4/13

Viikko oltiin lomalla, mutta myönnän, että ei se treeneissä paljoa näkynyt tällä erää. Lomalle adaptoituminen ottanee enemmän aikaa, ja kun aamusta on enemmän aikaa, sitä haluaa levätä senkin edestä. (Tekossynä) Kuuma kelikään ei liiemmin houkutellut ulkoilemaan ihan hurjana, tai jos sinne päätyi, oli sitä kuin paistettu, ja kroppa reagoi siihen menemällä ihan uuvuksiin. Taisin parina päivänä myös saada jonkinlaisen auringonpistoksen, kun iltapäivät/illat oli parina päivänä ihan kuollutta, vaikkei treenien takia niin olisi pitänyt olla. No, opiksi otetaan ja treenataan ei-auringonpaisteen alla ja mieluusti aamusta/illasta/sisällä. Sisälläkin tosin oli keskiviikkona pyöräilyssä niin mahdottoman kuuma, että nestettä katosi 3h aikana 5kg, vaikka vauhti oli ihan pk:lla. Yhteenvetona, opiksi otettiin, ja ei ainakaan piippuun ajettu itseään viikon aikana ja ensi viikosta päässee treenaamaan ihan normaalisti taas.

Kävin hiljattain myös verikokeissa, osin muista syistä, mutta samalla paljastui sama ongelma kuin vuosi sitten todettiin, eli veriarvot oli hieman pielessä. Hemoglobiini oli painunut anemian puolelle, joka ei ainakaan helpota kovempien treenien ja pitkien treenien läpivientiä, liekkö niissäkin pientä syytä, että heti kun muuta rasitusta (lämpö esimerkiksi) tulee, keho ei vaan jaksa samalla tavalla. No, selvitellään tätä vielä ensi viikolla lisää ja toki rautaa pitää tankata nyt kesän ajan säännöllisesti. Hb pitäisi onneksi nousta hyvin jo melko nopeasti, joten se tuskin tulee olemaan isompi ongelma viimeistelyssä.

Viikko 26

Ma: AP: Uinti, kevyt 3200m/53min, paljon tekniikkaa + 20*50m reipasta IP: Pyöräily 1h32min, sis. 5min maksimitestin (tulevaa vo2-max-jaksoa varten), tulos 395W / ~6.7w/kg, melko linjassa 20min tuloksen kanssa (358w / ~6.1w/kg) + juoksu 6.5km @ 4.41/km

Ti: AP: Uinti 3700m/64min, sis. paljon tekniikkaa + 20*50m reipasta, + pyöräily 60min kevyttä IP: Pyöräily 35min kevyttä + juoksua Joonan kanssa 8*1500m/2min pal. @ 5.08, 5.03, 5.03, 5.01, 4.59, 4.56, 4.43, 4.58 (3.25-3.09/km, avg. 3.19/km), tuntuma varsin kontrolloitu. 7. veto tarkoituksella moukaroitiin hieman kovemmalla teholla, ja viimeinen taas linjaan muiden kanssa lievään nousujohteisuuteen kokonaisuudessa pyrkien.

Ke: Pyöräily 3h06min @229w/129bpm (ihan tuskaa kuumuuden kanssa!), ip:llä aika sippi

To: AP: Uinti 4000m/58min, sis. 35*100m/L1.45, @1.30 -> 1.20, + juoksu 12.8km @4.09/km (ilman kelloa, joka takataskussa, keuli turhaan, tuntuma helpohko) IP: Pyöräily 2h17min, sis. 36min TTT sisäpyörällä >300w, turhan kuuma ja uupunut, mutta voitto lienee tärkeintä ( 😀 )

Pe: Palauttava pyöräily 66min kevyttä + matka mökille, jossa sauna + uintia lyhyesti (~1km)

La: Juoksu 30km kiihtyen @3.47/km (10km ajat 38:20, 37:50, 37:08), avg. 163bpm, vk1-alueella, napsu kovempaa kuin edelliset, mutta oli myös tasaisempi reitti mökkiseudulla. Ip lyhyttä soutelua ja uintia (~1km), treenit x min

Su: Uintia aamupäivästä 1000m/15min ja matka kotiin

Yht: 17h50min, sis. Uintia 13.9km, pyöräilyä 9h38min ja juoksua 66.2km

Summa summarum:

