Kevätaurinkoa ja pääsiäisarvonta

Kevätaurinko paistaa, tiet sulaa ja linnut laulaa. Muutamana päivänä on päässyt nauttimaan erittäin upeista säistä ulkoillessa ja onnistuin jo kertaalleen polttamaan naamani kevätauringon loisteessa. Toivottavasti siellä ruutujen toisellakin puolella on ehditty nauttimaan pitenevistä päivistä ja sulavista maanteistä.

Viimeviikon naamanpolttolenkillä sää oli mitä parhain
Viimeviikon naamanpolttolenkillä sää oli mitä parhain

Monella on varmasti mietinnässä vielä viimeiset kalustopäivitykset ennen kauden alkua tai ajokaluston keväthuolto. Mitään isoja kalustopäivityksiä ei omissa suunnitelmissa ole, mutta pientä kulutusosien uusimistarvetta on aina. Esimerkiksi ketjut kestävät huollosta, ajotyylistä ja laadusta riippuen 1000-4000km. Kantapään kautta olen oppinut, että parempi vaihtaa vaikka liian aikaisin kuin liian myöhään. Ketjun venymän ollessa prosentin luokkaa ovat rattaat yleensä kuluneet niin paljon, että uusi ketju hyppii yhdellä tai useammalla vaihteella tehden ajosta erittäin epämukavaa. Uusi ketju maksaa 20-30€ ja koko voimansiirron uusinta aika paljon enemmän. Tällä kertaa talouden ajokaluston keväthuollossa olisi tarkoitus vaihdella käyttöpyöriin kesärenkaat ja muuntaa temppuileva vanha hybridi sinkulaksi. Harrastekalusto selviää huomattavasti vähemmällä, vain trainerilla kantikkaaksi ajettu takarengas vaihtoon ja ketjuihin uudet öljyt, jos venymämittarin tulos on vielä alle 0,75%.

Keväthuollon varaosia ja Park Toolin venymämittari
Keväthuollon varaosia ja Park Toolin ketjunvenymämittari

 

Loppuun otsikossa lupaamani arvonta. Tarjolla on nimittäin yksi 100 euron ja kaksi 50 euron lahjakorttia Bikester-nettikauppaan. Lahjakortit arvon tähän kirjoitukseen kommentin jättäneiden kesken. Osallistumisaikaa on 31.3.2016 kello 12.00 asti, minkä jälkeen suoritan arvonnan ja olen voittajiin yhteydessä. Lahjakortit toimitetaan voittajille sähköpostitse. Näillä lahjakorttien summilla saa kaikenlaista kivaa joko itselle tai sille rakkaalle kaksipyöräiselle. Valikoimaa Bikesterista löytyy varsin mukavasti; pyöriä, osia, urheiluravinteita, juoksukenkiä, uintitarvikkeita jne.

Tässä on muutamia omia poimintoja, mitä lahjakorteilla voisi ostella:

Olen käyttänyt Alpinan aurinkolaseja kisatessa nelisen vuotta. Hinta ja laatu ovat kohdallaan. Alpinaa on tarjolla myös Bikesterin valikoimissa.
Olen käyttänyt Alpinan aurinkolaseja kisatessa nelisen vuotta. Hinta ja laatu ovat kohdallaan. Alpinaa on tarjolla myös Bikesterin valikoimissa.
Jos urheiluravinnejemma on tyhjähkö, niin esimerkiksi Powerbaria saa nyt halvalla. Tätä kirjoitettaessa 1,3 kilon purkki urheilujuomajauhetta maksaa 20,95€.
Jos urheiluravinnejemma on tyhjähkö, niin esimerkiksi Powerbaria saa nyt halvalla. Tätä kirjoitettaessa 1,3 kilon purkki urheilujuomajauhetta maksaa 20,95€.
Jos maantie-/triathlonpyörä kaipaa uusia ulkorenkaita, niin esimerkiksi näitä Contintentalin renkaita kannattaa harkita.
Jos maantie-/triathlonpyörä kaipaa uusia ulkorenkaita, niin esimerkiksi näitä Contintentalin renkaita kannattaa harkita.
Tai jos työkalusta puuttuu ketjunvenymämittari, niin tässä on yksi edullinen ja yksinkertainen mittari. Säästää pidemmän päälle selvää rahaa, kun ketjut tulee vaihdettua ennen kuin on jo liian myöhäistä.
Tai jos työkalupakista puuttuu ketjunvenymämittari, niin tässä on yksi edullinen ja yksinkertainen mittari. Säästää pidemmän päälle selvää rahaa, kun ketjut tulee vaihdettua ennen kuin on jo liian myöhäistä.

 

Hyvää ja rentouttavaa pääsiäistä!

Similar Posts