Anni Antikainen

Anni Antikainen


DSC_0206 – Kopio

Olen 26-vuotias triathlonisti Anni Antikainen Tampereelta. Työkseni teen myyjän hommia urheiluvälineliikkeessä ja pidän spinning-tunteja tamperelaisessa liikuntakeskuksessa.

Triathlonin pariin löysin tieni kesällä 2011, jolloin osallistuin ensimmäiseen pikamatkan kisaani Kuopiossa. Ekassa kisassa oli niin kivaa, että triathlonkärpänen puraisi saman tien! Varsinaista kestävyysurheilu-taustaa minulla ei ole, vaan koko nuoruuden vietin pääasiassa hevosten parissa. Täysi-ikäisenä innostuin juoksemaan kuntoilumielessä, sekä käymään vähän ahkerammin salilla ja spinningissä.

Triathlon on aina ollut minulle lajina tuttu, sillä kotikaupungissani Kuopiossa järjestettyä triathlonkisaa kävin katsomassa useampana vuotena ennen kuin rohkaistuin itse mukaan. Suurin kynnys osallistua kisaan oli minulla, kuten monilla muillakin, juuri se uinti. Rintauinti onnistui kyllä, vapari ei muutamaa kymmentä metriä enempää. Ensimmäisen kisan jälkeen päätin, että uimaan on opeteltava.

Siitä kaikki sitten alkoi, eikä loppua näy. Näihin reiluun kolmeen triathlonvuoteen on mahtunut niin paljon kaikkea, että sitä on vaikea edes sanoin kuvailla! Laji imaisi ihan todenteolla mukaansa ja vaihtelevuutensa ansiosta mielenkiinto ja into harjoitella ja pysyneet korkealla. Vuosi vuodelta myös tavoitteet ovat kasvaneet, kun kunto on mennyt eteenpäin hyvän harjoittelun ansiosta. Matkaan on toki mahtunut heikompiakin hetkiä (mm. jalkaongelmia), mutta silti jokaisella kaudella tulokset ovat parantuneet.

Tavoitteenani on pärjätä hyvin Suomessa kaikilla matkoilla, vaikka toistaiseksi keskityn vielä lyhemmille matkoille. Unelmana on myös päästä kilpailemaan ulkomaille ja näkemään triathlonmaailmaa myös sieltä.

Jotta nämä tavoitteet ja unelmat voisivat toteuta, niin niitä kohti mennessä aion harjoitella ahkerasti, tulla paremmaksi, nopeammaksi, voittaa ja nauttia elämästä triathlonistina – mihin asti tie sitten viekään!

Saavutukset:

SM-hopea NYL, Olympiamatka 2014

SM-pronssi NYL, sprinttimatka 2014 ja olympiamatka 2013

Joroisten pikamatkan voitot vuosilta 2013 ja 2014

Tahkon puolimatkan toinen sija 2014

 

Uinnissa masters SM-mitaleita 2014 (800m vu hopeaa ja 200m vu hopeaa)

Blogini: Triathlonisti Anni Antikainen