| |

BIG DAY & kisakauden avaus

Nyt on vihdoin saatu kisakausi auki juoksutapahtumien merkeissä. Viimeiseen reiluun kahteen viikkoon on kuulunut paljon treeniä, BIG DAY, Helsinki City Run ja Yritysmaratonviesti. Aluksi lyhyesti BIG DAY:stä.

BIG DAY

BUILD 1:n viimeisen viikon lauantaina (2 viikkoa sitten) tein ns. BIG DAY:n, joka sisältää yhteensä 8h lähes kisavauhtista treeniä. Päivän aikana on tarkoitus uida 1h, pyöräillä 5h ja juosta 2h. Toisin kuin kisassa, BIG DAY:ssä lajien välillä vaihdot voi olla 1-1,5h, jonka aikana voi hetken huilailla ja syödä. Kaikki treenit tehdään lähes kisavauhdilla ja samoilla varusteilla kuin itse kisassa. Samalla on tarkoitus testata tankkausta ennen treenejä ja niiden aikana eli urheilujuomaa, geelejä ja patukoita samaan tapaan kuin kisassa. BIG DAY:stä saa hyvän määrän treeniä yhdelle päivälle, mutta se on ennen kaikkea kova treeni henkisesti. BIG DAY olisi hyvä tehdä n. 8-10 viikkoa ennen pääkisaa.

Tällaista jälkeä tuli tällä kertaa:

Uinti 60min – 3650m (keskivauhti 1’37/100m, 25m allas)

Pyöräily 300min – 164km (keskisyke 142, keskinopeus 32,7 km/h, rentoa ja helpon tuntuista pyöräilyä vaikka oli tuulinen päivä)

Juoksu 120min – 28,5km (keskisyke 155, keskivauhti 4’11/km, koska pyöräily oli rentoa ja kevyttä, niin päätin juosta sitten kunnolla ja hyvinhän se kulkikin! Oli mahtava tunne rojahtaa juoksun lopuksi maahan vanhempien talon etupihalle.)

Ison päivän treenit meni loistavasti ja tästä sai hyvää itseluottamusta. Vielä pitää tehdä kovasti töitä pyöräilyn kanssa, jotta päästään hätyttelemään 9 tunnin aikaa, mutta tästä on hyvä jatkaa! Tästä treenipäivästä kestää toipua jonkin aikaa, joten se kannattaa ajoittaa siten, että seuraava viikko on kevyempi.

Helsinki City Run

BIG DAY:n jälkeen olikin edessä hieman kevyempi viikko, jonka lopussa odotti kisakauden avaus puolimaratonilla Helsinki City Runissa. En ole koskaan juossut kyseistä kisaa enkä osannut odottaa reitiltä mitään. Olin kuullut, että se ei ole mikään kevyin reitti, mutta tavoitteena oli silti lähteä rikkomaan 1’20 -raja ja samalla oma ennätys. Team Cervelosta oli muitakin mukana: Minna, Mirka, Tatu ja Jarno. Jarnon kanssa ehdittiin muutama sana vaihtaa ennen starttia, mutta startin jälkeen miehestä ei näkynyt kuin selkä. Starttasin kisaan melkein eturivistä ja vauhti olikin sen mukainen ensimmäiset kilometrit. Kun 3km jälkeen näin vielä Jarnon, niin tiesin että nyt mennään liian kovaa, keskivauhti ol 3’30/km paikkeilla. Vauhti kuitenkin jatkui kovana 10km saakka, jossa väliaikani oli 36’30 eli vain 30 sekuntia kympin ennätyksestäni. Reitti olikin yllättävä mäkinen ja oikeastaan 13km jälkeen mäissä kertyneet maitohapot eivät enää alamäissä poistuneet ja jalat rupesi kangistumaan. Loppumatka oli aikamoista taistelua kun yritin pitää keskivauhdin 3’45/km ja jalat tuntuivat ”puupökkelöiltä”. Viimeinen nousu ennen stadionia pisti jo melkein naurattamaan, kun jaloilla ei ollut enää mitään annettavaa 😀 Maaliin pääsin kuitenkin ajassa 1:19’39 ja sijoitus 30. kaikista juoksijoista. Vaikka kisa menikin vauhdinjaon puolesta huonosti niin tyytyväinen pitää olla – juoksu kulkee ja hyvä niin. Kulki se juoksu muillakin tiimiläisillä nimittäin kaikki juoksivat omat ennätyksenä! Minna oli mahtavasti naisten sarjan kolmas ja Jarno miesten sarjan 7 – huikeeta 🙂

Yritysmaratonviesti

Kävimme tänäkin vuonna Rambollin joukkueella juoksemassa Yritysmaratonviestin Helsingin Töölönlahdella. Kisassa juostaan 5-10 hengen joukkueissa 19 x 2,2km kierrosta Töölönlahtea ympäri. Minulla oli tällä kertaa kolme osuutta: 2, 4 ja 6. Joukkueemme oli hienosti avausetapin jälkeen 11. sijalla, joten pääsin juoksemaan hyvistä asemista. Ensimmäinen kierrokseni meni aikaan 7’31 (3’25/km), toinen 7’33 (3’26/km) ja viimeinen hieman hitaammin 7’44 (3’31/km). Hyvästä intervallitreenistä meni. Olimme pitkään 2. sijalla kuntosarjassa, mutta lopulta olimme 5. sijalla loppuajalla 2:50’17. Yhteensä kuntosarjassa maaliin tuli 228 joukkuetta, joten kyllä meillä juosta osataan 🙂

Yritysmaratonviesti_2015_Ramboll

Tällä hetkellä on ensimmäinen viikko BUILD 2 blokkia takana ja hommat jatkuu hyvin samalla teemalla kuin BUILD 1:ssäkin: pitkiä kisavauhtisia intervalleja ja pitkiä pyörälenkkejä. Tälle viikolle kertyi 17h treeniä, josta 2’45 uintia (9,2km), 4’45 juoksua (63km) ja 9’30 pyöräilyä (312km). Tänään piti olla aurinkoinen sää ja sade-ennustekin oli 0 mm, mutta niin vain vettä tuli pari tuntia 5h pyöräilyn aikana. Mukavan kevyesti Cervelo kulki tänään vesisateesta huolimatta – 170km keskinopeudella 34,0 km/h ja päälle 15min juoksua (3,5km). Huomenna hommat taas jatkuu!

Cervelo_P5_muddy

Samankaltaiset artikkelit