Pyöräillen San Franciscossa

Pyöräillen San Franciscossa

Työ on vienyt Jannen useaan otteeseen San Franciscoon. Triathlonia harrastava mies on aiemmin vuokrannut pyörän jostain Friscon lukuisista pyöräliikkeistä, mutta viimeisimmälle reissulleen hän otti mukaan oman pyöränsä ja vuokrasi sille pyörälaukun TriathlonSuomen vuokrauspalvelusta.

Alla Jannen kertomus San Franciscosta pyöräilykohteena.

Pyöräillen San Franciscossa

San Francisco on yksi hienoimmista pyöräilykaupungeista, josta löytyy haastetta ja maisemaa kaikille pyöräilijöille. Tällä kertaa olin päättänyt ottaa mukaan oman pyöräni, joka kulki vahingoittumattomana määränpäähän Bikebox- kuljetuslaukussa. Mikäli omaa pyörää ei halua ottaa mukaan matkalle on yksi vaihtoehto vuokrata se Blazing Saddles -nimisestä pyöräliikkeestä ja nimen omaisesti linkin takaa aukeavasta yrityksen toimipisteestä, joka on keskittynyt maantiepöyriin ja valikoimasta löytyy kaikille sopiva kokonaisuus.

Hetken tutustuttuani kaupungin pyöräkulttuurin ja sukkuloituani kaupungin läpi olin päättänyt muiden pyöräilijoiden suosittelemana aloittaa matkan pistäytymällä Rapha Cycle CLub – kahvilaan. Paikka on ehdottomasti kokemisen arvoinen ja kahvin ohessa on mukava haastatella muita pyöräilijöitä ja saada hyviä neuvoja reittisuunnitelmaan. Clubi järjestää myös yhteisajoja, josta löytyy tietoa heidän kotisivuiltaan. Clubin seinällä olevan  tekstin: “If I had stopped for coffee, they would have done the same. They never got off my wheel – Fabian Cancellara” siivittämänä päätin aloittaa matkani.

Reittisuunnitelmani mukaisesti suuntasin kohti pohjoista ja tutustustuin Golden Gate-sillan pohjoispuolella oleviin maisemiin. Mistä ikinä aloitatkin reittisi on hyvä suunnata rantaan ja rantaviivaa mukaillen on helppo löytää sillalle. Sillan ylittäminen ja sen näkemin on ehdottomasti alkumatkan suurimpia elämyksiä. Sillan jälkeen on valittavana kaksi pääsuuntaa – Länteen vai Itään. Olin päättänyt ottaa haasteellisemman suunnan ja suunnata kohti länttä ja sen kukkuloita. Itään päin mentäessä maasto on hieman tasaisempaa, joskin sielläkin reisiin saa myös poltetta oman mieltymyksen mukaan.

Kohotessa ylöspäin ja hetki hetkeltä maisemien vain parantuessa tuntee olevansa pyöräilyn ytimessä ja maisemat ovat henkeä salpaavia jokaisessa ilmansuunnassa. Tovin pyöräiltyäsi huomaat, että samoja maisemia ja haasteellisia nousuja on tullut kokemaan myös useita muita pyöräilijöitä, joista on mahdollisuus saada seuraa ja vetoapua. Päästyäsi kukkuloiden korkeimmalle kohdalle on aika hieman tasata sykkeitä ja maisemat ovat niin kuvauksellisia, että juomatauko on paikallaan. Sykkeiden tasaannuttua on aika kokea huikean alamäen tarjoamat vauhdit ja nopeudet on mahdollista nostaa omien mieltymyksien mukaiseksi.

Reitti tekee mukavan kierroksen, jonka pituus vaihtelee n. 40 – 55km välillä riippuen matkan varrella tehdyistä valinnoista. Tällä reitillä ei kannata vain tuijottaa kilometreja vaan keskittyä upeisiin maisemiin ja todella haasteellisiin mäkiin. Asfaltti on pääsääntöisesti hyvää, joskin omien valintojen ohjaamana reitiltä löytyy myös karkeampaa asfalttia – Nämä paikat pystyy kuitenkin välttämään. Tällä kertaa säästyttiin rengasrikoilta.

The thing what I love about riding is that you start the journey by yourself and soon you realise that you are part of the team with a group of riders from different nationalities speaking to each other by not saying a word – Pyöräily San Franciscossa tarjoaa elämyksen, joka on vertaansa vailla!