Treeniapuja

Aina silloin tällöin minulta kysytään treenivinkkejä ja jopa valmennusta, mutta jälkimmäisestä ainakin kohteliaasti kieltäydyn. Oma aika ja energia ei riitä kaikkeen enkä koe olevani niin osaava vielä, että uskaltaisin kokonaisia treeniohjelmia muille tehdä. Näin netin valtakautena annan kuitenkin pari vinkkiä, mistä hakea omaan harjoitteluun tukea ilman kustannuksia.

Räntäsateiden keskelle kesäisempää kuvaa. Heinolan kaupunkipuistojuoksu 2013.
Räntäsateiden keskelle kesäisempää kuvaa. Heinolan kaupunkipuistojuoksu 2013.

Juoksuun on Asicsilla hyvä My Asics-palvelu ja siihen liittyvästä Training clubista löytyy tietoja mm. yhteislenkeistä sekä Foot ID-päivistä jälleenmyyjillä. Yhteislenkeistä seuraava on 15.3. klo 12-14 usealla paikkakunnalla, kuten Helsingissä, Jyväskylässä, Turussa ja Tampereella. Tuolta sivustolta löytyy lisätietoja noista lenkeistä. Osalla noista lenkeistä on pienenä osallistumisporkkanana esimerkiksi palautusjuomat lenkin jälkeen tai Asicsin tuotepalkintoja. Allekirjoittaneeseen törmää varmimmin Jyväskylän lenkillä. Ohjatut lenkit tuovat tietenkin myös kivaa vaihtelua usein yksinäiseen puurtamiseen. Training club-sivustolta löytyy harjoitteluvinkkien lisäksi myös ohjeet esimerkiksi kengän nauhoitukseen ja miten sillä voi erilaisiin pikkuvaivoihin vaikuttaa.

10km juoksu helteessä ohi. Kuva vuodelta 2013.
10km juoksu helteessä ohi. Kuva vuodelta 2013.

Koska tämän blogin kirjoittaja ja varmaan myös valtaosa lukijoista on enemmän triathloniin päin kallellaan, niin lajispesifimpää harjoitteluapua saa Triathlonhaaste-sivustolta. Sieltä saa eri lähtötasoille sopivia harjoitteluohjelmia 12 viikoksi puolimatkan tavoittelijoille. Ohjelmia voi tietenkin käyttää myös lyhyemmille matkoille valmistautumiseen tai sitten niistä voi poimia eri lajeja varten harjoitusesimerkkejä.

 

Juoksuun, pyöräilyyn ja triathloniin voi hakea myös vinkkejä tulevana viikonloppuna GoExpo-messuilta. Messulippu maksaa muutaman euron, mutta moni messuille osallistuva yritys on jakanut ilmaislippuja ja varmaan jos oikeista paikoista kysyy, niin lippuja voi vieläkin löytyä. Parina poimintana messujen tarjonnasta mm. fatbiket eri pyörävalmistajilta (ei ole pyöräkuumetta yhtään…), tapahtumajärjestäjät (ainakin Extremerun, Finntriathlon ja Kuopio triathlon), juoksukrossikilpailu, Vuoden liikuntatuote-ehdokkaat ja vaikka mitä muuta. Messuilla on tarkoitus itsekin pyörähtää lauantaina ja ehkä myös sunnuntaina. Hihasta saa taas tulla nykimään, jos tunnistaa 🙂

Similar Posts