Joroinen 2015 Kisaraportti

Joroinen 2015 kisaraportti

Aloitetaan suoraan luvuista tällä kertaa!

Sarjassa 25-29-vuotiaat 2. sija, SM-hopeaa ja koko kisan miesten 12. nopein, lisäksi 4. nopein ikäluokkalainen ajalla 4.20.08, osuusaikojen ollessa 27.36 – 2.21.15 – 1.26.50 + vaihdot!

Kilpailun miesten yleisessä ei lopulta nähty suurta taistelua voitosta, kun Thomas Darby oli ylivoimainen, n. 10min erolla seuraavaan, Tuukka Miettinen hienosti toinen ja Teemu Lemmettylä kolmas! Jarmo Hastilla ei tänään kulkenut toivotulla tavalla, ollen kisassa lopulta viides. Naisten puolella Kaisa Lehtonen oli yhtä ylivoimainen, oikeastaan vieläkin ylivoimaisempi, huikealla 18min erolla ennen Maria Söderströmiä ja Team Cervelo TriathlonSuomen Aino Luomaa!

palkintojenjako

 

”Mikä on tavoite?”

-”Jos 4.20 menee, niin ei ole ollut ongelmia varmaankaan kisassa, mutta alle 4.30 niin olen vielä tyytyväinen”

”Tuleeko kultaa?”

-”Jos 4.20 ei riitä kultaan, se ei riitä. Yritetään tehdä oma hyvä suoritus!”

No, ei riittänyt 4.20 kultaan, mutta se ei haittaa yhtään 🙂 Suoritus oli kokonaisuutena juuri sitä mitä lähdin hakemaan!

Kisan kulku:

Pre-race:

Perjantaina ajelin Mikkelistä Joroisiin työpäivän jälkeen, ilmoittautuminen, infoon ja pikakisaa seuraamaan tuttuja ja muita menijöitä kannustamaan. Pikakisan aikana lähes koko Team Cervelo TriathlonSuomi oli paikalla. Siinä hetki jubailua ja pyörän katsastukseen. Pyörä Valvatuksen rantaan ja kaikki siellä kunnossa. Järvi peilityynenä – lupaili hyvää kisaa 🙂 Siitä urheilutalolle ja juoksukamat – eli kengät, sukat ja lippis – kassissa jättö sinne. Siitä hurautus takaisin Mikkeliin yöksi.

Aamulla kuuden maissa herätys, nopea aamupala ja seiskan jälkeen autolla kohti Joroista, nyt uintikamat ja loput pyöräkamat mukana. Kasin jälkeen perillä, jossa tarkistus, ettei autossa ole mitään mitä kisassa voisi tarvita, ja kun tämä lopulta todettu, läksin kohti kilpailijakuljetusta kisakeskukselta uintipaikalle, 4km.

WP_20150718_07_09_19_Pro

Pitkästä aikaa, vai ensi kertaa, ei mikään kiire alueella, sai rauhaksiin tallustella alueella ja katsella menoa, kun kisan starttiin olisi aikaa vielä 2½h ja kamat ovat lähes valmiina 🙂 Paljon tuttuja tuli tavattua ja ysin jälkeen alue kuhisikin jo populaa, hieno kisapäivä varmasti tulossa!

Kymmenen aikaan märkkäriä vetämään päälle ja lyhyt n. 400-500m uintiverryttely. Tuntuma oli kyllä voimaton kuin mikä, eipä ole tavatonta 😉 Siinä sitä sitten odoteltiin kisan lähtöä rauhaksiin, ja nopeasti se klo 11 kajahti ja miesten yleinen lähti liikkeelle! Siitä seuraavaksi naisten yleinen ja sitten tulikin oman ikäluokan vuoro, klo 11.10.

