Ylimenokausi

Joroisten jälkeen oli takki niin fyysisesti kuin henkisesti varsin tyhjä. Kisa oli treenimääristä johtuen varsin raskas ja kropan fyysinen palautuminen rääkistä hitaampaa kuin aikaisemmissa puolimatkan kisoissa. Kisan jälkeen tuli ns. post Ironman blues. Kisan jälkeen alkoi myös vapaat viikonloput ja kesän aikana kertynyt väsymys iski hyökyaallon lailla. Hyvin pian Joroisten jälkeen päätin, että siirrän Kuopion perusmatkan osallistumisen seurakaverille ja aloitan ylimenokauden. Kuopion kisaa edeltävät kolme päivää olisin joka tapauksessa reissussa, joten kisapäivälle olisi odotettavissa kova tai erittäin kova väsymyspäivä. Ja ne päivät ovat semmoisia, jolloin on kaikille turvallisinta pysyä neljän seinän sisällä.

Kävin myös asuntomessuilla ihmettelemässä epäkäytännöllisiä pyöräteilineitä. Tuommoinen raskaampi mummopyörä ei ole helppo taiteilla telineeseen, kun koko pyörä pitää nostaa. Tuossa sentään oli tilaa ympärillä, kun viereiset telineet olivat tyhjiä.
Kävin myös asuntomessuilla ihmettelemässä epäkäytännöllisiä pyöräteilineitä. Tuommoinen raskaampi mummopyörä ei ole helppo taiteilla telineeseen, kun koko pyörä pitää nostaa. Tuossa sentään oli tilaa ympärillä, kun viereiset telineet olivat tyhjiä.

Fyysinen palautuminen kesän pääkisasta oli hidasta, kuten jo edellä mainitsin. Joroisten jälkeisen kolmen viikon aikana tein kaksi 1,5h pyörälenkkiä ja kaksi reilun puolen tunnin kevyttä juoksua. Noin kaksi viikkoa Joroisten jälkeen tein ensimmäisen kevyen juoksulenkin. Tuo reilu 6km kevyttä juoksua sai jalkani pahempaan jumiin kuin reippaammalla vauhdilla juostu puolimaraton. Tuossa vaiheessa oli varsin selvää, että tällä fyysisellä kunnolla Kuopion väliin jättäminen oli ainoa oikea ratkaisu myös kropan fyysisen suorituskyvyn osalta. Joroisten jälkeen aloitetun ylimenokauden olen kuluttanut levätessä, muuttolaatikoita pakatessa ja mustikoita poimiessa.

On sitä huonommistakin maisemista marjoja kerätty.
On sitä huonommistakin maisemista marjoja kerätty.

Ylimenokauden jälkeen koitan aloitella jonkinlaista treenirytmiä, kunhan muuton jälkeinen arkirytmi asettuu aloilleen. Treenaan sen, mitä jaksan ja niin paljon kuin pystyn. Ostin jo Aaltoalvarin huipputarjouksesta 50 kerran sarjarannekkeen, joten uintitreenejä on seuraavan vuoden aikana ainakin tuo 50. Muissa kaupungeissa varmaan kauhistellaan sitä, että täällä tuo opiskelijahintainen sarjaranneke maksoi kaikkinensa 202 euroa. Alennusta tuossa oli noin 80 euroa, joten tarjous oli oikeasti Jyväskylän mittapuulla ohittamaton. Aikuisten sarjaranneke oli tuon kampanjan aikaan “vain” 277€+10€ rannekemaksu normaalin 395 euron sijaan. Jyväskylä on varmaan tässäkin asiassa yksi Suomen kalleimpia kaupunkeja.

Kotimaista superfoodia talven varalle. Pakastimeen päätyi yhteensä noin 17 litraa mustikoita.
Kotimaista superfoodia talven varalle. Pakastimeen päätyi yhteensä noin 17 litraa mustikoita.

Ylimenokauden alussa päätin pitää triathlonista välivuoden, eli paluu Joroisille jne. kisaajana tapahtunee vasta 2017. Muutamia muita urheilutavoitteita on kyllä jo asetettu vuodelle 2016, mutta niistä ja välivuoden syistä lisää joskus myöhemmin.

Similar Posts