Joululahjaideoita aktiiviselle läheiselle

JOULULAHJAIDEOITA AKTIIVISELLE LÄHEISELLE

Taas on se aika vuodesta, kun kekseliäät mielet pursuavat ideoita, joilla miellyttää ja yllättää läheisensä. Ja sitten loput meistä, eli noin 90% suomalaisista, miettii päänsä puhki ja ahdistuu jo hyvissä ajoin ennen joulua: mitä ostaa rakkaalle, vanhemmille, tyttärelle tai vaikka ystävälle?

Mikäli lahjan saaja on urheilullinen, käytä hyväksesi alla listaamamme joululahjavinkit. Vinkkilista on tehty urheilijalta urheilijalle – olemme yrittäneet kerätä listalle todella tarpeellisia tuotteita sekä sellaisia arjen luksuksia, joita monet meistä eivät raaski itselleen ostaa.

Harjoitukseen valmistautuminen alkaa harjoitusvarusteiden valinnalla. Valintaprosessissa mietitään tehtävän harjoituksen, lajin, olosuhteiden ja säätilan kannalta erilaisia vaihtoehtoja. Harjoituksiin pukeutuminen on myös parhaimmillaan motivaation ja treenipalon sytyttämistä: kauniit, laadukkaat ja ihoa vasten hyvältä tuntuvat materiaalit tuovat lisäbuustia itse harjoitukseenkin!

Mikä olisikaan siis parempi lahja urheilijalle, kuin heti käyttöön otettavat urheiluvaatteet?

Joululahjat kaikille harrastajille

Laadukkaat alusvaatteet vähentävät hiertymiä, siirtävät kosteutta iholta, tuntuvat mukavan viileältä tai lämmittävät kylmällä. Alusvaatteet ja kunnolliset kerrastot ovat kaiken perusta. Näihin harrastaja kuitenkin harvemmin panostaa, sillä on niin paljon muutakin hankittavaa.

Esimerkiksi kerrastoja kannattaisi olla muutama erilainen eri säihin ja tilanteisiin. -10 astetta pakkasta vaatii kerrastolta paljon enemmän lämmitysominaisuuksia verrattuna +5 asteen kerrastoon.

Alla muutamia ehdotuksia:

Naisille alusvaatteita: Puma bikini -housupakkaus, Under Armour -hipsterihousut, Filan brief -alushousut ja Puman stringhousupakkaus.

Miehille alusvaatteita: Filan bokserit, Puman laadukas bokseripakkaus, Under Armour kompressiohousut (shortsipituiset) ja Craftin Active Extreme -bokserit, jotka suojaavat kylmällä ja tuulisella säällä.

Aluskerrastoja ostettaessa kannattaa tarkasti tietää mihin tarkoitukseen niitä on hankkimassa. Lämmittävät villakerrastot eivät siirrä kosteutta pois iholta, joten niitä ei kannata ostaa juoksuhousujen alle vedettäväksi vaan lämpökerrastoksi ulkoiluun. Synteettiset materiaalit puolestaan toimivat hyvin ihoa vasten intensiivisessä liikunnassa. Suosittelemme siis lukemaan aluskerraston käyttötarkoituksen huolella, jotta ei tule hutiostoa!

Naisille aluskerrastoja: Craftin merinovillainen alusvaatekerrasto (ulkoiluun, lasketteluun ja muuhun matalan- tai keskitehon harjoitteluun), Craftin aluspaita ja alushousut (intensiiviseen liikuntaan), Kari Traan lämmittävät housut ja saman sarjan paita (tästä koko paketti) sekä Kari Traan alusvaatekerrasto (intensiiviseen liikuntaan).

Miehille aluskerrastoja: Craftin merinovillainen alusvaatekerrasto (ulkoiluun, lasketteluun ja muuhun matalan- tai keskitehon harjoitteluun), Craftin aluspaita ja alushousut (intensiiviseen liikuntaan), Craftin korkeakauluksinen aluspaita ja Odlon alusasupaketti (intensiiviseen liikuntaan).

