Lihasjumeja metsästämässä

Kohde ja vahinkopeiliselfie
Kohde ja vahinkopeiliselfie

Lauantaina oli Optimovella valmennussalin avoimet ovet, eli päivän kaikki tunnit olivat kaikille avoimia. Paikan muut palvelut ovat minulle jo entuudestaan tuttuja, kun Jani piikitti takareiden takaisin käyttökuntoon ja luottohierojani Anne löytyy myös Optimovelta. Paikan treenituntien lista löytyy tästä linkistä. Filosofia tunneissa on minulle mieleinen: pieni ryhmäkoko (max 10hlö) mahdollistaa huomattavasti paremman ohjauksen suoritustekniikoiden puolesta, toisin kuin useiden kymmenien ihmisten liikuntatunnit. Paikka kuvailee tuntejaan seuraavasti:

“Se ei ole “punttisalia”,
se ei ole “ryhmäliikuntaa”,
se ei ole “crossfittiä”,
eikä se ole “personal trainingia”.

Se on jotain muuta, ikäänkuin näiden kaikkien parhaita puolia yhdistelevä hybridi.”

Omaan korvaan tuo kuulostaa huomattavasti paremmalta kuin Satsit ym. isot ryhmäliikunnat. Kun kuulin avoimista ovista, iskin heti kiinni, että pääsisin testaamaan tuota käytännössä. Tunniksi valikoitui rankin, mitä paikalla on tarjota, eli Metabolia. En ole juurikaan ryhmäliikuntatunneilla käynyt, joten siinäkin mielessä luvassa oli uusia kokemuksia. Polar Team-sykeohjaus oli hauska lisä. Yhtä lihaskuntoliikettä tehtiin niin kauan, kunnes voimat loppui tai syke nousi yli 80% maksimista, minkä jälkeen huilailtiin kunnes syke laski alle 70 prosenttiin maksimista ja jatkettiin seuraavaan liikkeeseen.

Alkulämmöt ja loppuverrat tuli näppärästi siirtymät juoksemalla.
Alkulämmöt ja loppuverrat tuli näppärästi siirtymät juoksemalla. Garminia piti tosin hetki odottaa.

Tunti muodostui lämmittelystä sekä kahdesta lihaskuntojaksosta, joissa oli eri liikkeet. Ensimmäisessä oli mm. vatsalihaksia, sprinttejä, kahvakuulalla etuheilautusta ym. Toisessa osiossa heiluteltiin köysiä, tehtiin TRX soutua sekä paiskottiin 6kg palloa seinää vasten (sori naapurit). Ystäväni maitohappo tuli tunnilla tutuksi. Jälkimmäisen setin jälkeen kädet olivat ihan tyhjät. Jaloissa ei tunnin jälkeen paljoa tuntunut, mutta tänään sitten senkin edestä. Tein valehtelematta yhden kovimmista lihaskuntotreeneistäni ikinä. Kovemmaksi on mennyt muutaman vuoden takaisen voimaharjoittelututkimuksen testikerrat, jolloin itsensä löysi vessasta oksentamasta maitohappojen takia. Aivan tuohon pisteeseen ei päässyt, mutta ruokahalu meni hetkeksi maitohapoista.

Kahvakuulatarjontaa
Kahvakuulatarjontaa
Puolet treenisalista
Puolet treenisalista

Näin treenin jälkeisenä päivänä rääkin tuntee kropassaan. Takareidet, perslihakset, kädet… Moni lihas on tänään muistuttanut olemassaolostaan. Huikea endorfiinikänni tuli treenistä. Tuolla lailla ohjatusta treenistä saa paljon enemmän irti, kun ohjaaja ja muut osallistujat näkevät heti, jos lusmuilee. Monta hyvää lihaskuntoliikettä tuli taas opittua ja muutama uusi lihas löydettyä. Kiitos huikeasta treenistä avoimissa ovissa, Optimove!

Ensimmäinen kerta TRX:n kanssa
Ensimmäinen kerta TRX:n kanssa

Similar Posts