Kisailua ja Cervelon ulkoiluttamista

3.!

Huhtikuun loppua painetaan jo, joten pyöräilyä pitäisi saada ohjelmaan entistä enemmän. Nyt on muutamia hyviä viikkoja saatu ohjelmaan, jossa on totuteltu kasvaviin pyöräilymääriin. Tuollainen +7-8h pyöräilyä on ihan passeli määrä jo, vielä kun siihen saisi ynnättyä yhden kovemman pyöräilyn pitkän pyörän lisäksi. Ihan kovin lyhyille pyörälenkeille ei Helsingin keskusta-alueelta viitsi lähteä, koska kaupungista järkeville maanteille ja takaisin vie oman aikansa, joten ulkona pyrin pyöräilemään sen n. 2h minimissään. Silloin siihen saa sitä maantieosuutta ilman turhia risteyspysähdyksiä ja liikennevaloja ja kevyenliikenteenväyliä noin puolet lenkistä. Kevyellä lenkillä se ei onneksi ole ihan niin tarkkaa, sillä kun täältä lähtee Vihdintielle, pääsee siinä melko hyvin pk-alueella ajamaan jo melko alusta asti. Siispä suunta on helposti pohjoiseen ja luoteeseen.

Viime viikolla tuli ajettua uudella Cervelolla pari lenkkiä, joista toinen vielä totuttelua vajaa 2h ja toinen pidempi vajaa 4h lenkki, joka kulki kyllä erittäin kivasti. Viikonlopun kruunasi kahdet ”kisat”, kun kävin Averian Lenkillä juoksemassa, nyt kolmatta kertaa. Saman päivän iltana vielä kävin LKS:n ja Aallon kiipeilykerhojen järjestämissä ”kiipeilykisoissa” – ja edelleen on kädet, selkä ja keskikroppa ihan jumissa…

Viikko 17

MA:  Vauhdikas pitkä juoksu, kiihtyvä pk2-vk1 30km, 4.14/km

TI: Kevyt pyöräily 54km, 29.8kmh

KE: Ap: Pitkä pyöräily 120km, 32.1kmh

Ip: kevyt juoksu 12km, 5.38/km

TO: Lepo

PE: Uinti 3km/45min

LA: Ap: Averian Lenkki 10km, 37.12, yht. 16.5km, 4.15/km

Ip: Pyöräilyä 20km + kiipeilykisat 1h

SU: Pyöräilyä 1h30min (sis. 1h15min 135-140bpm) + juoksua 3km, 5.20/km

Yht: 14h19min, josta juoksua 61.5km/4h41min, pyöräilyä 7h54min, uintia 3km/45min ja kiipeilyä 1h

Viikko alkoi loistavalla juoksukelillä, aurinko paistoi ja lämpöä riitti. Tuntuma ei ennen juoksua (kuten ei näköjään koskaan) ollut mitenkään hyvä, ajattelin läpsytellä lyhyemmän pitkiksen, 30km kevyttä, kun jalat eivät ole täysin palautuneen tuntuiset. Juoksu lähti kuitenkin melko nopeasti kulkemaan ihan mukavaa kyytiä, ja ajattelin sitten rallatella lenkin hienossa kelissä ns. mukavuusalueella, joka todella monelle osuu tuohon kynnyksen molemmin puolin – vauhtia on riittävästi, mutta väsymys ei iske. 5km pätkät menivät vauhdeiltaan 4.34, 4.18, 4.11, 4.06, 4.08, 4.07/km ja 30km tuli sopivasti täyteen juuri kotiovelle – tarkasti ajateltu reitti tällä kertaa siis 🙂

Tiistaina oli vuorossa cervelon toinen lenkki, joka kulki paremmin ja lämpimämmin kuin ensimmäinen.

WP_20150422karkkilassa
Jossain Karkkilan tuolla puolen

Keskiviikkona oli vuorossa sitten pidempi rupeama vapaapäivänä, kun lähdettiin testaamaan paremminkin ajoasentoa ja satulaa. Ensimmäiset 60km meni vastatuuleen n. 29kmh, ja paluu samaa reittiä (en monestikaan jaksa kikkailla reitin kanssa, jos joku reitti on tuttu ja suora ilman turhia katkoksia, etenkin, jos ympyräreitti sisältää huomattavasti enemmän klv tai valoja tms.) sitten 36kmh, pari 5km pätkää tuli mukavasti yli 40kmh ilman suurempaa kiihdytystäkin. Illalla käytiin kaverin kanssa vielä tutustumassa vapun jälkeisen sunnuntain juoksukisan reittiin, jota ollaan järjestämässä 🙂

Torstaina oli lepo, mutta se johtui pitkälti siitä, että olin varattuna koko päivän aamusta iltaan, enkä aamusta jaksanut nousta uimaan riittävän ajoissa. Perjantaina sitten vastaavasti jaksoin nousta, koska iltapäivästä olikin menoa taas muualle.

Lauantaina oli nääs vuorossa jo itselle kolmas kerta Averian Lenkillä, epävirallinen 10km kilpailu, joka reitiltään on kaikkea asvaltilta hiekalle ja mutaiselle traktoripolulle, ja joka on ensimmäiset 7km yhtä ylä- ja alamäkeä, ja lopussa lähinnä kumpuilevaa.  Ensimmäinen kerta itselle oli vuonna 2012, jolloin kuvittelin olevani alle 40min kympin kunnossa, puolikas meni samoihin aikoihin 1h30min. Tuolloin juoksin kuitenkin yli 41min. Seuraava vuosi jäi välistä, mutta 2014 juoksin tuolla taas, ja omien testien ja lenkkien perusteella olin n. 36.30-40 kunnossa tasaisella kympillä, mutta niin se vain meni 38.22 tuolla Averialla. Tänä vuonna olin jo alle 36min vauhdissa tasaisella kympillä, mutta reitin jo tietävänä, ei lähellekään tuota voinut lähteä hakemaan. Hengitys ei ollut täysillä mukana juoksussa, ja ylämäet olivat taas kerran raskaita, mutta sain raavittua kasaan kohtuullisen ajan 37.12, eli 70s parannus edellisen vuoden tulokseen. Tähän olen kutakuinkin tyytyväinen, raskas on reitti! Ja olihan pienen pieni pokaali kiva lisä 😉 Illalla oli vuorossa vielä lääkiksen ja aallon kiipeilykerhojen järjestämä kiipeilykisa, jossa pidettiin hauskaa. niinkin hauskaa, että tänään tiistaina on vieläkin ylä- ja keskikroppa ihan jumissa. Juoksusta ainoastaan toisen jalat sisäreisi (kiipeily tuskin auttoi siihen) on jumissa enää.

Sunnuntaina puoli päivää korkeasaaressa ja illasta vielä 1h30min sisällä pyöräilyä jalkoja palautellen ja hölkkää kotiin.

Hyvää wappua kaikille ja toivotaan hyviä ulkoilusäitä! 🙂

Similar Posts