Talven tilannekatsaus

Pienen talvitauon jälkeen yritän kirjoitella aktiivisemmin tänne blogiin. Suunnitelmissa on useita kirjoituksia mm. kompressiovaatteista ja huurtumisenestoaineista, kunhan löytyy sopiva väli kirjoitusten tekemiseen. Jalkavaivojani on nyt tutkittu tarkemmin. Takareisiongelmien syyksi on täsmentynyt hermojuurivaurio alaselässä ja sitä koitetaan nyt rauhoitella lääkityksellä. Selkä on nyt kuvattu röntgenillä sekä magneetilla, eikä selkeää hermovaurion aiheuttavaa vikaa ole näkynyt. Tutkimuksissa paljastui kyllä kaikenlaista pikkuvikaa selästä, kuten hieman rappeutuneita välilevyjä, yksi reiällinen välilevy sekä lievä oikoryhti. Oikea polvi päätyi nyt tarkemmin tutkittavien listalle, kun järeätkään tulehduskipulääkkeet eivät sitä ole täysin parantaneet. Jalkavaivojen takia olen juossut viimeksi lokakuussa, koska lenkinaikaiset ja jälkeenpäin tulevat kivut ovat hieman liikaa sietokyvylleni. Alkuvuoteen verrattuna tilanne on sentään paljon parempi, koska nyt polvikivut tulevat vasta 1-2km kävelyn jälkeen 100 metrin sijaan.

Luistelusukset pitäisi varmaan voidella uudestaan.
Luistelusukset pitäisi varmaan voidella uudestaan.
sukset2
Vasemman sauvan sompa pitää liimata uudestaan. Oli hieman lisähaastetta hiihdossa, kun parin työnnön välein piti sompa kääntää oikeaan asentoon.

Kuten arvata saattaa, niin liikuntamäärät eivät ole päätähuimaavia tämän vuoden osalta. Olen yrittänyt palata opiskelun pariin, mikä on vienyt aikaa liikunnalta. Pitkittyneet jalkavaivat ovat tehneet sen, että useimpien treenien jälkeen on annettava pari vuorokautta palautumisaikaa, ettei tarvitsisi taas tarttua lääkepurkkiin. Tällä hetkellä pystyn ilman suurempia kipuja uimaan, hiihtämään tasamaalla sekä sisäpyöräilemään kevyesti. Edellämainittuja olen tehnyt noin kerran viikossa, minkä lisäksi olen käynyt kaveriporukan liikuntavuorolla hieman höntsäilemässä ja pelaamassa sählyä. Kentällä liikkuminen on tosin varsin rajallista, koska liika innokkuus ja pallon perässä juokseminen kostautuu.

sukset3
Sisäpyöräily, kaikkien rakastama harjoittelumuoto…

Mutta sitten positiivisempiin asioihin. Viikonloppuna on GoExpo-tapahtuma, minne olen jälleen kerran menossa. Kiertelen messuilla luultavasti lauantaina ja sunnuntaina. Aikaisempien vuosien perusteella parhaat messuostokset voi tehdä perjantaina ja sunnuntaina. Perjantaina on paras valikoima, sunnuntaina taas parhaat tarjoukset, kun osa näytteilleasettajista pyrkii minimoimaan takaisinvietävien tavaroiden määrän. Messuille menen kuolaamaan läskipyöriä sekä bongaamaan mielenkiintoisia uutuuksia niin pyöristä kuin oheistarvikkeista ja ravinteistakin.

Tässä muutamia omia poimintoja näytteilleasettajista:

Ambronite – juotavat ateriat

Amer Sports – Osti juuri Enven, omistaa mm. Mavic, Suunto, Salomon ja Atomic-merkit

Emfit – Valmistaa erilaisia sensoreita, joilla voi seurata esimerkiksi unta

One Way Sport – Urheiluvaatteita ja -varusteita

Vuoden Liikuntatuote – messuilla on perinteisesti julkistettu vuoden liikuntatuote-kilpailun voittajat. Voittajien joukossa ovat olleet muunmuassa Yoogaia, Beddit, Polar Loop sekä Suunto Ambit

Lisäksi paikalla on useita pyörien maahantuojia tai pyöräliikkeitä, kuten Rose Bikes, Felt/Huntteri, Helkama Velox jne.

Similar Posts