
2. Ison kuvan kausisuunnitelma 
3. Henkilökohtainen harjoitusohjelma hyödyntäen TrainingPeaksin interaktiivista alustaa ja ohjelman dynaaminen päivittäminen vaihtuvien tilanteiden mukaisesti. Myös voimaohjelma.
4. Jatkuva vuorovaikutteinen keskustelu
5. Palautumisen ja kehittymisen seuranta
6. Mahdollisuus hyödyntää TriathlonSuomen treeniryhmän yhteistreenejä PK-seudulla

Mitä odotan sinulta:

 • Tavoittelet selkeää tasonnostoa suorituskyvyssäsi
 • Priorisoit harjoittelua arjessasi ja seuraat harjoitusohjelmaa parhaasi mukaan. Voit olla joskus epämotivoitunut, mutta se ei näy harjoituksissa.
 • Sinulla on aito ja rehellinen halu kehittyä ja olet valmis näkemään vaivaa sen eteen.
 • Teet aina kovasti töitä vaikka se ei aina innosta. Motivaatiota joko on tai ei ole, sillä ei ole väliä kun työt on tehtävä.
 • Valmennussuhteen laadun takeeksi toivon sinulta jaksamista kommentoida TrainingPeaksiin miten treenit menivät.

Uskalla asettaa itsellesi korkeita tavoitteita ja ota ensimmäinen askel niitä kohden. Yhdessä voimme saavuttaa mitä tahansa. Laita minulle viestiä, minna@triathlonsuomi.com -osoitteeseen.