WP_20150718_10_43_43_Pro

Uinti:

Lähtö kajahti, ja niin läksin matkaan. Nopea alku, jotta ei jäädä jalkoihin. Otin alkuun piikkipaikan, mutta pian ohi tultiin vasemmalta, ja perässä ei pysynyt. Niinpä käytännössä tein omaa uintia alusta loppuun, takasuoralta alkaen ohituksia siellä täällä edellisistä lähdöistä.  Poijut näkyivät tällä kertaa hyvin, aurinko ei häikäissyt ja aaltoja ei näkynyt juuri yhtään. Vesikin oli juuri sopivan lämpöistä, ettei ihan tukahduttavan kuuma tullut. Virallinen lämpötila to-aamuna mitattuna 70cm syvyydestä 18.9C, kisapäivänä pinnalla varmasti yli 20C. Ilman lämpötila oli kohonnut todennäköisesti aamusta jo 20C tuntumaan, mutta onneksi ei liiaksi siitä enää kisan edetessä noussutkaan, taisi  n. 22C olla päivän virallinen lämpötila ja tuulta sellainen 2-4m/s. Uinti sujui ihan mielekkäästi alusta asti, vähän tekniikka alkoi pettää kyllä loppua kohden, mutta kunnialla selvittiin ja montaa desiä ei tullut Valvatuksen lähdevettä juotua. Garmin näytti kisan uintimatkaksi 2.00km, joten ihan varma en omasta uintilinjasta ollut. Ikinä ei ole Joroisilla tullut ainakaan positiivista yllätystä uinnista, eikä nytkään. Aika oli vielä tyydyttävä, tavoite oli olla pyörän päällä kun aikaa on kulunut 30.00.

11741148_989995387739719_2905128319301519913_o

T1:

Nopeasti oma kassi kouraan, märkkäri pois, kypärä, numerolappu ja aurinkolasit päähän ja märkkäri ja muut uimakamppeet kassiin tilalle. Muutamia pieniä muutaman sekunnin missejä tuli vaihdossa, mutta yleisesti ihan kohtuullinen ja pyörän päälle pääsi aika tasan 30.00 ajassa (virallinen aika 29.54).

WP_20150718_11_39_16_Pro

Pyöräily:

Pyörä lähti selvästi paremmin liikkeelle kuin koskaan, ensimmäiset 20km tultiin lähes 40kmh ja tuntuma oli hyvä. Siitä se vauhti sitten alkoi tasaantua, kääntöpaikalle tullessa pyörällä aikaa oli mennyt 1.08.44 ja mittari näytti 39kmh. Ohi ei pyörällä tullut porukkaa, ja kaikki jotka ohitin jäivät saman tien peesistä, joten omaa suoritusta pääsi tekemään koko matkan yksin ajaen. Tuuli alkoi yltyä jossain kohtaa, ainakin tuntui, että vastatuuli oli voimakkaampi kuin myötäinen alussa.  Keskivauhti oli lopulta 38.7kmh. Tyytyväinen pitää siihen olla! Tästä kiitos kuuluu tietenkin larun pyörälle uudesta pyörästä ja bikefittingistä, asento oli erittäin mukava koko matkan! Lisäksi uudet kiekot varmasti oman osansa soppaan toivat, ainakin henkisesti äänellään 😉 Matkaa mittari näytti, kuten viime vuonnakin (sama reitti) n. 91km. Geeliä oli tarkoitus nappailla 4kpl, mutta se jäi lopulta 3, kun en enää 70km jälkeen halunnut ottaa geeliä mahaa ärsyttämään, juomisenkin lopetin 82km kohdalla. Sitä ennen juomaa olin tankannut huoltopisteiltä (25,45,65km) aina pullon urkkajuomaa, jonka tyhjäsin omaan aeropulloon.  Juomaa kului sellainen 1,5l-2l, ei ainakaan enempää. Fiilis oli, ettei tarvetta enempään ollutkaan. Mainittakoon, että ihan edellisvuosien tapaisia possujunia en nähnyt, mutta toki ihan kaikki eivät olleet ehtineet kehittyä ajaessani heitä vastaan, mutta kyllä niitä siis reitillä edelleen näkyi. Välillä toki on ruuhkaa, mutta rajansa kaikella, mitään Touria ei täällä tietääkseni ajeta, isommat ja pienemmätkin pelotonit kuuluvat muualle.

T2:

Jalat irti kengistä ajoissa ennen vaihtopaikkaa, pyörältä pois ja juosten pyörä omaan riviin. Nopeasti oma kassi urheilutalon sisältä ja sukat ja kengät jalkaan ja lippis päähän, kypärä tilalle. Montaa ylimääräistä sekuntia ei mennyt, joten ihan tyytyväinen olin.

