Kellutuskalsareiden loppuraportti

Sain pari kuukautta sitten Activinstinctilta tuotetestiin neopreenishortsit ja laatikollisen energiapatukoita. Nyt koen, että olen saanut kyseisistä tuotteista riittävästi testiaineistoa jonkinlaisen yhteenvedon tekemiseen. Pyrin tapani mukaan kertomaan mielipiteeni tuotteista kaunistelematta. Kirjoitus sisältää kaupallisia linkkejä, mutta en saa niiden klikkailusta taloudellista hyötyä.

Zone3 kellutuskalsarit löysivät paikkansa treenivarusteiden joukosta
Zone3 kellutuskalsarit löysivät paikkansa treenivarusteiden joukosta

Zone3 neopreenishortsit ovat testeissäni osoittautuneet kivaksi lisäksi uintiharjoitteluun. Pullariin verrattuna housut ovat mukavammat käyttää, koska pullari rajoittaa ainakin minulla potkimista sekä kääntymistä huomattavasti. Housujen kelluttavuus on maltillinen, eikä tee uimisestä mitenkään epäluonnollisen tuntuista. Ihan niin paljoa ei kelluttavuutta tietenkään löydy, mitä märkäpuku tarjoaisi, mutta käyttömukavuus on ihan toisella tasolla. Housut eivät ole liian kuumat hallioloissa, toisin kuin märkäpuku. Lisäksi neopreenihousut herättävät huomattavasti vähemmän huomiota, kuin märkäpuku.

 

Testijaksolla koin, että kellutuskalsareilla, kuten noita leikkisästi kutsun, pystyy hieman lajinomaisempaan uintiharjoitteluun. Kisoissa on kuitenkin lähestulkoon aina märkäpuku ja sen tuoma kelluttavuus käytössä. Talvikauden harjoittelussa helposti unohtuu, millaista on uida reilun kellutusavun kanssa. Kellutuskalsareilla pystyy hieman paremmin pitämään yllä tuntumaa märkäpukumaiseen kelluttavuuteen. Toki uimista pitää harjoitella ilman kellutusapujakin, mutta lajinomaisemman harjoittelun toteuttaminen on helpompaa kelluttavilla housuilla. Koin myös, että pidemmissä uintitreeneissä kun laittaa kellutuskalsarit päälle vaikkapa viimeiselle kilometrille, saa vietyä treenin loppuun asti paremmalla tekniikalla. Eli keskivartalon heikkoutta sai hieman kompensoitua. Kaikki avut, millä treenit saa suoritettua laadullisesti parempina alusta loppuun, ovat mielestäni käyttämisen arvoisia. Mielenkiintoista olisi päästä testaamaan myös kilpailijoiden vastaavat tuotteet, kuten Sailfish Current ja Xterra Lavapants. Osa kilpailijoiden tuotteista on pidempilahkeisempia, jolloin kelluttavaa materiaalia on enemmän ja uintituntuma voi olla vielä märkäpuvunomaisempi.

CNP-patukat ovat tuhteja ja maukkaita
CNP-patukat ovat tuhteja ja maukkaita

Toinen testissä ollut tuote on CNP Flapjack-patukat. Vammojen takia en ole paljoa pidempiä treenejä tehnyt, joten patukoiden testi on jäänyt hieman vähemmälle. Tuotetestin aloituskirjoitukseen ei ole paljoa lisättävää patukoiden osalta. Rakenne on hitusen jauhoinen, mutta maku on hyvä ainakin noissa suklaa-appelsiiniversioissa. Patukat ovat erittäin tuhteja (275kcal/patukka), joten ihan joka päivä niitä ei tule naposteltua. Mitään vatsavaivoja ei näistä suht proteiinipitoisista ja kauraisista patukoista ole tullut. Jos jalkavaivat vähenisivät, niin voisin kokeilla patukoiden toimivuutta kovemmissakin treeneissä. Jos siis kaipaa runsasenergistä ja pähkinätöntä naposteltavaa treeneihin/treenipäivän välipalaksi, niin CNP:n patukat ovat hyvä vaihtoehto niille päiville, jolloin oikeaa ruokaa ei ole helposti saatavilla.

 

Jos tuotetesti herätti kiinnostuksen, niin vielä ehtii pukinkonttiin omat kellutuskalsarit tai energiapatukat shoppailemaan. Jyväskylän alueella asuville voin noita omia testituotteitani antaa lainaan, jos kiinnostuneita on. Uusia tuotetestejä on myös tulossa, niistä tulee aikanaan erilliset postaukset.

Similar Posts