Jarmo Hast

Jarmo Hast


V__C0E8

Olen 38-vuotias ja harrastanut triathlonia jo pitkän aikaa. Viimeiset 6 vuotta olen kisannut Ironman- eli täysmatkoja, sitä ennen tehden lähinnä Olympia-matkaa.

Ajauduin triahlonin pariin jo nuorena. Olin noin 14v kun sain olla uinnissa vetomiehenä Pauli Kiurulle ja oma valmentajani harrasti myös triathlonia, joten hän pisti minutkin lajia kokeilemaan. Nuorena tehdyt kisat sujuivat jotenkin helposti ja hyvin, mutta en kuitenkaan silloin vielä halunnut siirtyä triathlonistiksi vaan halusin olla uimari vaikka olinkin siihen vähemmän lahjakas. Vuonna -98 aloitin triathlonharjoittelun. Ostin ensimmäisen maantiepyörän kesäkuussa ja tein elokuussa ensimmäisen Ironman 70.3 (eli puolimatkan triathlonin) Tanskassa aikaan 4.35 ja taisin olla seitsemäs. Sen jälkeen harjoittelua tuli lisää ja seuraavana kesänä kilpailin ensimäisessä Ironman -kisassa Hollannissa. Loppuaikani Euroopan-mestaruuskisassa oli 8.50 ja sijoitus 23.

Laji on monipuolinen ja haastava ja siihen on vaikea kyllästyä. Tietenkin välillä tulee motivaation laskua, mutta vaikka olen jo ollut lajissa pitkään tunnen voivani vieläkin kehittyä ja se on suurin motivaatori.

Seuraava kisa on Texasissa 16.5.2015 ja iso kisa onkin. Pohjois-Amerikan mestaruuskisa ja monta huippua saalistamassa pisteitä Konaan. Jos tulee huippu onnistuminen on paikka vielä mahdollinen, mutta jos käy heikommin siirrän tavoitteeni Motalan MM-kisaan ja Joroisille. Sen jälkeen teen Mooloolabassa IM-puolikkaan ja Sydneyssä sama matka lokakuussa. Sen jälkeen Busseltonin IM ja kausi on paketissa ja lähtöpisteet vuoden 2016 Konaan hyvällä malilla.

Merkittävimpiä kisasaavutuksiani:
World cup Cancun 2003: 9
World Cup Unkari 2000: 11
Ironman Bolton 2009: 3
EM-pitkä matka 2011: 2
Ironman Austria 2013: 4