Celtman here we go!

 

 

Syksyllä keksitty huono läppä realisoituu jo alle vuorokauden kuluttua eli Celtman extreme triathlon on nyt tulevana lauantaina. Kisaa odotan innolla että kauhun sekaisin tuntein. Nyt ollaan jo kisapaikalla ja Skotlannin kelin arvaamattomuus on todettu. Valmistautuminen on kuitenkin sujunut ongelmitta ja muutama valmistava kisa mennyt kohtuullisen hyvin.

Ylläksen Celtmancamp sujui loppuun asti täydellisesti. Jokainen treeni meni suunnitellusti läpi ja tavoiteltuja polkujuoksukilsoja ja nousumetrejä tuli runsaasti. Vaikka kelit olivatkin lämpimänpuoleiset, niin sain silti testattua uudet Bioracerin ajokamat. Lievenin kanssa katsottiin sopivat vaatteet Celtmanin vaihtelevaan keliin, ja nyt pitäisi olla varautunut sään puolesta kaikkeen.

Photo: @onevisionfi #nutskarhunkierros2018

Ylläkseltä siirryin pikaisella moottorimarssilla Rukalle ja siellä tempaisin Nuts Karhunkierroksen lyhyimmän eli 31km matkan. Koska startti oli vasta iltapäivällä, ehti alle ajaa pyörätreenin ja sitten juoksemaan. Taktiikka oli paukusta täysiä ja kontaten loppunousuihin, ideana katsoa, miten mäki nousee väsyneenä. Taktiikka toimi ja Nutsista tuli todella kova treeni. Nestettä kului vähän suunniteltua enemmän ja tämän takia oli matkalla pientä heikkoa hetkeä. Huollon jälkeen onneksi loput vaaratkin menivät kivasti ja maaliin selvisin kohtuullisen hyvävoimaisena. Sijoitus oli 4. ja pakko mainita, että en ymmärrä sitä, miten edellä olleet polkuprot pyöri mäkiä niin vauhdilla alas. Tapahtumana Nuts oli älyttömän upea ja sinne haluan varmasti uudestaan.

 

Rukan jälkeen treenit jatkuivat heti normaalisti. Sunnuntain lepoa lukuun ottamatta ei treeniä kevennetty, vaikka viikon päästä olikin luvassa trikauden avaus Samorinin puolimatkan kisalla. Slovakiassa olikin sitten meikäläisen keli, kun lämpö huiteli 30 asteessa. Ennen kisaa tehty viimeistely pyörä ja juoksu lupaili hyvää  eikä treenikuorma tuntunut juuri lainkaan. Kisa olikin ihan bueno. Uinti virtaavassa joessa pienoisessa ruuhkassa ihan tyydyttävästi noin 27min. Pyörä todella tyydyttävästi nopealla, mutta tuulisella reitillä 2:08. Joonalle iso kiitos kiekkojen lainasta. Tuntui, että levyllä homma hoitui itsestään. Juoksu sitten harmillisesti pilasi kisan taas. Ensimmäinen kierros kolmesta meni helposti alle 4:00 vauhtia. Sitten mies mureni pallean mukana ja tuloksista voi lukea tarinan, hölkäksi meni. Kolmossijan sain silti pidettyä 25-29 sarjassa vaikka juoksu oli 1:31. Loppuaika 4:12 on toki enkka, mutta ei se tuolla reitillä oikein lämmitä. Kauden avauksena silti hyvä.

 

Kun Slovakissa ei saanut kaikkia mehuja äijästä ulos, niin palautuminen sujui nopeasti. Viikolla lyhyttä kevyttä läpsyttelyä ja viikonloppuna sitten viimeiset kisaan valmistavat treenit. Sunnuntaina kävin vielä Lohja Triathlonissa kokeilemassa miten sprintti irtoaisi. Uinti ihan ok pienistä suunnistusvaikeuksista huolimatta, pyörä tajuttoman väsynyttä menoa ja watteja oli vain inasen enemmän, kun Samorinissa. Juoksu suureksi yllätykseksi kulki ja vaihteleva maasto oli mieleen. Kokonaisuutena hyvä treeni, kivoilla reiteillä, hyvässä kelissä ja kerrankin uinnin karkumatka riitti maaliin.

Vaikka Celtmaniin valmistava jakso oli lyhyehkö niin fiilis kisaan on hyvä. Kunto on varmasti riittävä, jotta tuolta selviää hengissä kotiin. Pyörässä ja juoksussa on ainakin specifiä treeniä tehtynä. Uinnissa valitettavasti kylmässä vedessä uinti jäi todella vähäiselle. Aquanetti onneksi sponssasi reissuun neopreeniä sen verran, että meikäläisenkin pitäisi selvitä hyytävästä merestä.

Kisa on matkoiltaan 3.4km uinti, 202km pyörää ja 42km juoksua. Uinnissa vesi 10-14 astetta ja muuten keli luultavasti 10 astetta ja vesisadetta. Tällä hetkellä täällä kisapaikoilla on kunnon myrskytuuli, mutta toivottavasti se vähän hellittää kisaan. Kisa on pitkä ja todella arvaamaton. Vaikka kaikkea on yrittänyt miettiä, niin varmasti lauantaina tulee yllätyksiä. Kisassa ollaan myös täysin oman huollon varassa. Valitettavasti oma huoltotiimi koki mieskadon ihan viime hetkellä ja nyt joudutaan selviämään Juhanin kanssa kaksin. No onneksi sekin on ainakin teoriassa mahdollista ja ylihuomenna sen näkee, onko näin myös käytännössä. Lemmettylän Teemu on myös täällä kisaamassa tiimeineen ja heidän kokenut extreme-poppoo on luvannut jeesata tarvittaessa.

Kisaan pitää aina olla tavoite ja nyt se on ennen kaikkea päästä maaliin. Jos uinnin kylmyydestä selviän, niin pyörän uskon selvittäväni helposti, ellei ole mitään teknisiä ongelmia. Juoksu ja vuoristoseikkailu on sitten oma lukunsa. Siellä voi sattuma mitä vaan ja maaliin pääsy ei ole itsestään selvä, mutta sitä lähdetään hakemaan. Toki sijoittuminen hyvin olisi myös mieleen, mutta sitä ei auta miettiä kauheasti ennen juoksun loppua.

Kisan startti lauantaina 16.6. Suomen aikaa klo 7:00

Liveseuranta: http://durtytracking.com/h/h_map.php?event=75

https://cxtri.com

 

Lisäksi mahdollisuuksien mukaan somessa kisapäivän tunnelmia:

Insta: Ouzo_man

Twitter: @JuusoManninen

Facebook: Juuso Manninen

 

 

Similar Posts