Viikko 43 – peruskuntokausi jatkuu

Viikko jatkui siitä mihin edellisellä viikolla päästiin, peruskuntoa kohottaen pääosin kevyillä treeneillä (kevyillä siksi, koska en oikeastaan tiedä, milloin pitäisi kovempiakaan vetää, näin aikaisin syksylläkö jo, missä lajissa, kuinka kauan, kuinka kovaa jne?).

Pari viikkoa sitten oli maisema “hieman” erinäköinen, kun kaunis ruska oli vielä puissa. Nyt suurin osa lehdistä ehtinyt jo pudotakin, ja ankean harmaa sää vallannut värimaailman. Kylmäkin ehti tulla…!

lumeton talvenalku

 

MA: Kevyttä pyöräilyä 2h10min

TI: Kevyttä juoksua 12.5km, 5:04/km + Kiipeilyä 1h

KE: Ap: (Kevyttä) Pyöräilyä 2h15min + uintia 3.2km/54min Ip: Kevyttä juoksua 5km, 5:09/km

TO: Juoksua 4.8km, 4:01/km + Kiipeilyä 1h

PE: Kevyttä uintia 2km/34min + kuntosalia 30min (+ 15min lankutusta)

LA: Ap: Pitkä juoksu 37km, 4:50/km Ip: Uintia 3.35km/51min

SU: Kevyttä juoksua 8.9km, 5:21/km + kiipeilyä 1h30min + kuntosalia 30min

Yht: 17h04min, josta juoksua 68.2km/5h34min, pyöräilyä 4h25min, uintia 8.55km/2h19min, kiipeilyä 3h30min ja kuntosalia 1h15min.

 

Viikolla saatiin kasaan enemmän treeniä kuin olin aluksi ajatellut, mutta pystyinkin hyvin hyödyntämään muutaman päivän odotusten vastaisesti 🙂

Maanantaina ja keskiviikkona pyöräilyt hoituivat pidemmän matkan päässä olevan opetuksen nojalla, ei mitään 20min pyörämatkaa! Kova tuuli takasi myös sen, että ihan helppoa ei aina ollut. Keskiviikkona myös poikkesin matkalla uimassa, joten ei tullut turhaa aikaa kulutettua siinäkään matkoihin. Torstaina oli lyhyt juoksu kiireisen päivän keskellä, kun oli juoksukerhon cooper-testi järjestetty, sopivasti viikon kylmimpänä ja lumisimpana päivänä. Kentällä oli lämpötila nollassa, pinta hieman luminen. Ei kuitenkaan paha, vaikka vaatetta pitikin olla enemmän kuin toivoisi tällaiseen. No, eipä sitä tullutkaan reviteltyä koko 12min matkaa kovaa, joten helppo minun on sanoa 🙂 Juoksin 8min testistä 3km jäniksenä, jonka jälkeen, eli 2km kohdalla, lähdin kiihdyttämään tasaisesti: 400m 1:27, 500m 1:43 (lap-napin painallus unohtui viivalla) ja viimeinen 300m tultiin n. 52s. Tästä viimeinen 100m oli melkolailla all-out, muuten rennon kovaa. Lopputulos täten helpohkolla juoksulla 3210m. Josko talven tai kevään uusinnassa juoksisi koko matkan omaa kovaa… 3600m? Perjantaina oli kyllä väsynyt meno uinnissa, siispä vain tekniikkaa ja kevyttä kelausta tuo 2km. Hitainta kelausta miesmuistiin. Lauantaina pitkä aamuaerobinen, joka on nyt sitten neljättä viikkoa juostu pitkä lenkki, nyt 37km ja vauhtina oli sopiva, pääosin kevyt rullaus, jossa muutamat mäet vedettiin rennon kovaa ylös. Tuntuma oli taas helppoa, ja juoksun aikana eikä sen jälkeenkään mitään tuntemuksia. Inhimillisillä matkoilla juostessa voi siis hyvin sanoa, että ei se matka tapa, vaan se vauhti. Illalla seuran uintitreenit, joissa kauden ensimmäiset aerobisen kynnyksen treenit. Tähän mennessä menty rentoa kevyttä. Nyt pääsarjana oli 5*200m/10s (1:27/100m), 8*100m/15s (1:23) ja 10*50m/10s (1:17). Olipa helpon oloinen setti, kun ei tarvinnut mennä sinne happotasolle vielä, joita tuli keväällä tehtyä (ja myös tulee jatkossa!) ja silloin teki välillä mieli oksentaa altaan reunalle viimeisissä vedoissa 😛 Sunnuntaina juoksukerhon kanssa vajaa 9km kevyttä ja päälle sitten pidempi kiipeilysessio ja punttia, jotta lihakset ovat moukaroidun tuntuiset sitten huomenna 🙂

 

Viikko oli taas onnistunut, ensi viikolla jatketaan mahdollisuuksien mukaan, mutta viikonloppuna on pieni twisti: Osallistun Viikissä järjestettävään Viikin Viiskytviis, 55km ultraan, jossa kierretään Viikin Viitoselta tuttua 5km lenkkiä 11 kierrosta. Pitkä lenkki tulee olemaan siis hieman tavallista pidempi – pidempi kuin koskaan on juosten edetty oikeastaan. Usko on kuitenkin, että kyllä tuosta rennolla pk-lönköttelyllä selvitään ihan hyvin. Voi vaatia tosin juoksuttoman päivän jos toisenkin perään, mutta onhan näitä vaihtoehtoisia lajeja harrastaa 🙂

Viikon motivaatiokuva seinällä:

Similar Posts