Kevään ja alkukesän kuulumisia

Kesä on jo pitkällä ja triathlonkausi käynnissä. Finntriathlon Vierumäen starttiin on vajaa vuorokausi ja en ole vieläkään tehdyt lopullista päätöstä kisaamisen suhteen. Mikä on johtanut siihen, että arvon kisaamistani, on monen tekijän summa. Ennen kuin selitän huonoa kuntoani palataan kevään tapahtumiin.

IMG_6683

Aamutreenit Mallorcalla

Etelä-Afrikan kisan jälkeen palautuminen sujui ihan mukavasti. Kiirettä oli joka rintamalla, joten pikku huili treeneistä teki hyvää. Pikku flunssankin siinä sairastin, mutta tulipahan kerrankin hyvää kohtaan. Toukokuun alussa olikin lähtö Mallorcalle vetämään TriathlonSuomen treenileiriä. Leirillä oli todella mukava porukkaa ja tutustuin moneen mahtavaan persoonaan. Vaikka pääpaino leirillä oli valmennuksessa, tuli itsekin ajettua ihan mukavasti kevyitä kilometrejä pyörällä.

IMG_9503

 

Mallorcan komennuksen jälkeen lähdinkin heti seuraavana päivänä pyöräilemään Ahvenanmaalle. Teimme luokkani kanssa opintoretken, jossa poljimme keväisen saaristonkautta Maarianhaminaan. Vaikka reissu ei ollut fyysisesti kovinkaan kuormittava, niin etenkin henkistä balanssia horjutti kuusi rengasrikkoa 🙁

 

Ahvenanmaan turneen jälkeen oli neljä viikkoa aikaa hioa kuntoa Himoksen sm-sprinttiin. Tarkoitus oli kiskoa 3 viikkoa reipasta ja sitten keventää. Kolmen viikon jaksoon mahtui monta onnistunutta treeniä ja kunto nousi myös todella mukavasti. Aikaa treeneille tosin oli vähän sillä usean koulutehtävän deadlinet puski samalla päälle. Suurimpana vaivana tällä jaksolla oli astma ja allergiaoireet. Hengitys kulki todella huonosti ja kovempitehoiset vedot olivat välillä yhtä tuskaa. Treenijakson aikana kävin myös kisaamassa muutaman harjoituskisan: aguaplussupersprintti, Vantaan sprintti ja 226-harkkakisa. Kaikissa tuntui pyörä kulkevan hyvin ja etenkin juoksu oli ilahduttavaa. Kerrankin pystyi juoksemaan kunnolla kovaa, siten ettei mikään paikka krenannut. Etenkin 226-harkkikisan jälkeen olin todella toiveikas ja jäin odottamaan hyvin mielin Himoksen viikonloppua.

IMG_8711

Kökar

Himoksen kisaa edeltävänä päivänä oli vuorossa lämmittely Finntriathlon Vanajalinnan muodossa. Uinti sujui rutiininomaisesti, pyörä kulki hyvin, vaikka yksin joutuikin puskemaan, mutta sitten alkoi alamäki. Enkä nyt puhu sijoituksesta, sillä olen jo tottunut siihen. että juoksussa porukkaa lappaa ohi. Juoksussa alkoi tuskaiset mahakrampit noin kilometrin jälkeen ja sen jälkeen juoksusta ei tullut mitään. Hölkkäilin silti maaliin ja otin sunnaksi Himoksen tulevat kisat. Maha tuntui aralta koko illan ja vielä aamullakin. Lähdin silti koittamaan, josko maha antaisi kisata. Uinti erittäin kylmässä vedessä oli ihan ok suoritus. Pyörä kulki taas hyvin ja oli todella hienoa ajaa isossa porukassa, mitä ei ihan joka päivä Suomen kisoissa nää. Juoksukin lähti mukavasti liikkeelle, mutta edellisen päivän oireet palasivat muutaman kilometrin jälkeen. Jolkottelin jälleen pettyneenä maaliin. Edessä oli kuitenkin vielä yksi startti sillä olin tyhmänä ilmoittautunut myös peesikielto-lähtöön. Tässä lähdössä ei oikeen mikään kulkenut ja äijä oli rikki niin henkisesti ja fyysisesti.

IMG_1659

Uusi maantietykki

Sprintit meni siis mahavaivojen takia penkin alle, mutta tästä sukellus vasta alkoi. Maha jatkoi oireilua eikä antanut oikein tehdä mitään. Kävin lääkärissä, mutta oireisiin ei olla löydetty vielä järkevää selitystä. Mahaoireiden kanssa on nyt tuskailtu kolme viikkoa ja yhtään kunnon treeniä ei ole pystynyt tekemään. Toki juhannuksena Ylläksellä sain muutaman kevyen pidemmän pyörälenkin tehtyä, mutta eipä niillä kisakuntoa nosteta. Juoksua en ole pystynyt tekemään juuri lainkaan. Vaikka nyt on ollut muutama lähes oireeton päivä, en tiedä kisaanko huomenna.

Katsotaan pääsenkö huome na antamaan On-tossuille runtua.

IMG_1413

Similar Posts