GoExpo 2016

Tämän vuoden GoExposta jäi vähän ristiriitaiset kokemukset. Sain messuille taas bloggaajapassin, minkä kanssa pääsin kiertelemään kahtena päivänä messuilla. Jos vertaa viimevuoteen, niin tämän vuoden messut olivat paremmin sijoitettu messuhalleihin. Messujen eri osastot tuntuivat pikkaisen selkeämmin rajatuilta kuin aikaisempina vuosina. Mediatiedotteen mukaan näytteilleasettajia oli hyvin:
Kunto: 84 näytteilleasettajaa

Fillari: 32 näytteilleasettajaa

Outdoor: 77 näytteilleasettajaa

Golf: 41 näytteilleasettajaa

Ball Sports: 23 näytteilleasettajaa

Kamera: 40 näytteilleasettajaa

Horse Fair: 88 näytteilleasettajaa

Mutta mikä oli todellisuus? Luvut eivät kerro, millaisia näytteilleasettajia paikalla oli. Tuntui, että pyöräpuoli kutistuu vuosi vuodelta. Nyt paikalla oli enää suurimmat maahantuojat, eikä yhtään pienempää merkkiä. Pyöräpuolen 32 näytteilleasettajan joukossa mm. Olvi/Teho sport, SPR, Helsingin seudun liikenne, Huuv-tasapainoskootterit ja muutamia yhdistyksiä. Karkeasti puolet pyöräosaston näytteilleasettajista toivat paikalle muuta kuin polkupyöriä. Kuntopuolella oli hieman sama meininki. Esimerkiksi juoksupuoli oli tänävuonna erityisen suppea, minkä huomioi muunmuassa Juoksufoorumin väki. Juoksukenkiä messuilla ei tainnut olla millään osastolla myynnissä! Juoksupuolelta löytyi muutamia yksittäisiä uutuuskenkiä muiden bloggausten perusteella. Minä en niitä löytänyt, koska ne olivat niin hyvin piilotettuna lähes autiolle osastolle. Käytännössä juoksuosasto oli avointa tilaa, missä muutamia kuormalavoja pinottuna ja pari löhötuoliryhmää taukoiluun. Katosta roikkui mm. HCR:n lakana, mutta paikalla ei ollut ketään jakamassa tapahtuman mainoksia tms. Messuosastoista viimevuotiselle tai sitä korkeammalle tasolle pääsi Ball sports ja kamerapuoli. Muuten tuntui, että tarjonta oli mennyt alaspäin edellisiin vuosiin verrattuna. Jos messujen kehitys jatkuu tällä linjalla, niin kannattaako kauempaa enää edes tulla paikalle?

Autolla Nepaliin-dokumenttielokuvan Möhköfantti
Autolla Nepaliin-dokumenttielokuvan Möhköfantti

Mutta oli tästä tilityksestä huolimatta messuilla muutamia valonpilkahduksiakin. Garminin osastolla oli esillä Varia Vision-aurinkolasinäyttö. Garminin muihin tuotteisiin yhdistettynä se tuo tietokentät silmäkulmaan, mistä on hyötyä esimerkiksi pyöräretkellä navigoidessa. Tuotteen suositushinta 429 euroa on tosin korkeahko hyötyyn nähden. Kypäräkamerat-osastolla puolestaan oli esittelyssä ns. älykypärä Livall-merkiltä. Kypärässä oli integroituna akku, handsfree, kaiuttimet molemmille korville sekä huomiovalot takaraivossa ja kalliimmassa versiossa myös kypärän päällä. Takaraivon valoja pystyi ohjaamaan tankoon tulevalla mokkulalla. Kypärän takaosassa oli punaiset huomiovalot sekä suuntavilkut. Messuhinnat näissä älykypärissä olivat 150-200€. Kaupunkiajossa tai työmatka-ajossa tuollainen älykypärä on ehkä parhaimmillaan. Näiden mielenkiintoisten uutuuksien lisäksi messuilta pystyi hieman aistimaan trendejä niin pyöräilyn kuin valokuvauksenkin saralta. Pyörissä fatbiket ovat edelleenkin kova juttu, mistä kertoi niiden runsas tarjonta. Tarjolla oli läskipyöriä junnukoossa 20″ renkailla, sähköavusteista täysjoustoläskipyörää sekä Jopon läskipyöräversiota. Näiden lisäksi sähköavusteiset hyötypyörät olivat vahvasti esillä. Feltin osastolla oli Bruhaul-pitkäpyörä, Electrobikella oli kaikkea läskipyörästä fixiin sähköavusteisena ja kirsikkana kakussa oli oma osastonsa sähköavusteisille lastipyörille. Erityisesti nuo lastipyörät kiinnostivat, sillä Jyväskylässä toimiva lastipyörälainaamo on osoittautunut erittäin suosituksi. Muutamia kertoja lastipyörällä ajaneena ymmärrän pyörien potentiaalin. Runsas kuljetuskapasiteetti, autoon verrattuna edullinen hinta ja ylläpito, helppo pysäköinti sekä ympäristöystävällisyys tekevät niistä erittäin potentiaalisia kakkosauton korvaajia kaupunkiasumisessa. Kamerapuolelta puolestaan oli selvästi nähtävillä kopterikameroiden nousu trendiksi. Tarjolla oli kaikenlaista lennätettävää kuvauslaitetta harrastelijatasolta ammattilaiskalustoon. Kenties jo kesän urheilutapahtumissa nähdään kuvauskoptereilla toteutettua seurantaa tai kisakuvia. Kuntopuolelta nostan taas esille Vuoden liikuntatuotteen. Kyseiseltä osastolta löytyy yleensä messujen mielenkiintoisimmat uutuudet. Tosin tänävuonna sieltä löytyi ehkä myös seuraava turhake, vedenmaustaja.