Juoksijan joululahjavinkit

Juoksija ilahtuu laadukkaista juoksupaidoista ja -housuista. Myöskään talvijuoksuhanskoja tai -huiveja ja -kaulureita ei koskaan ole liikaa!

Naiselle: Asics talvijuoksuhousut, Nike ja Asics kylmän kelin aluspaitoja, juoksuun luksusta: todella laadukkaat Goren talvijuoksuhousut, Niken juoksutakki ja pipo + hanskat + kypärämyssy + kauluri.

Miehelle: Asics talvijuoksuhousut, Montane polkujuoksuhousut talvikaudelle, Salomon ja Asics kylmän kelin aluspaita, juoksuun luksusta: todella laadukkaat Goren talvijuoksuhousut, Niken juoksutakki ja pipo + hanskat + kypärämyssy + kauluri.

Omatoimiseen selailuun: Wigglen naisten ja miesten juoksuvaateet. Wiggle on luotettava ulkomainen verkkokauppa, josta tekee usein loistavia alelöytöjä.

Pyöräilijän joululahjavinkit

Pyöräili läheisesi sitten pitkälle syksyyn tai läpi talven, hän tarvitsee paljon kerroksia, laadukkaita vettä- ja tuulta loitolla pitäviä päällikerroksia, hanskoja, kasvosuojia… Kylmän kelin pyöräilijän pukeutuminen on sanalla sanoen vaativaa. Talvipyöräilyn päällikerroksissa kannattaa suosia sekä tuulen- että vedenpitäviä kankaita. Näin viima ja lumituisku eivät hidasta menoa.

Vinkit kuusen alle:

Naiselle: lämmittävä merinovilla-ajopaita, tuulenpitävä ajopaita, dhb talviajotakki, alus– ja tuulenpitävät päällyshousut, ajohanskat, ”lobster-ajohanskat”, pipo, kypärän suoja

Miehelle: lämmittävä merinovilla-ajopaita, tuulenpitävä ajopaita, aluskerraston housut, Sportful ja Gore säänkestävät päällyshousut, dhb talviajotakki, Goren talviajotakki, ajohanskat, ”lobster-ajohanskat”, pipo, kypärän suoja

Triathlonkurssi joululahjaksi

Viimeisenä vinkkinä: triathlonkurssi. Onko lahjansaaja haaveillut aloittavansa triathlonin (tai ylipäätään uuden harrastuksen tai urheilullisemman arjen), mutta ei ole löytänyt itselleen oikeaa tapaa päästä alkuun?

Ilmoita läheisesi TriathlonSuomen triathlonin alkeisryhmään. Alkeisryhmä toimii tammi- helmikuun ajan kahden kuukauden alkeiskurssina ja tämän jälkeen toiminta jatkuu halukkaiden osalta alkeisryhmänä.

Urheilullisempaa arkea kaipaavan on helpompi aloittaa aktiivisempi elämäntapa ryhmässä, joka kokoontuu säännöllisesti ja jossa on hyvä, samanhenkinen ja samassa tilanteessa oleva porukka mukana treenaamassa. Valmentajat tuovat ryhmään ryhtiä, osaamista ja todellista urheilun tuntua – sekä tietysti innostusta ja motivaatiota.

TriathlonSuomi on järjestänyt ainakin 15 alkeiskurssia kuluneen 5 vuoden aikana. Järjestämme myös läpi vuoden kestäviä triathlonin treeniryhmiä. Meillä on lähemmäs 15 valmentajaa (triathlonvalmentajia, juoksu-, pyörä-, uinti-, voimaharjoittelu- sekä liikkuvuusvalmentajia), joista 4 on valmistunut Jyväskylän Yliopiston liikuntabiologian laitokselta. Muutamalla on ammatti- tai ammattikorkeakoulututkinto liikunnan alalta, triathlonvalmentajan tutkinto ja loput ovat joko oman kilpauran tai vakavan puoleisen harrastamisen kautta kerryttänyt tietotaitoa oman lajinsa parista.