|

Kevättä ilmassa

Eltsun urheilukentällä treenaamassa pitkiä vetoja (*klik* kuvat isommiksi)

Niin ne viikot vierii, en tiedä mihin nekin on menneet 🙂 Kevät on kuitenkin vahvasti tehnyt tuloaan tänne eteläiseen Suomeen, ja hyvä niin. Alkaa pyörätiet monin paikoin olla putsattu ja maantiekausikin on ehditty korkata hyvänä päivänä. Valoa tulee jo huomattavasti enemmän kuin muutamia viikkoja sitten, päivä pitenee itse asiassa noin 40 minuuttia tällä hetkellä viikossa Helsingissä, ja valoisa aika on jo yli 14h/vrk.

Treenit kulkevat omilla raiteillaan, ei mitään suuria saavutuksia, tasaisia n. 13-15h treeniviikkoja olen tehnyt, joissa pyöräpainotus juoksun kustannuksella ja uintia ihan kohtuullisia määriä alkuvuoteen nähden.

Pyörällä treenitunnit ovat nousseet maaliskuun alun 6-7h määrästä sinne 9h nurkille, ja kunhan maantielle pääsee useammin hyvän päivän osuessa kohdille (tai päässä alkaa viirata ja trainerilla jaksaa ajaa yli 2h), niin määrä noussee sinne n. 10h tuntumaan. Viikkoon on nyt otettu yksi tasatehoinen n. puolimatkan tehoilla tehtävä veto, tällä hetkellä 45min ja toinen vo2max aluetta hivelevä 4-5*5min. Muuten pyöräily on aika pitkälti kevyttä ajamista (tehoina tämä on jonkin verran alle täyden matkan tehoja)

Juostessa ne vähäiset treenitunnit yritetään käyttää hyväksi, vähintään kerran viikossa reipasta tai kovaa. Aiemmin juoksin 10*1000m/60″ pal. treeniä viikon kovana treeninä, mutta se sai loppua, kun viimeisin setti meni 3.24/km vauhdilla joitakin viikkoja sitten. Juoksin sisällä tämän jälkeen omatoimisen testikympin Esport Arenalla 35.12, joten ei mennyt alle 35min vielä. Nyt kelien lämmetessä tekee mieli juosta useamminkin kovempaa kun ulkona voi näitä tehdä, mutta vähän tehoja laskien sitten yksittäisissä treeneissä. Viikonloppuina saatetaan käydä jossain tapahtumassa juoksemassa (Edellinen sunnuntai 82km pyöräily + Nummelanharjun hölkkä, vajaa 7km 3.35/km mäkisessä maastossa) tai omatoiminen reippaan kova 10km, esimerkiksi n. puolimatkan kisavauhtia. Viikolla, jos jaksamista on, ja yritetään että olisi, sitten lyhyempää kovempaa, kuten tällä viikolla 4*3000m/3min kävelypalautuksella kiihtyen 3.38/km -> 3.35/km. Muuten yksi tai mielellään kaksi kevyttä juoksua osana viikkoa.

Uinnissa yritetään käydä vähintään 3 kertaa viikossa altaassa, ja kahdessa niistä uida kovempaa myös päätreeninä. Nyt parin viikon aikana olen uinut myös joko hetken mielijohteesta 1000m testiuinnin tai viimeisin ihan ajatuksella (ajatus siis syntyi altaan reunalla, eikä kesken keilailun, että nyt uidaan 1000m muuten putkeen ja katsotaan mikä on aika) ja aika oli näillä määrillä (n. 10km/vko) ihan kelvollinen viimeksi, 13.30. Siinäkin on vähän varaa parempana päivänä, joten luottavaisena, että uinti tulee olemaan parasta, mitä se ikinä on ollut pääkisojen aikaan.

Kolme viikkoa, ja lähden ensimmäiselle etelän “leirille”, kun TriathlonSuomi suuntaa kohti Mallorcaa kymmeneksi päiväksi, ei meinaa pysyä paikallaan kun miettii sitä! 🙂

Hyvää kulkua, 1cm hiekkakerros klv:llä kyllä häiritsi aika pahasti. Porukkaa veti muuan Jaakko Kero.
Pieni pokaalikin sieltä tarttui mukaan 🙂

Similar Posts