Juoksu:

Juoksu lähti myös pyörän tavoin hyvin liikkeelle, vauhti tuntui alusta asti hyvältä ja jalat eivät olleet kankeat ollenkaan. Niinpä alun ylämäkien jälkeen juoksu rullaili siten, että 7km kohdalla aikaa oli kulunut vain 28.10. Toiselle kierrokselle lähtiessä alkoi tossu hieman jo painaa, ylämäet eivät tulleet ihan yhtä ripeästi ylös ja alamäet eivät rullanneet yhtä pitkälle kuin aiemmin. Porukkaa alkoi toisella kierroksella olla enemmänkin, joten ihmisiä riitti, ja vaikka kannustus oli ollut koko kisan ajan jo hienoa ja ihmisiä oli reitin varrella, niin juostessa kannustus  oli vieläkin runsaampaa aj kovempaa! Toinen kierros meni lopulta 29.07, joten hyytymistä oli havaittamissa, mutta fiilis oli hyvä ja pää selkeä – ei se tossu nyt niin paljoa painanut! Jokaisella juomapisteellä otin hörpyn vettä ja kaadoin loput niskaan. Lisäksi sienipisteillä otin kaksi sientä, joista toinen paidan alle, toinen päähän puristettuna. Paidan alla ollutta puristelin hitaasti, kunnes heitin pois. Geeliä nappasin kierrokselle lähtiessä aina veden kanssa, ei ongelmaa. Viimeinen kierros tuli tasaista hitaampaa vauhtia kuin edellinen, paitsi viimeinen km tuli taas kovempaa kyytiä loppukirin säestämänä, ollen nopein kilsa juoksussani, kierros ollen n. 29.25 + loppusuora.  Kyllä oli jalat käytetty loppuun reitillä!

635728490325941981

635728490471616967

Post race:

Maalissa mitali kaulaan ja chippi pois jalasta, onnittelut huoltojoukoilta ja muutenkin iso kiitos heille! Hieman sekaisin ja väsyneenä huoltoalueelle syömään Lidlin Recovery Arealle.  Aika kului ihan siivillä, ruoka maittoi hyvin ja juotua tuli reippaasti, nestehukkaa kertyy tällaisella kelillä näin pitkässä kisassa väistämättä useampi litra. Lopulta monet Team Cervelo TriathlonSuomen kisaavat jäsenet olivatkin jo saapuneet maaliin ja siinä jonkin aikaa rupateltiin kisakuulumisia – ihan huikeita suorituksia monelta! Teamiin kaksoisvoitto M30-34v Jarnon voittaessa ja Tatun ollessa toinen (Jarno 2. nopein ikäsarjalainen!)! Ainolle naisten yleisen sarjan SM-pronssia! M25-29 ollessani toinen, Sami oli todella hyvällä onnistuneella suorituksella hienosti viides! Sitten olikin aika painua suihkun ja saunan puolelle. Yhdellä rakolla ja rakkolaastarilla selvittiin tästä reissusta! Pahasti ei lavat ja olat palaneet edes 😉

WP_20150718_18_49_47_Pro

Palkintojenjaon jälkeen oli taas aika palata Mikkeliin ja kohti palautumista ja uusia ja viimeisiä treeniviikkoja ennen Tahkon täysimatkaa!

Kuvamateriaalia luvassa lisää omassa kuvapostauksessa, kunhan kuvia on saatavilla enemmänkin, nämä vain esimakua menosta kännyköistä!

Lisää aiheesta:

Tulokset: http://www.racetecresults.com/Results.aspx?CId=16587&RId=30&EId=1

Savon Sanomat: http://www.savonsanomat.fi/urheilu/joroisten-loppuunmyyty-klassikko/2089676?pwbi=77ba942d8bff31c66f05bc4f99f8184e

Kestävyysurheilu.fi:  http://www.kestavyysurheilu.fi/triathlon/10430-darby-thomas-ylivoimainen-triathlonin-miesten-sm-puolimatkalla

 

Similar Posts