Kasnäs 2017

Viikonloppuna kisailtiin toista kertaa Kasnäsin upeissa maisemissa, eikä tapahtuma varmaan jättänyt ketään kylmäksi – erittäin hieno tapahtuma ja viimeistään sää piti huolen, että lämmintä riitti kaikille. Maisemien ja kelin lisäksi isoa plussaa kylpylästä ja lounaasta, palautus ennen kaikkea! 🙂

Kasnäsin satama- ja kisakeskus vaihtoalueineen

Itse osallistuin toista kertaa nyt perusmatkalle, jossa reittimatkat olivat noin 1500m uintia, vajaa 45km pyöräilyä ja reilu 10km juoksua.

Joroisilta on palauteltu hyvin, Joroisten jälkeinen viikko menikin aika lepotouhuissa. Muutama kerta uintia, vähän useampi kerta pyöräilyä. Juoksun jätin välistä koko viikolla, koska vasen jalkaterä otti kuitenkin osumaa sen verran tuosta puolimatkan juoksusta. Kuluneella viikolla pari hyvää kovempaa uintia ja pari hyvää kovaa pyöräilyä ja vielä perjantain reipas viimeistelytreeni varmisti, että ihan tuoreena ei lähdetä viivalle. Tarkoitus olikin hakea lähemmäs puolimatkan tehoja, ja mielestäni aika hyvin siihen speksiin päästiin ja kisa meni melko odotusten mukaisesti lopulta, mitä nyt juoksu oli pieni arvoitus, koska juoksua tuli kahtena päivänä 2*2km kevyesti, ilman ongelmia kylläkin.

Perusmatkalle lähti noin 50 kisaajaa, puolikkaalla reilu parikymmentä ja muutamia viestijoukkueitakin mukana

Uinti: ~1500m, 21.42, 1.27/100m

Uintireitti oli upeassa saaristomaisemassa, osin väylän varrella hieman poukamassa suojassa, mutta johon jokainen ohi ajava pienempi, tai isompi, vene teki omankokoisensa aallot. Välillä pienempää terävää aaltoa, mutta pääosin isompaa lainehtivaa aaltoa. Oma pieni kiva mauste tasaiseen puurtamiseen mielestäni! Suolaisuuskaan ei vielä saaristossa ole mitenkään merkittävää, joten se ei haitannut menoa. Reitti on todella hienosti melko rannan suuntainen ja pitkän laiturin päästä pystyi hyvin katsomaan uintia koko ajan ja näkemään, missä kukin meni ja pysyi hyvin perillä tilanteesta ja eroista. Tätä harrastin jo viime vuonna, ja tänä vuonna, kun puolimatka lähti 2h ennen perusmatkaa.

Sellainen keskikokoinen paatti?
Pesukone käyntiin rauhallisesti
Pientä keinutusta välillä

Lähtö tapahtui rannalta klo 13.00, ja siinä rannalla ollessa pohdiskelin, että ihan täysiä ei kannata aloittaa, matkan aikana ehtii kiristää. Niinpä ensimmäiselle poijulle tulin pienen porukan perässä. Tästä poijulta perusmatka kiersi 3 kierrosta ennen rantautumista, puolimatka 4 kierrosta, kierrospituus noin 470m. Kierroksen aikana nousin toiseksi, ja ensimmäinen kierros mentiin kaksistaan keulassa. Tässä oli ihan hyvä mennä alkuun vähän rauhallisemmin. Toiselle kierrokselle kiristin hieman tahtia ja siirryin keulaan ja pidin piikkipaikan uinnin loppuun. Ilman suurempaa puristusta tultiin vaihtoon pienellä erolla seuraavaan, melko odotettu uintiaika tällä fiiliksellä tehtynä.

T1: Ilman (suurempia) virheitä reippahasti liikkeelle.

Ja menoksi!

