7/13

Vaihteleva viikko takana. Viime viikonlopun olympiamatkan treenikisa + pitkä pk-treeni seuraavana päivänä tuntui alkuviikosta jaloissa kuitenkin. Maanantai meni palautellessa. Tiistaina oli pähkäilynä, että teen kovan juoksun jos jalat tuntuu ok:lta ja jos ei, teen kovemman pyöräilyn. Kävin koittamassa juoksua ja se tuntui hyvältä, joten kova juoksu se siis oli. Keskiviikko meni sitten siitä palautellessa, ja ehkä tosiaan la+su -yhdistelmä siihen päälle sai sen, että tavallista rankemmalta tuntui jaloissa. Pari yötä oli myös huonoja, joten palautuminen ei ollut ollenkaan paras mahdollinen. Torstaina oli vuorossa kovempi uinti ja kovempi pyöräily, jälleen Zwift-kilpailu. Kuten edellisellä viikolla, ajoin sitten jalat alta ensimmäisen vajaan 20min aikana (NP ~340w) kun ei jalkaa ollut riittävästi. 36min kisa oli loppua kohden lähinnä mukana roikkumista siitä eteenpäin. Jäi joukkueelta 4. peräkkäinen Premier Leaguen voitto saamatta nyt 🙂 Taidan jättää ensi viikon kisan kokonaan väliin ja tehdä ihan oman treenin vaihteeksi ja keskittyä hiljalleen enemmän pidempään settiin. Perjantai oli jälleen kevyempi pk-ilta töiden jälkeen.

Lauantaina oli vuorossa edellisen viikonlopun jatkoksi toinen yhdistelmätreeni. Tällä kertaa helpotuksena annoin hyvät palautukset väliin ja tankkasin ja söin välissä kotona. Aamupäivän puolella kävin uimassa 2km, vauhti oli varsin leppoisaa, olkapäissä tuntui pientä rasitusta torstain uinnista selkeästi ja vauhti oli siten alhaisempaa, kun yritti vain mennä rennosti. Pitääpä muistaa palautella enemmän jos tärkeämpiä kisoja tulee 🙂 Uinnin jälkeen hetki lepoa ja ajelin sisällä kontrolloidusti 3h @ täydenmatkan ajateltua kisatehoa. 258W ja 142bpm ei kaikkea ihan kerro, koska sisälläkin oli niin kuuma (26c aloitellessa treeniä) ja ilmanvaihto on mitä on, että 2h jälkeen alkoi lämmetä huolella, sitä ennen sykkeet oli tosi matalat ja helppoa tekemistä. Tuossa kelissä 1h10min lisää ajoa olisi ollut ainakin hyvin uuvuttava, joten hyvä, että ei tuon pidempään tarvinnut polkea 🙂 Pyöräilyn jälkeen söin ja join ennen lenkkareiden sitomista. Ehkä olisi pitänyt kiinteä ruoka jättää kuitenkin pois ja mennä nesteillä, sillä pientä pistosta tuli heti alussa vatsan alueelle. Siitä se kuitenkin onneksi tasoittui. Ajatuksena oli juosta puolikas noin nelosen vauhtia tai vähän alle, ja helteestä johtuen se asettui kyllä juuri eikä melkein 3.59/km, sykkeet n. 160bpm. Kelilisää annan karkeasti +5bpm. Siihen nähden hyvin kontrollissa oli juoksu ja jalat tuntui lopussakin erittäin hyviltä ja niiden puolesta olisi voinut jatkaa ongelmitta pidempäänkin. Eikä tänään sunnuntaina ollut kuin normaalia lihasväsymystä, mutta kipua ei lihaksissa ollenkaan. Jalassa oli juoksussa ensi kertaa pidemmällä lenkillä (perjantaina ensimmäinen lenkki ylipäätään) uudet Sauconyn Endorphin Pro -kengät eli tuollaiset hiilikuitupohjaiset tossut varsin reilulla vaimennuksella. Tuntuivat kyllä hyviltä. Saa nähdä, ovatko oman täydenmatkan kisakengät vai eivät, pitää vähän ajaa sisään vielä tulevina viikkoina.

Tänään sunnuntaina oli ihan palauttava päivä, 1,5h kevyttä pyöräilyä ulkona ja päälle 2km kevyttä uintia, etenkin uinti tuntui hyvältä, joten siitä positiivinen merkki itselle.

Viikko 29

Ma: Pyöräily, kevyt 30min + uinti, kevyt 1,5km

Ti: Juoksu, kova 21km, sis. 4*4km/2′ @3.27, 3.25, 3.24, 3.20/km

Ke: AP: Pyöräily, kevyt 30min IP: Pyöräily, palauttava 55min (AP 169w, NP 183w, 103bpm)

To: Uinti, kova 2,5km, sis. 20*100m/L 1.40, avg. 1.22/100m + Pyöräily 1h45min, sis. 36min Zwift-kilpailu NP 326w (jalat ajettu alta puolessa välissä)

Pe: Pyöräily, perus 1h08min (AP 228w, 126bpm) + Juoksu, kynnys 6km @3.59/km

La: Uinti 2km @1.29/100m + Pyöräily 3h02min @258w/142bpm + Juoksu 21.1km @3.59/km, 160bpm + 1km verra

Su: Pyöräily, kevyt 1,5h + uinti, kevyt 2km

Yht. 14h36min, josta uintia 8km, pyöräilyä 9h24min, juoksua 49.1km

Ensi viikosta vielä hieman aikataulut auki, miten paljon missäkin vaiheessa treenataan. Loppuviikosta kuitenkin pitkä pyöräily ja pitkä juoksu olisi tarkoitus tehdä ja ne olisi ihan selkeät avaintreenit tässä vaiheessa. Jos arkipäivinä saisi kovan juoksun ja yhden kovan pyöräilyn, se olisi hyvä. Muut saa olla kevyttä, palauttavaa tai ihan lepoa. Kovempi pyöräily ei todennäköisesti kuitenkaan ole vo2max treeni, katsotaan jatkanko niitä kuitenkaan nyt, kun tuntuu, että muut treenit vaativat jo aika paljon verrattuna vaikka 1kk takaiseen – eikä se vo2max kuitenkaan se ihan ykkösprioriteetti ole nyt pyöräilyssä ja pyöräosuuden saamisessa kohdilleen ja aika lähellä tavoitetta vo2max osalta jo oltiin.

Tsemppiä kaikille kesän treeneihin ja koitoksiin! 🙂

Similar Posts