Minna Koistinen

Minna Koistinen

Nimi: Minna Koistinen (Myötänen)
Lajini: Triathlon ja aika-ajopyöräily
Tavoitteeni kaudelle 2016: Ironman World Championship ikäluokkamitali ja SM-puolimatka Naiset Yleinen -sarja podium-paikka
Henkilökohtainen valmentajani: Jarno Piik
Viikottainen treenimäärä: ~20 tuntia

Edustamani seurat: Team Cervelo TriathlonSuomi ja Focus Ladies

Blogini: Triathlonisti Minna Koistinen

Ennätykset:

Täysmatka: 9.29 Ironman Barcelona (2015), sijoitus: 1. F25-29
Puolimatka: 4.26 Finntriathlon Joroinen (2016), sijoitus 2. N-Yleinen
Perusmatka: 2.12 Finntriathlon Vierumäki (2016), sijoitus 1. N-Yleinen
Maraton: 2.59 Marathon de Paris (2016), sijoitus 25. Naiset
Puolimaraton: 1.24 HCR (2016), sijoitus 2. Naiset

Kuvat Bullseye / Teemu

 

 

 

[one_half]

Saavutukset kausi 2016:

HCR puolimaraton: 2. sija Naiset
SM-aika-ajot: Joukkuekultamitali, henkilökohtainen sijoitus 4s
Finntriathlon Vierumäki 1. sija
Finntriathlon Joroinen, SM-hopeaa N-Yleinen

[/one_half]

[one_half_last]

Saavutukset kausi 2015:

Länsiväyläjuoksu: 5. sija
HCR puolimaraton: 3. sija
Ironman 70.3 Pays d’Aix F25-29: 4. sija
SM-aika-ajot: Joukkuekultamitali, henkilökohtainen sijoitus 5s
Ironman Frankfurt F25-29: 7. sija
Finntriathlon Tahko puolimatka: 1. sija
Ironman Barcelona F25-29: 1. sija (Gender rank 8)

 [/one_half_last]

Kuva Bullseye / Teemu. Finntriathlon Joroinen 2016

Urheilijana olen vähän hullu ”kaikki tai ei mitään” -tyyppi. Jos treeni ei satu, se ei varmaan kehitä ja pyörän päältä hyppään pois vasta kun olen tehnyt harjoituksen vimpan päälle hyvin. Periksiantamattomuus, vahva tahto ja halu nousta Suomen kärkitriathlonistien joukkoon on mahdollistanut rakettimaisen kehityksen vuodesta 2013, jolloin tein ensimmäisen triathlonmatkani Joroisten puolimatkalla aikaan 5:32. Tällä hetkellä olen ammattitriathlonisti Kaisa Lehtosen jälkeen Suomen nopein puoli- ja täysmatkan menijä. Tähtään ammattilaiseksi ja toivon mukaan siirtyminen ikäsarjoista ’pro-sarjaan’ osuu kaudelle 2017.

Kauden 2016 päätavoitteeni on Havaijilla, jossa tavoittelen ikäluokkamitalia. Muita tärkeitä kilpailuja ovat Pariisin maraton 3.4., SM-aika-ajot kesäkuun lopussa sekä SM-puolimatka Finntriathlon Joroisilla. Suomessa kilpailen jo yleisessä sarjassa ja ulkomailla ikäsarjoissa. 

Harjoittelen ja elän puoliammattilaisen elämää. Aamut ja illat treenataan, ja siinä välissä johdan Ostohyvitys.fi-palvelun Suomen liiketoimintaa sekä valmennan triathlonisteja.

Olen harjoitellut syksystä 2014 Jarno Piikin valmennuksessa. Uinti ja juoksu alkavat olla vahvuuksiani, joten pääpaino talvitreenikaudella on pyörässä. Toki juoksuakin tulee paljon harjoiteltua, eikä vähiten siksi, että Pariisissa pitäisi juosta keväällä 3.00h-maraton. Käyn pari kertaa ulkomailla TriathlonSuomen treenileireillä harjoittelemassa talven aikana ja pidän talvella kotonakin pari treenilomaviikkoa, joilla haetaan kunnon tasonnostoa.

Urheiluhistoriani pitää sisällään pääasiassa jalkapallon pelaamisen Vaasan Palloseurassa, muutaman vuoden tennisharjoittelun ja kuntosalitreenin. Futista pelasin yhdeksän vuoden ajan. Siirryin kuntosali- ja spinningtreenien maailman, kunnes 2007 aloitin juoksemisen uudelleen. Ensimmäinen puolimaraton meni Espoon rantamaratonilla vuonna 2012 aikaan 1.52.

Kuva Bullseye / Teemu. Finntriathlon Joroinen 2016.