Viikko 42 – Vähän (enemmän) kaikkea

MA: Kiipeilyä 1h

TI: Ap: Kuntosalia 30min + uintia 2km/35min Ip: Kevyttä juoksua 15.3km, 4:57/km

KE: Kiipeilyä 1.5h + kevyttä juoksua 12.8km, 5:13/km

TO: Ap: Kevyttä juoksua 12km, 5:17/km + kevyttä pyöräilyä 1h +  kuntosalia 30min Ip: Uintia 2km/32min

PE: Ap: Uintia 3.3km/58min Ip: Kevyttä pyöräilyä 1h

LA: Kevyt/perus pitkä juoksu 37km, 4:52/km

SU: Pyöräilyä 2h + juoksua 11km, 5:27/km + kuntosalia 30min

Yht: 17h30min, josta juoksua 88.1km/7h26min, pyöräilyä 4h, uintia 7.3km/2h05min, kuntosalia 1h30min ja kiipeilyä 2h30min.

 

Viikko on  kyllä näin jälkikäteen ajatellen yksi onnistuneimpia treeniviikkojani, mitä tulee monipuoliseen peruskuntokauteen. Ajatelluista treeneistä ainoastaan yksi kiipeilytreeni jäi loppuviikosta tekemättä, kun en kaveria löytänyt mukaan. Korvasin tämän sitten punttisalilla 🙂 Luultavasti seuraava viikko on kiireisempi, joten treeniäkin tulee sen mukaan vähän vähemmän.

Viikon teemana oli edelleen pk-treenit ja aerobinen suorittaminen, ja sen huomasi kyllä lopussa. Intoa olisi ollut jokaiseen loppuviikon treeniinkin ympätä lisää vauhtia, mutta maltoin mieleni. Ainoat “tehot” olivat sunnuntain pyöräilyssä, jos niitäkään tehoiksi voi laskea.

Viikosta ei muuten ole oikein mitään erikoista sanottavaa, koska se tosiaan oli pääosin vain pk-treeniä – joskus niin kovin hankalaa pitää sykkeet tarpeeksi alhaalla 🙂 Pari kertaa viikon aikana kävin ennen koulun alkua liikkumassa kun opetus ei vielä kahdeksalta alkanut. Hyvin sai tehtyä kaikenlaista tiistaijatorstaiaamuna. Keskiviikkona yhdistin kiipeilyn molemmin puolin juoksut kiipeilyhallille ja takaisin.Perjantaina oli ensimmäinen yksin tehty uintitreeni, jossa oli mukana kaikki “tarpeelliset” osat, paitsi teho-osio, joka tuleekin mukaan ensi kuun aikana. silloin alkaa treenit näyttämään uinnissa siltä kuin niiden pitääkin, jotta keväällä ollaan siinä missä pitääkin. Viikonloppuaamut pyhitettiin pitkille treeneille. Mukavaa kun treenit ovat ohi jo ennen puolta päivää ja silti sai nukkua pitkään ja loppupäivästä on aikaa touhuta kaikkea muuta 🙂 Lauantain pitkä juoksulenkki sattui juuri ja juuri pysymään alle kolmen tunnin, pienen pummin takia, mutta juoksuton päivä kun oli pohjalla, oli jalat ihan liekeissä, kovempaa olisi halunnut mennä! Eksyin kiertämään mm. Paloheinän huipun kautta, joten vähän voimaakin tarttui jalkoihin muuten kovin tasaisen reitin lomassa. Ihana sää oli aamusta kierrellä taas vähän uusia maisempia katsellen, ihan lyhyt pätkä oli samaa kuin viime viikollakin. On se keskuspuisto ihan hieno paikka 🙂 Sunnuntaina sitten yhdstin taas parin tunnin pyörälenkin ja päälle tunnin kevyen juoksun, ja helpoltahan tämäkin tuntui. Jaloissa ei mitään tuntemuksia, että eilen olisi juossut pidempääkin lenkkiä. Pyörällä otin jälkimmäisen tunnin aikana vähän intervallia kovemmilla tehoilla, mutta kokonaismäärä jäi reiluun 10min. Muuten kevyttä pyörittelyä ja vähän voimaa pk-sykkeillä. Lisäksi väliin jääneen kiipeilyn takia tein saman punttiohjelman, kuin aiemminkin viikolla.

Kuten aiemmilla viikoilla sanoin miten pilkon pitkää juoksulenkkiä osiin (pyörälenkeissä ei ole ikinä ongelmaa?), niin tässä vielä muutama apuväline pitkälle lenkille. Tärkeintä on kuitenkin tehdä vain niin kuin itse parhaakseen näkee. Lisäksi olisi kiva saada onnistumisen tunne näin yksittäisissäkin treeneissä, etenkin niissä vaikeimmissa 🙂

  • Motivaatio, tavoite – ilman sitä ei kovin monet asiat hoidu. Mikä on siis sinun motivaatiosi ylittää itsesi ja lähteä ulos?
  • Kaverit – Yksin voi olla ikävä lähteä ulos kylmään, pimeään, märkäänkin juoksemaan. Sovi siis juoksutreffit, jolloin tulee harvemmin luistettua siitä ja aikakin menee kuin siivillä kun vaihdetaan kuulumisia.
  • Uudet reitit – Mikä on sen kivempaa kuin juosta jotain ennen tuntematonta reittiä, jossa törmää uusiin maisemiin?
  • Musiikki yms. – olkoon mp3, podcast, audiokirja tai jotain ihan muuta. Jos ei omia ajatuksiaan jaksa kuunnella, niin antaa mennä musiikin mukana, mielellään vähän reippaampaa tempoa vielä niin matka sujuu hyvää vauhtia.
  • Jaa matka osiin. Kuten sanottu aiemmin, älä mieti alusta asti kuinka pitkä matka on vielä edessä, vaan jaa jokaiselle lyhyelle pätkälle, vaikka kilometrille tai vaikka kolmelle, oma teema. Olkoon se vähän ripeämpi tahti, joku ajatus, jota lähdet työstämään tai muuten vain mietit yhtä pätkää – 20km lenkistä 4km pätkissä. Kun neljä on juostu, ajattelet että neljä lisää jne. Neljä on ihan mentävissä kuitenkin.
  • Älä ole mittarien orja – pitkä lenkki on pitkä seurattavaksi vain mittarin liikehdintää tai sykkeen värähtelyä. Anna mennä mikä tuntuu hyvältä – vielä seuraavanakin päivänä.
  • Kuvittele onnistumisesi – Lenkin lopun lähestyessä ajattele, kuinka olet aivan muualla kuin tavallisella pitkällä lenkillä. Ole vaikka sillä haaveilemallasi maratonilla tai ironmanin juoksuosuudella, kuinka tiedät, että nyt se on varmaa, pääset maaliin, tulet maalialueelle kuulet yleisön hurraukset…
  • Anna vain mennä  – Itselle ehdottomasti paras resepti on antaa mielen vain seilata kaikkea mahdollista taivaan ja maan väliltä – käyn läpi kouluasiat, treenejä, maisemia, lintuja, kasveja, ohi kiitäviä autoja, ihmisiä, auringon säteitä, tulevaa ruokaa ja juomaa, illan elokuvaa ja niin poispäin 🙂

 

Similar Posts