10/13

Lauantain puolimatkan podium

Viikko on taputeltu jälleen ja seuraavakin ehditty kevyesti korkata. Palataan kuitenkin vielä menneeseen viikkoon, sillä korkkasin kisakauden näin jo elokuussa! 🙂 Pärskeitä, menoa ja meininkiä! Edellinen kisa olikin… viime vuoden elokuussa! Kisarutiinit siis vahvasti hallussa, etenkin kun ihan tavallisella valmistautumisella ei vielä lähdetty viivalle. Hieman epäilytti, mikähän on päivän kunto.

Maanantaina oli jälleen palauttava päivä, johon kertyi kuitenkin tunteja näköjään hieman reilummin. Tiistaina oli vuorossa vaihteluna kovempaa juoksua kuin menneet viikot, kun pääsin radalle tuulettumaan reilun 3min vetojen ajaksi. Mukavasti pysyi vauhti loppuun asti ilman ongelmia sen kanssa, mutta tuntumaksi jäi, että yksi vaihde jäi käyttämättä, kun ei ole tällaisiin vauhteihin tottunut nyt. Eipä sillä niin väliä tässä kohtaa. Keskiviikkona oli ajatuksena ajaa reippaan kovaa pyörällä, mutta näemmä pajatso oli varsin hyvin tyhjätty. Ei lupaillut kovin kovaa pyöräjalkaa viikonlopulle, enkä erehtynyt 🙂 Torstaina vaihteeksi kovempaa menoa, märkkärillä uimaan ja jälleen huomasi, miten helppoa se onkaan sillä uida – joskin altaassa kun ui, kuumahan siinä tulee. Tuntuma oli kuitenkin ihan hyvä ja toi varmaan hieman terävyyttä tekemiseen kun piti treenin maltillisen lyhyenä. Perjantaina oli matkapäivä Tampereelle illalla töiden jälkeen, ja perillä vähän jalkojen availua lähinnä.

Lauantaina Kangasalan puolimatka, johon postauksen ensimmäinen kuvakin liittyy:

Voittajan🥇🏆, ja koko podiumin on helppo hymyillä! Tänään vuoden ensimmäinen triathlonkisa Kangasalan puolimatkalla! Erittäin hyvä kova viimeinen yhdistelmä ennen täyden matkan suoritusta! Onnittelut podiumin täydentäville @tonipysto 🥈 ja @joona.tuikka 🥉! Uinti meni aika odotetusti, kun koko kolmikko oli yhdessä ja toni veti meidät reitin läpi, oma aika uintiin 26.23. Pyöräily meni “odotetusti” alakanttiin tämän viikon treenien perusteella, liekkö kuormaa hieman liikaa edeltävästi pohjilla, hyvät jalat eivät ole hetkeen olleetkaan. Tonin ohitin jossain 15-20km välissä kun olin hetken seurannut, millaista vauhtia mahtaa kärki mennä ja päätin mäen tullen lähteä irti. Tehot jäi todennäköisesti alakanttiin reilummin, mutta dataa ei saatu luotettavana. Pyöräilyyn kului aikaa 2h03min22s. Juoksu lähti hieman takerellen pienen imeytymisongelman takia, ja ensimmäinen 5km oli sangen hidas kuntoon nähden. Sen jälkeen kuitenkin helpotti ja loppumatka läpsyteltiin turvallisesti keulassa 3.40/km vauhtia karkeasti ja loppuaika juoksuun 1h18min48s. Kokonaisaika 3.50.49 rikkoo viimevuotisen ennätyksen Joroisista, johon oli täysi panostus silloin, jossa oli omat pienet murheensa toki. Eteenpäin on siis vahvasti menty 💪 Yritetään huipentaa varsin erikoinen kausi täydellä matkalla 3 viikon päästä! 😃 Kiitos järjestäjille, lähes nappisuoritus kaikkinensa ja huippukisa! 

Viikko 32

Ma: Uinti 2100m, sis. 10x100m kova 1.19/100m + 10x100m rennon reipas 1.25/100m. + Pyöräily 1h20min kevyt + juoksu 20min kevyen palauttava

Ti: Juoksu 18.5km sis. 10x1km @ avg. 3.09,5/km (3.13…3.07)

Ke: uinti 2000m kevyt + pyöräily 1h sis. 20min @280w

To: pyöräily 1h kevyt + uinti (märkkäri) 500m @1.16 + 5x100m @1.11 + 500m @1.20/100m + juoksu 20min kevyt

Pe: Matkapäivä + illalla pyöräily 20min palauttava + juoksu 5min kevyt

La: Juoksu 10min verra + Kangasalan puolimatka: Uinti 26.23 + Pyöräily 2.03.22 + Juoksu 1.18.48, yht. 3h50min49s

Su: Palauttava kävelypäivä Pentalassa, n. 10km verryttelyä jaloille

Yht. 12h30min, sis. Uintia 7500m, pyöräilyä 6h27min, juoksua 49.9km + ~10km kävely

Nyt on siis enää vajaa 3 viikkoa omaan suoritukseen, ja tänä viikko on viimeinen normaalimpi viikko. Ajatuksena olisi juosta yksi pidempi reippaampi lenkki arkena ja muuten pitäytyä kohtuu lyhyessä tekemisessä, osin töidenkin takia. Viikonloppuun päätin kuitenkin osallistua ensimmäistä kertaa sprintin sm-kisoihin, ihan huvin ja urheilun vuoksi, vaikka ei olekaan asiaa avoimessa sarjassa vastata meidän Top Teamille ja Goeschille 🙂 Iltapäivän päätteeksi vielä joukkueviestissä rypistys, mitähän siitä tulee tuon jälkeen 😛 Sunnuntaille sitten pitkä lenkki pyörällä. Siitä sitten lasketellaan kohti kevyempiä päiviä jo. Tämä nyt siis vain suunnitelma, joka voi hyvin aina muuttua 🙂

Similar Posts