Talven kuulumiset

Moro taas,

Pitkästä aikaa löytyy motivaatiota ja aikaa kirjoitella tänne kuulumisia. Edellinen postaus oli lokakuun kisasta ja sen jälkeen onkin ollut enemmän mollia kuin duuria. Konan kisan jälkeen uhkuin taistelutahtoa ja mielessäni päätin lähteä hakemaan uudestaan paikkaa Hawaille ja palata taistelemaan podiumpaikasta.  Kroppa olikin tästä eri mieltä ja kisan jälkeen kipeytynyt polvi ei lähtenyt toipumaan. Kävin ottamassa kaikki mahdolliset kuvat eikä polvesta laajentuneiden jännepussien lisäksi muuta löytynyt. Ohjeena olikin olla rasittamatta polvea eli olla treenaamatta. Pläähhh.

Välillä lenkit venähtää ja joutuu turvautuun huoltamon lamppuihin     

Marraskuuhan siinä vierähti todella vähillä tunnilla ja kunto vain laski, mahan ja ketutuksen kasvaessa. Onneksi tämä lepokuuri auttoi hieman ja pääsin joulukuun alussa Lanzarotelle valmentamaan TriathlonSuomen leiriä. Pystyin itsekin ajamaan pyörää ihan mukavasti ja polvi ei pahemmin haitannut menoa. Loppureissusta se toki hieman oireili luultavasti äkkiseltään kasvanutta treenimäärää. Lanzaroten visiitin jälkeen oli tarkoitus aloittaa kunnon treeni ja valmistautuminen mahdolliseen Etelä-Afrikan Ironman-kisaan. No joulu menikin sitten flunssassa ja varsinainen treenikauden startti myöhästyi jälleen.

Vuosi vaihtu pyörän päällä!

 

Onneksi uusi vuosi ja uudet kujeet piti paikkansa ja vuoden 2017 puolella pääsin tekemään jo ihan kivasti treeniä. Koko tammikuu meni treeneissä todellahyvini. Toki polven ehdoilla joutui etenemään ja treenaamaan hivenen eri lailla kuin yleensä. Juoksussa pisimmät lenkit ovat tällä hetkellä 12 km, mutta määrä-mätön sijasta olen juossut paljon lyhyitä kovia vetoja. Pyörälläkin painotus oli lyhyissä kovissa ja im-jyystä on ollut poissa. Tein FTP joulukuun viimeinen päivä ja tammikuun lopussa ja onneksi sain sitä palautettua yli 20 watilla kuukaudessa. Joulukuussa tulos oli noin 30w huonompi kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Onnistuneen tammikuun jälkeen lähdin iloisin mielin viikoksi etelään treenaamaan ja ajatuksena oli tehdä vähän pidempää pyörää ja juosta lyhyitä lenkkejä useasti. Eipä onnistunut tämäkään ja kahden kevyen päivän jälkeen iski mahatauti ja sitä podettiinkin hotellihuoneessa loppu reissu. Tässä kohtaa oli allekirjoittanut aivan kypsä koko triathloniin ja jos joku olisi tullut kysymään myynkö pyöräni, niin olisin myynyt ja halvalla olisi lähtenyt. Onneksi muutaman kiireisen koulupäivän jälkeen alkoi taas kolmiottelu kiinnostaa ja suuntasin pk-seudulle osallistumaan Tärkeänpaikanleiri- seminaariin, jolla kerättiin varoja ensi heinäkuussa järjestettävään ilmaiseen lasten triathlonleiriin. Monen tutun triathlon- ihmisen kanssa jutellessa mielikin virkistyi. Etenkin Alex Stubbin tarina omasta harjoittelustaan ja Kona-elämyksestä sai minut päättämään, että treenaan seuraavat 49 päivää niin järkevästi ja paljon kun mahdollista ja katson mihin se E-A:ssa riittää.

Tästä päätöksestä on nyt viikko ja nyt näyttää lupaavalta. Sain menneellä viikolla lähes kaikki suunnitellut treenit tehtyä ja motivaatio on ainakin tällä hetkellä kova. Huhtikuun 2. päivä kisattavaan Etelä-Afrikan Ironmaniin on tasan 6 viikkoa ja niistä seuraavat 3 vietän Fuertella. Ensimmäinen viikko vierähtää valmentaessa TriathlonSuomen leiriä ja sitten pääsen kahdeksi viikoksi nostamaan oman kuntoni taivaisiin. Idea on täälläkin tehdä laadukkaita treenejä, eikä kerätä tunteja/kilsoja. Mielenkiinnolla odotan miten Afrikassa käy, sillä treenitunteja on noin 50% mulle normaalista.

Jotta postaus ei olisi pelkkää vaikeuksien tilittämistä ja mahdollisen kisassa epäonnistumisen pohjustusta, niin mainittakoon vähän uinnista, joka on ollut talven valonpilkahdus. Konan kisan jälkeen pidettiin Rimpelän Rikun kanssa palaveri ja sovittiin yhteistyöstä. Tarkoitus oli opettaa meikäläinen uimaan. Tässä välillä toivottomalta tuntuneessa projektissa suurena apuna on ollut Trainensen kehittämä älylättäri. Ilman tämän tuomaa uskon vahvistusta, en olisi ikinä uskaltanut lähteä näinkin suuriin muutoksiin.  Uinti tuntuu tällä hetkellä voimakkaammalta ja rennonmalta kun koskaan. Veteen on parempi ote, voimaa tuotan paremmin ja kadenssi on huomattavasti rauhallisempi. Uudella tekniikalla ei ole kauheasti tullut uitua kovaa ja etenkin kovia uintitreenejä odotan Fuertelta.

Näissä maisemissa kunto nousee
Näissä maisemissa kunto nousee

 

Yhteistyökumppanit kaudelle 2017 alkavat olla myös kasassa ja on hienoa saada ympärille verkosto, joka mahdollistaa semiammattimaisen harjoittelun. Näistä kuitenkin lisää seuraavassa postauksessa, kun kaikki on varmaa.

 

Similar Posts