VALMENATAJAPROFIILI – TATU KOISTINEN

Olen kestävyysurheilua harrastava yrittäjä. Vuonna 2020 arkeeni kuuluu seuraavia asioita: Päätyöni on Bonuswayn toimitusjohtaja. Lisäksi toimin Treamerin hallituksen puheenjohtajana sekä Triathlonliiton hallituksessa. Ohjaan myös TriathlonSuomen toimintaa hallitustyön kautta.

Toimin 80-hengen TriathlonSuomen tavoitteellisten harrastajien treeniryhmän vastuuvalmentajana ja ohjaan 2-3 harjoitusta viikkoon. Tämän lisäksi pyrin treenaamaan itse n. 10 tuntia viikossa.

Urheilussa taustani on futiksessa, jota olen harrastustasolla pelannut sen 25-vuotta. Kestävyysurheilu on enemmän ollut projekti- kuin prosessiluonteinen asia. Ensimmäiseen maratoniin valmistauduin jo 2002 ja toiseen heti perään 2008. Kumpikin meni vähän kehnosti loukkaantumisten ja sairastelun takia. Jälkimmäisen maratonin jälkeen kuitenkin projektitavoite löytyi triathlonin puolelta, joka on nyt vähän pitkäjänteisemmän harrastamisen synnyttänyt.

2011 tein ensimmäisen puolimatkani, 2013 ensimmäisen täysmatkan ja nyt näyttää siltä, että tätä saattaisi tehdä mahdollisesti seuraavat 20 vuottakin. Tavoitteena saada puolimatka alle 4h ja täysmatka alle 8h 45min. Tällä hetkellä parhaat suoritukset ovat puolimatkan 4:03, puolimaratonin 1:19 ja maratonin 2:51. Pyöräpuolella paras saavutus on Giro d’Espoon voitto 2018.

Tavoitteeni on kehittyä kestävyysurheilun ymmärtäjänä ja valmentajana ja tukea vaimoani Minnaa triathlonin ammattilaisuusmatkalla.