Viimeinen kova viikko ennen Joroisia!

WP_20150710_21_30_59_Pro
Valmiina seuraavaan treeniin!

Kova viikko takana, nyt pari viikkoa kevyempää, ensin kevennellään Joroisille ja sitten palautellaan sieltä. Sitten onkin 3 viikkoa enää Tahkolle, joten pari pidempää treeniä pyörällä ja juosten ohjelmassa enää, sitten lyhenee taas keventelyn merkeissä, niin se aika rientää!

Nyt on Joroisille tehty käytännössä kaikki voitava, nyt enää huolehditaan, että ollaan viivalla terveenä ja palautuneessa tilassa ja kalusto toimii kuten halutaan 🙂

Viikko 28

MA: Ip. Pyöräily kevyt, 51.2km, 31.8kmh + juoksu perus/reipas (aerk?) 6.3km, 4.23/km

TI: Ip. Uinti kevyt 1.5km/23min + juoksu vk-ylä(?) 19.2km, 4.03/km, sis. 15km 3.52/km

KE: Ip. Pyöräily perus kiihtyvä 90.3km, 33.7/km

TO: Ap. Juoksu kevyt 6.2km, 4.54/km

Ip. Pyöräily kevyt 48km, 31.1kmh

PE: Ip. Pyöräily perus/reipas kiihtyvä 180km, 35.5kmh

LA: Ap. Juoksu perus/reipas kiihtyvä 20km, 4.22/k

SU: Ip. Uinti kevyt/perus 3.75km/54min

Yht: 15h54min, josta juoksua 51.7km/3h43min, pyöräilyä 369km/10h54min, uintia 5.25km/1h17min

WP_20150706_17_56_27_Pro
Hyvä sää juoda pillistä!

Maanantaina oli vielä palauttavaa treeniä viikonlopun kisasta, juoksu kulki helposti kuitenkin. Tiistaina kävin uimassa ilman märkkäriä sateessa ja uidessa kyllä alkoi tulla vilu, ja etenkin sen jälkeen oli kylmä! hetken lämmittelyn jälkeen läksin sateeseen juoksemaan ja verran jälkeen 15km tavoitteena reipas/kova ihan sen mukaan miltä jalat tuntuvat. Alkoihan se pohkeissa aika pian tuntua viikonlopunkin rasitus, mutta muuten meno oli yllättävän helppoa ja vauhti melko lailla tasaista, hitusen kiihtyvää (6km ~3.55/km ->9km ~3.50/km). Olisihan tuossa nyt puolikkaaseen ainakin hyvin juossut, kuinka paljon enemmän, en tiedä tällä rasituksella… Keskiviikkona tarkoitus oli pyörittää pari tuntia kevyttä, mutta jalat tuntuivat todella hyviltä ja vaikka tuntuma oli kevyt, niin vauhtia oli aika runsaasti kiihtyen (45km 33.6kmh ja toinen puolikas 34.8kmh). Torstaina oli tarkoitus paahtaa kovempaa pyörällä kevyen päivän jälkeen, mutta oli taas jalat niin pihalla… Ei tainnut ollut riittävän kevyt päivä edellinen vaikka siltä se tuntui siltä vielä edellisenä iltana ja treenin aikana! Lisäksi huonot unet painoivat (<6h), että 2h päikkäritkään eivät tilannetta pelastaneet kun nukutti koko päivän, vaan päivästä tuli viikon kevyin ja valmistelin seuraavaan päivään jo.

Perjantaina työpäivän jälkeen optimioloissa (n. +15C, puolipilvistä, tyyntä, kuivaa) tarkoitus oli testata miten IM-matka sujuu pyörällä, eli 180km Cervelolla. neljä geeliä ja vettä oli mukana, niillä mentiin. Kiihtyvä lenkki tuli, ja nopeasti huomasi, että tänään jalat taas tuntuvat ihan toisesta maailmasta kuin eilen. 4*45km lenkkiä ajoin, tuttua ns. temporeittiä. väliajat olivat 79.55 (33.8kmh), 75.52 (35.6kmh), 74.40 (36.2kmh) ja viimeinen 73.35 (36.7kmh). Loppuaika oli 5.04.21, ja puolikkaat menivät n. 2.36 ja 2.28. Kelpaisi kyllä jo IM-kisaankin itselle, etenkin kun alku mentiin ihan rauhaksiin (10km n. 30kmh) ja siitä nostettiin hissukseen tehoa! Geelit nappasin 40km, 80km, 120km ja 150km kohdilla. Jos toki olisi kisa menossa, olisin napsinut niitä tiheämpään ja juomana olisi ollut urheilujuomaakin. Nyt oli hävettävän vähän vettä mukana, jota kisassa tulisi juoda yli tuplasti varmaan. Ilman huoltoa en jaksanut kuitenkaan käydä täyttelemässä matkalla erikseen kun tuntui meno niin hyvältä! Matkan täytyttyä jalat tuntuivat ihan juoksuvalmiilta, ei kipuja tai erityistä normaalista poikkeavaa väsyä. Maratonista en tosin tiedä 😉 En usko siinä olleen kuitenkaan IM-tehoa enempää, niin helpolta se tuntui!

WP_20150710_21_26_51_Pro
Yksi osuus takana, tekeekö mieli juosta vielä maraton?

Illalla runsas nesteytys ja tankkaus, launtaina sitten aamusta 20km kiihtyen 10km 4.33/km + 6km 4.20/km + 4km 3.59/km, meno ihan lupsakkaa, ei reisissä pahemmin tuntunut, jopa enemmän ne pohkeet tiistailta (? :o) mutta tuohon asti ei ainakaan menoa mitenkään haitannut.  Sunnuntaina sitten illasta kevyt uinti, vähän oli tatsissa hakemista, mutta näköjään vauhtia oli ihan hyvin kevyellekin treenille. Käsien asentoa ja vetoa pitää kyllä ensi viikolla vielä hioa ja vartalon käyttöä, ennen Joroisia, jotta siellä se toimii ja voima ei karkaa aaltojen tekemiseen.

Eikun keventelemään ja viimeistelemään kuntoa itse kukin, viikon päästä pärähtää!

Jotain pientä ennakkoa varmaan kirjoittelen ennen kisaa, katsotaan josko rohkenisi heittämään jotain tavoitteita kisaan?

Similar Posts