 

Loppuun vielä parinkymmenen kuvan kavalkadi messuista:

Yksi messujen junnukokoisista läskipyöristä
Yksi messujen junnukokoisista läskipyöristä
Heijastava takki, muistaakseni yli 100€. Budjettiversion voi tehdä itse heijastavalla suihkeella.
Heijastava takki, muistaakseni yli 100€. Budjettiversion voi tehdä itse heijastavalla suihkeella.
Livall-älykypärä. Kaiuttimet molemmille korville, kontrollit etuosassa.
Livall-älykypärä. Kaiuttimet molemmille korville, kontrollit etuosassa.
Älykypärissä oli valot takana ja kalliimmassa mallissa myös päällä.
Älykypärissä oli valot takana ja kalliimmassa mallissa myös päällä.
Messuvälipalaa, eli Arlan luonto+ jogurtteja. Näissä ei ole lisättyä sokeria.
Messuvälipalaa, eli Arlan luonto+ jogurtteja. Näissä ei ole lisättyä sokeria.
Inkiväärin ystäville oli tarjolla makeisia, marmeladia sekä inkivääritahnaa.
Inkiväärin ystäville oli tarjolla makeisia, marmeladia sekä inkivääritahnaa.
Yksi vuoden liikuntatuotekilpailun ehdokkaista, Marli vedenmaustaja. Mielestäni turhake.
Yksi vuoden liikuntatuotekilpailun ehdokkaista, Marli vedenmaustaja. Mielestäni turhake.
Minikoon rulla lihashuoltoon, olisi helppo ottaa mukaan reissuun.
Minikoon rulla lihashuoltoon, olisi helppo ottaa mukaan reissuun.
Huntterin osastolla oli useita erilaisia Profile Designin aeropulloja. Osassa oli integroituna paikka mittarille tms elektroniikalle.
Huntterin osastolla oli useita erilaisia Profile Designin aeropulloja. Osassa oli integroituna paikka mittarille tms elektroniikalle.
BBB:n uusi Tithon-aerokypärä. Tästä kypärästä on tulossa vielä perusteellinen testi.
BBB:n uusi Tithon-aerokypärä. Tästä kypärästä on tulossa vielä perusteellinen testi.
Felt Bruhaul pitkäpyörä sähköavustuksella sekä tukevalla tarakalla
Felt Bruhaul pitkäpyörä sähköavustuksella sekä tukevalla tarakalla
Bruhaulin tarakkaan saa raskaammankin kuorman kiinni
Bruhaulin tarakkaan saa raskaammankin kuorman kiinni
Cannondale Slate CX1, pyörämaailman crossover. Yksi messujen erikoisimpia pyöriä.
Cannondale Slate CX1, pyörämaailman crossover. Yksi messujen erikoisimpia pyöriä.
Esillä olleista lastipyöristä Babboe Curve oli suurimmasta päästä.
Esillä olleista lastipyöristä Babboe Curve oli suurimmasta päästä.
Lastipyörien joukossa oli myös tämä persoonallinen ratkaisu.
Lastipyörien joukossa oli myös tämä persoonallinen ratkaisu.
Cannondalen triathlonpyörä on yksi aerodynaamisimpia markkinoilla olevia pyöriä. Aerodynaaminen juomapullo ja eväslaatikko näyttivät toimivilta.
Canyonin triathlonpyörä on yksi aerodynaamisimpia markkinoilla olevia pyöriä. Aerodynaaminen juomapullo ja eväslaatikko näyttivät toimivilta.
Pyörän satulatolpan juuressa oli laatikko sisäkumille tai työkaluille.
Pyörän satulatolpan juuressa oli laatikko sisäkumille tai työkaluille.
Läskipyörä kaikilla mausteilla. Muistuttaa jo enemmän motocrosspyörää kuin polkupyörää.
Läskipyörä kaikilla mausteilla. Muistuttaa jo enemmän motocrosspyörää kuin polkupyörää.
Garmin Varia Vision, yksi ensimmäisistä aurinkolasinäytöistä markkinoilla.
Garmin Varia Vision, yksi ensimmäisistä aurinkolasinäytöistä markkinoilla.
Hierova tuoli, pitkän messupäivän pelastus.
Hierova tuoli, pitkän messupäivän pelastus.
Sailfishin märkäpukuvalikoima oli messujen laajin.
Sailfishin märkäpukuvalikoima oli messujen laajin. Sailfishin lisäksi messuilta löytyi HUUB ja TYR-märkäpukuja.

Similar Posts