Moro nääs

Hei kaikille uusille ja vanhoille lukijoille. Blogini löytyy vastedes täältä TriathlonSuomen sivuston alta, sillä minulla on kunnia edustaa Team Cervelo TriathlonSuomea tulevalla kaudella. Aluksi muutama sana itsestäni niille, joille meikäläisen nimi ei kerro mitään.

 

Olen 23-vuotias triathlonisti Tampereelta. Triathlonharjoittelun ohella opiskelen Vierumäellä Haaga-Helian AMK:ssa liikunnanohjaajaksi. Nuorempana harrastin monipuolisesti useita eri urheilulajeja, mutta lukioikään mennessä päälajiksi valikoitui uinti. Uinti vaihtui triathloniin kolmisen vuotta sitten ja nyt katsotaan mihin rahkeet riittää.

IMG_0740

Lokakuussa päätin kauteni Barcelonan Ironman- kisaan. Lyhyen siirtymäkauden aloittelin uutta kautta maastopyöräillen ja uiden. Samalla päätin lähteä hakemaan Kona-slotia jo keväällä Etelä-Afrikan Ironmanista.

 

Suunnitelma oli selvä: aluksi muutama viikko perusmättöä ja sitten kovempia treenejä mukaan. Viikot jouluun vierähtivät nopeasti ja kunto nousi samoin. FTP-nousi äkkiä kesän tasolle ja kaikki näytti hyvältä. Uintikin maistui pitkästä aikaa ja kävin jopa uimassa pari kertaa yli 10 kilsan kelauksen. Kiireisen syksyn jälkeen oli hieno jäädä lomalle koulusta ja päästä kunnolla treenaamaan. Pari viikkoa sainkin laitettua hyvin tehoja koneeseen ja ajelle pitkiä maasturilenkkejä.

IMG_0835

Sitten sattui se ikävin, pannut maasturilla ja ranne kipeäksi. Seuraavana päivänä kuviin ja diagnoosiksi venähdys. Jatkoin reenejä ja käsi vaivasi etenkin uidessa. Pyörää ja juoksua pystyin tekemään lähes normaalisti. Kuusi viikkoa kipeän ranteen kanssa käpristeltyä menin uudestaan kuviin ja veneluu paljastui murtuneeksi. Käsi laitettiin kipsattiin ja lääkärin kanssa tehtiin suunnitelma siitä, miten treenit maksimoidaan murtumasta huolimatta. Pari viikkoa haisevan kipsin kanssa trainerilla poljettuani otettiin kipsi pois ja tilalle vaihdettiin lasta. Lastan kanssa mennäänkin sitten ainakin huhtikuun alkuun ja katsotaan sitten tilannetta. Onneksi juoksua ja pyörää pystyy tekemään aivan normaalisti lastan kanssakin. Uinti tulee oleman katkolla luultavasti kisaviikolle asti ja 3,8 km uimisesta kisassa 2kk tauon jälkeen tulee todella mielenkiintoista.

IMG_4132

Nyt kun ei pysty uimaan, on aikaa keskittyä nostamaan pyörä- ja juoksukuntoa entisestään. Joulun jälkeen olen tehdyt mukavan määrän kovia juoksu- ja pyörätreenejä ja saanut kivasti molemmissa kuntoa nousemaan. Nyt edessä on muutaman viikon Kanarian leiri, jonka aikana pääsen viimeistelemään pyörä- ja juoksukunnon kauden avauskisaa varten. Talven keskellä on aina mukava lähteä pyöräilemään aurinkoisemmille apajille, mutta tälle kertaa se on erityisen mukavaa. Mukana on nimittäin uusi triathlon-tykki Cervelo P5, jolla kisaan tulevalla kaudella. Trainerin päällä pyörä ja ajoasento on jo osoittautunut loistavaksi, mutta nyt pääsen vihdoin testaamaan sitä myös ulkona.

IMG_0851

 

Vaikka matkalla Etelä-Afrikkaan on ollut pieniä vastoinkäymisiä olen silti luottavainen, että 10.4. äijä on kovassa tikissä taistelemassa Kona-paikasta.

 

 

Similar Posts