|

Helmikuun vaihtelevat kelit

Neljä viikkoa on painettu menemään taas, ja kyllähän sen huomaa, että kun treeniä tulee säännöllisesti, tulee tuloksia, mutta myös väsyä meinaa välillä pukata. Ihan jokaiseen treeniin ei pysty menemään sillä intensiteetillä millä haluaisi, ja silloin kannattaa ottaa kevyemmin eikä väkisin puskea menemään. Vielä ehtii kevään aikana monta kertaa iskeä päätä seinään jos niin haluaa.

Vähän ankeita kelejä on täällä etelässä pidellyt, mutta toisaalta toivotaan, että kevätkin tulee sitten hyvissä ajoin. Uinnissa on märkää, juostessa on märkää ja pyöräillessä sisällä on märkää. Ehkä sitä kesällä saa olla kuivassa sitten ulkona 🙂

Lajien suhteen painotus on ollut enemmän uinnin ja juoksun puolella, kun taas edellinen kuukausi oli enemmän pyöräpuolella, jossa tuloksiakin näkyi.

Löylyn avannossa rentoutumassa

 

Juoksun suhteen kilometrejä kertyi hyvin, reilu 300km 28pv aikana ja yhdellä viikolla tuli yli 100km, viime viikon ollessa kevyempi määrältään sitten. Kerran viikossa on jatkettu 10*1000m/60s palautuksella olevia juoksutreenejä. Helmikuun alussa vauhti oli @3.39/km, ja kuun lopussa se oli @3.29/km. Vielä ei ole ollut ihan kuoleman rajamailla treenin lopussa eikä ole täten makuulle tarvinnut käydä. Tästä olisi tarkoitus jatkaa kiristämistä, kunnes tulee vastaan tilanne, ettei kehitystä enää tule. Sitten onkin hyvä siirtyä toisenlaiseen treeniin. Saa nähdä, käynkö missään juoksutapahtumassa kevään aikana, sillä aika kortilla on hyvät nopeat kisat, joihin pääsisin. Toisaalta Joona osoitti, että kymppi kulkee ihan mahdottoman hyvin omatoimisenakin treenikisana, jos sparraajia löytyy 😉

Laskiaispullatankkausta!

Pyörällä olen pitänyt tuntimäärällisesti treenit vähän maltillisempina (yhteensä 28h pyörätreeniä) kuin edellisessä kuussa ja tehotreenit ovat vähentyneet, koska tarvittaessa niistä on tingitty ja korvattu kevyellä treenillä palautumista palvelemaan. Parin viikon päästä pitäisi aloittaa uudestaan kovempi pyöräilyjakso, joten sitä ennen olisi hyvä testata lähtötaso uudestaan. FTP todennäköisesti on suunnilleen tammikuun lopun tasoa tällä hetkellä. Tehotreeneinä pyörässä jatkuu kuitenkin seuraavassakin jaksossa nuo FTP:n alapuolella olevat pitkät vedot, sekä kerran viikkoon otetaan vo2max –tasoa kutittelevaa treeniä, joka buustaa tätä jaksoa. Kuormituksen kanssa pitää vaan olla tarkkana sitten.

Välillä kello kertoo, että pitäisi palautella hetki pidempään, kuten tämän päivän tonnien jälkeen

Uinnissa määrä on noussut tammikuun 2x/vko -> 3x/vko (n. 3km per treeni) ja tehotreenit ovat alkaneet säännöllistyä. Alkukuusta vauhtikestävyys oli vielä sillä tasolla, että 10*100m pitkällä palautuksella oli tarpeen, jotta jaksoi uida yhtään reippaampaa vauhtia. Viimeisen reilun viikon aikana kuitenkin olen saanut tekniikkaa ja kestävyyttä sille tasolle vakiinnutettua, että toistoja on voinut nostaa ja toisaalta ottaa myös pidempiä vetoja mukaan (16*100m/lähtö 1m30s avg. <1m21s sekä 5*400m/lähtö 6m30s avg. <5m40s). Lyhyisiin vetoihin muutama toisto vielä ja vauhtia vaan lisää, sekä pidempiin vetoihin sekä toistoja lisää että palautusta lyhyemmäksi, ei toki molempia kerralla. Lisäksi parin viikon välein pitäisi ihan sitä maksimialuettakin kutitella, jotta ei vauhtireservi tule vastaan, nyt kun vauhtikestävyys alkaa olla kohtuullisella tasolla taas. Uskon kuitenkin, että parantunut tekniikka ja tieto, mihin keskittyä, auttaa viemään uinnin paremmalle tasolle kuin koskaan.

Uintien jälkeen olen käynyt nyt käytännössä joka kerta enemmän tai vähemmän aikaa viettämässä kylmäaltaassa. Ei se ihan avantoa voita, mutta esimerkiksi 5*1min kylmäaltaassa on tuntunut todella hyvältä, jalat ovat tykänneet seuraavana aamuna mielestäni.

Niin ja tosiaan, tällä viikolla posti toi kesälle uuden märkäpuvun, joten ei jää ainakaan siitä kiinni. Sailfishin G-range valikoitui ihan siitä syystä, että entinen Sailfishin One on jo muutaman kauden ollut käytössä, ja ajattelin päivittää puvun sitten vastaamaan tavoitteita – olla mahdollisimman paras kesällä 😉 One on kuitenkin erittäin kilpailukykyinen, ja jää hyvään treenikäyttöön.

Kuukauteen tuli kuitenkin 64h aktiivista treeniä, joten ei se huono määrä ole vuoden lyhimpään kuukauteen. Tästä kohti seuraavaa, valoisampaa ja toivottavasti keväisempää kuukautta!

Similar Posts