Perustekemistä ja vähän reippailua

Pari viikkoa on taas mennyt, joista ensimmäinen oli tarkoituksella palauttava ultrajuoksun jälkeen, ja seuraava sitten normaalimpi viikko.

Ultrajuoksun jälkeen palautuminen lähti nopeasti käyntiin ja mitään ajateltuja treenejä ei tarvinnut jättää väliin missään vaiheessa väsymisen tai kipeytyneiden jalkojen takia. Jalat eivät oikeastaan ilmoitelleet juoksusta juuri mitään tuon jälkeen, joten kai ne pitkät peruslenkit sitten ovat jo nopeasti vaikuttaneet siihen, että pidempikään juoksu ei rasita niin paljoa. Lisäksi pakko sanoa, että lihaskunnolla on oltava jokin merkitys. Nyt kun sitä on pari kertaa viikkoon yrittänyt treenailla, niin ihan eri tavalla jaksaa juosta, asento pysyy paremmin, jalat eivät tunnu kipeytyvän jne. Suosittelen!

Viikko 45

MA: Lepo

TI: Uintia 2km/38min

KE: Ap: Uintia 3km/48min Ip: Lankutusta 10*3min/1min

TO: Lepo

PE: Ap: Uintia 2.6km/42min Ip: Pyöräilyä 1h50min + juoksua 12.2km, 4:55/km + kuntosalia 30min

LA: Perus pitkä juoksu 30km, 4:57/km

SU: kevyt keskipitkä juoksu 21.2km, 5:13/km

Yht: 10h17min, josta juoksua 63.4km/5h19min, pyöräilyä 1h50min, uintia 7.6km/2h08min ja kuntosalia 1h.

 

Alkuviikko oli tosiaan kevyt ja palauttava, neljään päivään pari kevyttä uintia ilman tehoja ja vähän keskivartalojumppaa. Loppuviikosta palattiin takaisin toimintaan, ja perjantai-illan meno olikin mukavaa. Yhdistelmänä kevyt pyörälenkki ja perusvauhtinen juoksulenkki, jossa mäkeä oli alkupuolella ihan reippaasti, lopussa kevyttä. Lauantaina juoksin aamusta ennen menoja viikon pitkiksen, jossa edellisen päivän tekeminen ja kunnon hiilaripöhnä aiheutti melko täyteläisen olon etenkin juoksun alkupuolelle, loppupuoli meni helpommin. Sunnuntaina vielä aikaisemmin aamusta peruslenkki ennen päivän hommia, joka venähti muutamalla kilsalla, mutta meno oli kyllä oikein kevyttä, vaikkakin märkää.

 

Viikko 46

MA: Pyöräilyä 1h + kuntosalia 30min + lankutusta 6*5min/1min

TI: Kevyttä juoksua 18.9km, 5:43/km

KE: Ap: Uintia 3km/48min Ip: Kevyttä pyöräilyä 1h + lankutusta 6*5min/1min

TO: Uintia 3km/45min + kuntosalia 30min

PE: Kevyttä juoksua 8.07km, 5:00/km + uintia 2km/35min

LA: Aktia maantiejuoksu Cup 10km 37:05, 3:43/km, yht. 18.3km, 4:49/km

SU: Perus pitkä juoksu 30km, 5:00/km

Yht: 12h28min, josta juoksua 75.3km/6h21min, pyöräilyä 2h, uintia 8km/2h08min ja kuntosalia 2h.

 

Viikko oli ihan monipuolinen, enemmänkin pyöräilyä olisi voinut kyllä olla, mutta ainakin juoksua kertyi taas hyvä määrä. Muita lajeja saisi kyllä yrittää välillä hilata, mutta katsotaan sitä nyt sitten myöhemmin, jos ei lähiaikoina ala näyttää miellyttävämmältä. Toisaalta juoksustakaan ei haluaisi luopua juuri enempää… 🙂 Maanantaina pyöräilyssä oli mukana 15min verran tehoa, muuten melko kevyttä. Päälle kuntosalia ja kotona lankutusta telkkarin ääressä. Tiistaina kaverin kanssa kevyt lenkki harmaassa syyssäässä, jonka aikana jotain outoa refluksin oiretta, mutta meni seuraavana päivänä jo kuitenkin onneksi ohitse. Ehkä ruoassa oli jotain… Keskiviikkona uinnissa oli yritys uida 1000m kovaa, mutta henkinen pää ei kestänyt pitää vauhtia yllä keskellä, ja aika painui 14:14. No, onpahan jotain josta parantaa ensi kuussa. Ihan paras fiilis ei myöskään ollut, joten parempana päivänä menisi luultavasti ihan ok kuitenkin. Ja onhan tuo parempi tulos käytännössä kuin viime vuoden tammi- helmikuussa, joten aikataulussa ollaan. Torstaina oli uidessa paljon mukavampi fiilis, uinkin kivalta tuntuvan 30*100m sarjan n. 5s palautuksella kiihtyen alun hieman yli 1:30 ajoista lopun 1:27 tienoille. Tuntuma oli jotain perusvauhtia ja siitä napsu reippaampaa, ei kuitenkaan mitään vetosarjojen vauhtia menty vielä. Sellainen I+/II-.Perjantaina kävin vain aamusta juoksemassa lyhyesti, herättelemässä kroppaa ja hetkeä myöhemmin altaassa kevyttä tekemässä. Lauantaina Sitten reilu 4km verraa ja kympin juoksu ja päälle 4km verraa. Siitä toinen postaus sitten, miten homma meni 🙂 Sunnuntaina vauhdiltaan vaihteleva perus pitkä lenkki, jossa vauhti oli vitosen molemmin puolin ja muutamia ruskoja mukana. Aika jäykkää oli osittain meno lauantaista johtuen, sekä juoksusta että illan kosteammista pippaloista. Kai tähän väliin voisi sanoa, että “ei enää koskaan”? Kuitenkin ihan hyvä perus viikko ja tulihan siinä kympin virallinen uusi ennätys, vaikka viime vuoden keväällä olin kyllä paremmassa lyhyen matkan juoksukunnossa (nyt saattaisi mennä maraton ja tällaiset sitten kuitenkin paremmin?). Toisaalta, syyskuun alussa juoksemastani 10km ratakympin ajasta lähti reilu minuutti, joten suunta on oikea, vaikka juuri yhtään kovempivauhtista juoksua ei olekaan tullut tehtyä!

motivational-quote

Similar Posts