Uinnissa uintikerrat täyttyi, mutta vkl määrä jäi selkeästi vähäisemmäksi kuin oli suunniteltu. Liekkö tuo nyt maailmaa kaatanut, olisi pitänyt olla aikaisin aamusta liikkeellä kun vielä jaksoi ennen lämpöä 🙂 Tuntuma veteen parani kuitenkin oleellisesti ja sitä jatketaan ensi viikolla ainakin parilla allastreenillä ja vähintään kerran avovedessä tehtävällä treenillä. Nyt pystyn keskittymään hyvin 100m vetoihin, pidemmät tuottavat vielä keskittymisen kanssa ongelmaa, kun tekniikka on kohtuu hakusessa. Eiköhän lähiviikkoina päästä jo pidempiinkin sarjoihin, ja heinä-elokuun vaihteesta alkaen pari pitkää siivua tuomaan itseluottamusta suoritukseen. Hermotus pitää palauttaa nyt tekniikalla ja lyhyemmällä ensin kroppaan takaisin, mutta varsin nopeasti sen luulisi sieltä tulevan.

Pyöräilyssä meno oli varsin kehnoa, uupunutta, joten määräkin jäi selkeästi vähäisemmäksi kun ei halunnut kiusata enempää kun tuntui huonolta. Katsotaan miten ensi viikolla sujuu, ja jos tulee hyvin, pistetään yleisen väsymyksen ja lämmön piikkiin. Kuitenkin maanantain 5min teho oli linjassa sen kanssa mitä on aiemmin tehty, vaikka ihan näin kovia intervalleja en olekaan useampaan viikkoon tehnyt. Nyt onkin hyvä aika panostaa siihen puoleen 6-8 treenin verran ja sen jälkeen iskeä vielä saman verran hieman kynnyksen alapuolista treeniä kroppaan pitkien lenkkien lisäksi, niin täyden matkan tehon pitäisi olla juuri siellä missä halutaankin.

Juoksussa olisi voinut olla tänään vielä yksi treeni ja +80km plakkarissa, mutta ajattelin, että annetaan nyt palautua loppupäivä reissusta ja aletaan huomenna treenata taas uudestaan. Avaintreenit menivät juuri niin kuin halusin ja pitkis jopa kovempaa (ajatuksena n. 3.55-3.50/km, mutta helpompi reitti saattoi pari sekuntia auttaa lisää), mutta pysyi hyvin kontrollissa ja riittävän kevyellä tasolla (maratonin sykkeet olleet avg. 173bpm, joten nyt oltiin vielä n. 10 lyöntiä sen alla), mutta toki selkeästi täyden matkan tehoa kovempaa. Kahdesta neljään reipasta pitkistä tulee vielä suunnitelmaan ja pari kolme kevyempää pitkää olisi ajatus saada myös. Pari viikkoa saattaa jäädä juoksematta pitkä ihan palautuksen takia, mutta pääsääntöisesti nyt yritetään juosta kerta viikossa pitkä lenkki. Kovempi intervallitreeni tästä hiljalleen taas pitenee, edellisen ollessa 12*1km ja nyt 8*1.5km, hiljalleen nostetaan määrä ad 4-5*5km ja vauhti napsun kevenee (lähelle maratonvauhtia, mutta vauhti tarkentuu viikkojen myötä aina), kunnes loppuvaiheessa vielä yksi hieman lyhyempi ja kovavauhtisempi olisi ajatuksissa tehdä, jolla haetaan hieman terävyyttä ennen kisaviikkoa.

Odotan ensi viikon viilenevää keliä, josko sisälläkin tarkenisi ajaa vaikka ulkona sataisi. Määristä lienee nyt turha puhua, mutta näemmä itsellä ei pahemmin työviikko näy tässä treenimäärässä – niinpä joku 15-17h lienee hyvä target, ja tavoitteeksi yrittää ajaa palautuneempana vähintään yksi kovempi pyörätreeni ja saada pitkä pyörä onnistuneesti tehtyä. Lisäksi saada juoksu pysymään hyvällä mallilla ilman ongelmia, ja uinnissa pitää löydetty hyvä tuntuma, ja sitä kautta määrä yksittäisissä treeneissäkin hieman kasvamaan/vakioitua lähelle 4km.

Hyvää kesää kaikille ja treenatkaa kohti omia tavoitteita ja unelmia! 🙂

Similar Posts