SM-Maastotriathlon

SM-Maastotriathlon

Heinolassa järjestetään kauden ensimmäiset triathlonkisat toukokuussa. Kyseessä on maastotriathlon, joka eroaa normaalista triathlonkisasta siinä, että pyöräily ja juoksu suoritetaan maastossa. Myös uintiosuus saattaa poiketa totutusta, sillä ainakin tänä vuonna uinti suoritettiin uimahallissa kylmän järviveden vuoksi.

SM-Maastotriathlonin matkat ovat: uinti (hallissa) 1000 m /maastopyörä 20-23km / maastojuoksu 7 km.

Poiketen yleiseen sääntöön, SM-Maastotriathlonissa pyöräilyssä on kaikissa sarjoissa peesivapaus. SM-sarjojen pyöräilyosuudella on polkuosuuksia ja muutamia lyhyitä teknisestikin haastavia kohtia. Juoksu suoritetaan 3,5 km:n edestakaisella, pääosin hiekkapohjaisella ja vaihtelevasti kumpuilevalla kuntopolkureitillä.

Lisätietoja SM-Maastotriathlonista löydät täältä.

Samana viikonloppuna järjestetään myös Kuntotriathlon. Matkat ovat siinä lyhyemmät kuin SM-Maastotriathlonissa (uinti hallissa 300 m, pyöräily maantiellä 13 km ja maastojuoksu 3,5 km). Maastossa pyöräilyn sijaan pyöräosuus ajetaan maantiellä, mutta juoksureitti saattaa olla täysin sama kuin SM-Maastotriathlonissa sillä erotuksella, että matka on puolet lyhyempi.