Pyöräily: ~44.3km, 1.04.46, ~41km/h, AP 238W/NP 244W

Matkaan läksin ajatuksella mennä suunnilleen puolimatkan tehoilla, eli siellä 240-245W tasolla. Perin ylös-alas -tyyppisellä reitillä tehon pitäminen ei ollut helppoa, ja monin paikoin taisin tuudittautua katselemaan maisemia enkä pitämään tehoa yllä, asennon toki parhaani mukaan säilyttäen. Onnistui varmaan paremmin kuin Joroisilla, mutta vielä on töitä, että pää pysyy ihan alhaalla ja paketti tiiviisti kasassa. Tehot jäivät napsun Joroisilta, mutta reitti huomioiden ihan kelpo meno, enkä halunnut turhaa puskea, jos päivän ~puolimatkan tehojen fiilis oli tämä.

Reitti itsessään oli ihan huikea maisemien osalta, aurinko paistoi täydeltä terältä ja menomatkalla pieni myötäinen tuuli. Reitin paras kohta on selvästi kun tullaan Lövön sillalle mennen tullen, korkeutta kiitettävästi ja maisemat sen mukaiset. Muutamia puolimatkan pyöräilijöitä otin kiinni, kun olivat toisella kierroksella pyörällä, muuten mentiin melko yksikseen, autoilijoita ei montaa näkynyt reitin varrella häiritsemässä 🙂 Reitillä ei juuri ollut eksymisvaaraa, kaikki risteykset olivat hyvin merkittyjä, ja niitäkään ei ollut kuin yhden käden sormin laskettavissa ja kaistan ylityksissä liikenteenohjaajat opastamassa.

Lövön silta
Vaihtoon

Ravintopuolella taisi olla kauden ensimmäinen kisa, jossa saattoi jopa toivoa enemmän kuin yhtä pullollista juotavaa. Mahdollisuus olisi olla ottaa 13km/32km kohdalla kylmähuollosta pullo mukaan, mutta ehkä sitä juomaa ei sitten sen vertaa kovasti halunnut, että hidastaa olisi raaskinut 🙂

T2: Sukat ja kengät jalkaan ja lippis ja aurinkolasit kouraan ja menoksi, mitä sitä turhia pohdiskelemaan.

Juoksu: ~10.2km, 38.57, 3.49/km

Juoksu lähti hyvin liikkeelle, turhan kovaa ei tarvinnut painella että vauhti pysyi siellä puolimatkan vauhdissa. Juoksuun lähdön jälkeen pian vastaan tuli puolimatkan kärki juoksun ensimmäiseltä kierrokselta. Jossain kohtaa muutkin perusmatkan menijät tulivat pyörällä kohti vaihtoa vastaan, mutta eroa en pahemmin osannut arvioida. Sen toki tiesin, että riittävästi sitä olisi, että voisi omaa vauhtia juosta.

Aurinko paistoi ja lämpöä sen mukana oli kiitettävästi. Ei siinä juuri varjoakaan ollut. Onneksi matkalla oli juomapisteet ~2,5km, 5km ja 7,5km paikkeilla, puolimatkan menijoille myös ~10km paikkeilla. Vauhti oli alusta loppuun tasaista tehon puolesta, mäistä ja tuulesta riippuen vauhti vaihteli 3.42-3.57/km välillä.

Vähän jännitti jalan tilanne, mutta hyvin se tuli ongelmitta mukana. Mikä lie, omat veikkaukset ovat joko hyvin lievä plantaarinen faskiopatia tai jokin uusi jalkaterän nivelten lukko. Sen verran vaihtelevaa oireilua ajoittain, että vaikea sanoa. Seuraillaan ja kuntoutellaan. Parempaan suuntaan selvästi jo mennyt.

Voittoa sopii aina tuulettaa!
Pitkä päivä, sekä Mitja Kyllönen ja Ferrix Hovi toimivat kuuluttajina ja yleisön viihdyttäjinä, juttua ilmeisesti riitti aamusta pitkälle iltapäivään 🙂

Maaliin tulin voittajana perusmatkalla ajassa 2.08.31, fiilis erittäin hyvä!

Kunto on tällä hetkellä hyvä ja kohti parempia tuloksia ollaan toivottavasti matkalla. Nyt tulee varmaan pieni kisatauko, todennäköisesti ainoastaan 19.8. Explore triathlonin täyden matkan uinti + pyöräosuus viimeisenä pitkänä treeninä, 3vko ennen syyskuun puolimatkan mm-kisoja. Muuten treenataan vain ja yritetään nostaa tasoa vielä piirun verran.

 

 

Similar Posts