Ironman ja Challenge

Ironman ja Challenge

Ironman ja Challenge ovat kilpailevia sarjoja. Molemmat sarjat järjestävät sekä täys- että puolimatkan kilpailuja ympäri maailmaa. Ironman -sarja on perustettu jo 70-luvulla ja sarjan kisat ovatkin vakiinnuttaneett paikkansa triathlonistien kisakalentereissa. Challenge on nuorempi organisaatio ja se näkyy etenkin kisojen määrässä, joita se järjestää 21 kappaletta vuodessa.

Ironman – ja Challenge -sarjat järjestävät suurimmat triathlontapahtumat. Ne ovat kokonaisuudessaan spektaakkeleita, hyvin järjestettyjä ja ikimuistoisia tapahtumia. Eikä ihme, sillä osallistumismaksu on täysmatkan kisassa monta sataa euroa ja puolimatkastakin saa helposti pulittaa 200-300 euroa.

Ironman

Ironman sarjassa jokainen osakilpailu on karsinta vuoden päätapahtumiin: Konassa Hawaijilla ratkaistaan triathlonin täydenmatkan maailmanmestaruus ja vuonna 2014 Kanadan Quebecissä 70.3 eli puolimatkan maailmanmestaruus. Näihin kisoihin triatleetit voivat karsia osallistumalla Ironman -sarjan osakilpailuihin ympäri maailmaa ja ympäri vuoden. Etenkin Konaan on erittäin vaikea päästä ja varmaan osittain siksi Ironman-organisaatio järjestää arvonnan, jossa voi voittaa paikan kisoihin. Ymmärtääksemme puolimatkan MM-kisoihin on hitusen helpompaa kisata lippu.

Challenge

Challenge -triathlonsarja järjestää 21 kisaa vuodessa 13 eri maassa. Challenge Roth (entinen Eurooppa Ironman) on ollut oikeastaan jo 1990-luvun alusta lähtien Havaijin jälkeen jopa seuraavaksi merkittävin kisa täysmatkalla. Tänäkin vuonna mukana oli joukko kovia nimiä ja tulokset sen mukaisia. Rothin reitti on erittäin nopea ja monet lähtevätkin sinne hakemaan kovaa aikaa.

Challenge Roth voitti tänä vuonna kolmannen kerran peräkkäin Maailman parhaan triathlonkilpailun tittelin.