Taas mennään!

Eihän siitä ole kuin hetki. Joroisten kisasta nimittäin. Siitä on tullut jo kerrottua, ja kovimmat tunneryöpyt loppuun kaluttua. Tulevana lauantaina mennään taas. Puolikas triahtlon, tapahtumapaikka Tahko. Hassusti sitä ihminen muuttuu. Ennen Joroista pidin koko edessä olevaa projektia kauheana kynnyksenä ylittää. Valmistauduin, tein muistilistoja, hermoilin, jännitin, ja mitä kaikkea. Nyt olen vain lähdössä nauttimaan hyvästä kisasta ja hyvästä seurasta. Älkää silti ymmärtäkö väärin, olen edelleen täpinöissäni!

Olen yrittänyt toimia omalta osaltani lajilähettiläänä. Olen onnistunut siinä ainakin jollain tasolla. Autourheilijat ovat yksi toisensa jälkeen innostuneet triathlonista. Osa on jo kokeillut, osa on mukana Tahkolla, osa suunnitellut aloittavansa, ja osa vain kuunnellut juttujani kyllästymiseen asti. Mutta sen verran otin asiasta kiinni, että perustin meille oman kerhon. Sen nimi on Motorsport Triathletes. Klubi ei ole virallinen ja perustuu vain teoriaan. Tosin sen verran vakavasti otamme, että perustimme välittömästi Facebook-sivut. Tietysti! Käykäähän tykkäämässä. Jäseniksi valitaan lajin parissa viihtyviä autourheilijoita ja autourheiluhenkisiä. Pidin itseni kanssa vaalit ja valitsin itseni presidentiksi. Perustelin valintaa mielestäni järkisyillä. Miksi suotta pitää vaalit, jos kerran tulos on diktatuurin tavoin ilmiselvä ilman niitäkin? Toistaiseksi jäsenistö ei ole suureksi helpotuksekseni protestoinut.

Jäsen-statuksen ovat toistaiseksi saaneet seuraavat hurmurit:
Riku Tahko, ralliautoilija, joka osallistui kesällä ensimmäiseen kisaansa.
Kristian Sohlberg, ralliautoilija, joka myös teki debyyttinsä tänä kesänä.
Juho Annala, ralli- ja rata-autoilija, jolla on lajista jo kokemusta.
Mattias Therman, ralliautoilija, joka on saanut lajikärpäsen pureman.
Antti Hagqvist, osa-aikainen päävalmentajamme, joka on autourheiluhenkinen.
Pekka Vihma, ralliautoilija, jolle annoimme majoitus- ja leirivastuun.
Toni Vilander, rata-autoilija ja TV-kommentaattori, joka ei osaa uida.
Tomi Tuominen, siis minä itse, kartanlukija, joka teki itsestään presidentin.

Jäsenistöstä Tahkolla lippuamme kantavat lisäkseni Mattias Therman, Juho Annala ja Kristian Sohlberg. Heistä Krisse on mukana joukkuekisassa. Hagqvist löytyy järjestelypuolelta ja Vihma toimii kylpylän ansiokkaana yrittäjänä. Että sellainen herrakerho.

Treenit ovat osaltani sujuneet nyt vaihtelevasti. Yksi Jyväskylässä ajettu MM-ralli sekoitti kuviot, vaikka sielläkin tuli käytyä sitkeästi lenkillä. Täytyy silti myöntää, että Joroisten läpikulkeminen aiheutti pienen notkahduksen treenaamisessa. Jotenkin sen tavoitteen ylittäminen antoi luvan ottaa hetken iisimmin. Mutta se kovin tavoite on vielä edessä, täysmatka. Sitä ennen kuitenkin nautitaan. Ja silloinkin. Ja senkin jälkeen.