Vihti Triathlon harjoituskisa

Meidän oma seura siis järjesti nyt ensi kertaa harjoituskisan johon emme itse osallistuneet, halusimme opetella toimitsemaan kisassa ja ymmärtämään järjestävän tahon vastuita ja velvollisuuksia kilpailijoita kohtaan. Kilpailijoita osallistui kaiken kaikkiaan kolme nuorta triathlonistia. Timi, Sanna ja Katariina. Heille todella iso kiitos jo siitä, että tulivat paikalle. Yksi ilmottautuneista ei loppujen lopuksi tullut ollenkaan paikalle, ja toinen ilmoitti hyvissä ajoin, ettei voi osallistua koska on ollut jossain virustaudissa juuri. Hän tuli kuitenkin paikalle käymään ja oli muuten oikein mukava juttutuokio minulla ja hänellä.Kiitos Kai käynnistä ja juttutuokiosta!

2014-07-15 16.54.16

Meillä oli hyvä vahvuus toimitsija puolella, meitä oli jopa kahdeksan aikuista valvomassa kaikkea toimintaa. Työnjako tehtiin siten, että Minä ja Juha oltiin vastuussa ajasta, molemmat ottivat siis aikaa ja merkkasivat kisaajien ajat ylös. Rauno hoiti uintivalvonnan kajakista käsin. Pia hoiti T1 vaihtopaikkaa, jonka jälkeen suuntasi T2 vaihtopaikalle ottamaan pyöriä vastaan. Milla ja Leena olivat T2 vaihtopaikalla pitämässä vahtia kisaajien juoksuvälineistä ja mehupistekin oli heidän järjestämä. Marja opasti kilpailijat pyöräreitille ja oli minun kanssa merkkaamassa juoksureittiä. Ennen kisaa Juha ja Pasi kävi merkkaamassa pyöräreitin ja kisan aikana Pasi pyrki menemään pyöräreitin käännöksille katsomaan, että kaikki menee hyvin ja keräsi sitten kyltit pois kun viimeinen oli mennyt mutkan ohi. Myös Millan tytär Saara oli erinomainen apu mehupisteellä. Luvattiinkin hänelle, että aina kun me järjestetään jotain taphtumaa missä on juomapiste, niin hän on sinne tervetullut!

Meille oli todella hyvä oppimisen kannalta se, että kisaajia oli todella vähän. Tällä tavalla pystyimme kisainfonkin pitämään lähes jokaiselle erikseen. Kun oli ihan ensikertalainen triathlonin suhteen kyseessä, ainakin yksi. Niin hänen kanssa kävin kaksistaan oikeastaan jokaisen vaiheen läpi ja mietittiin yhdessä mitä kannattaa missäkin kohtaa tehdä. Juuri tällaisia kohtaamiset on hienoja Triathlonissa! Nyt sain itse olla se kokeneempi joka kertoo miten kisa on ajateltu, ja mitä kannattaa huomioida. Monissa kisoissa olen itse saanut todella hyviä ohjeita toimitsijoilta ja apua siihen minne mennä ja miten. Käytiin vielä sitten koko porukalla katsomassa T2 alue ja viemässä kisaajien kengät paikoilleen.

2014-07-15 17.20.46

Kisastartti oli hyvässä aikataulussa kello 17:15 suunnilleen. Tosin, oltiin luvattu sen olevan vähän myöhemmin mutta kun kaikille kolmelle kisaajalle tämä tuntui käyvän niin mikäs siinä. Ennen uintia laiturilla vielä kerrattiin mitä tehdä jos tulee hätä vedessä. Startti meni hyvin ja kaikki kolme lähtivät hienosti kohti poijua, meillä oli kaksi poijua, toinen oli kierrettävä ja toinen osoitti rannassa paikkaa mistä piti tulla maihin. Kun kisaajia oli näin vähän niin saatiin ennakkotiedoista poiketen otettua vaihtoajatkin talteen. Tosin, ihan nopeuttaaksemme kaikkea, nuo otettiin ylös sekunnin tarkkuudella.

Itsellä oli todella hyvä fiilis kun saatiin kaikki menemään eteenpäin, pyöräosuudelle ja sitten olikin vuorossa odottelua. Jännättiin hieman pyöräilyosuuden ensimmäistä mutkaa, siinä kun pitää kääntyä kaistan yli, mutta kaikki pääsivät siitä pysähtymättä. Kisainfossa olimmekin painottaneet kisaajille, että reitillä ei ole kukaan ohjaamassa liikennettä, joten siksi on mentävä liikennesääntöjen mukaan.

T2 oli kaikilla kisaajilla todella vauhdikasta ja tosiaan toimitsija oli vastassa ottamassa pyörän vastaan ja sitten kisaaja pystyi rauhassa lähtemään kenkien vaihtoon ja juoksemaan, ei tarvinnut etsiä paikkaa pyörälle ollenkaan. Toimitsija vei sitten pyörän paikalle tuotuun telineeseen odottamaan kisaajan maaliin pääsyä, joka sijaitsi siis T2:en välittömässä läheisyydessä. Tämä oli harvinaisen toimiva järjestely ja ennen kaikkea paikka tuolle maalille. Kun kisaajat pääsivät maaliin oli heille tarjolla palauttava patukka, mehua ja vettä. Omat palautus juomat ja patukat oli saanut tuoda myös tuohon maalialueelle. 2014-07-15 17.29.40

 

Kaiken kaikkiaan harjoituskisa meni paremmin kuin uskalsimme odottaa, tästä kiitos kuuluu ihan jokaiselle paikalla olleelle toimitsijalle. Erityisesti nostaisin esiin Pasin ja Raunon, sekä Pian. Heistä kukaan ei ole seuramme jäsen, mutta silti tulivat mielellään paikalle auttamaan. En pysty sanoin tarpeeksi ilmaisemaan kiitollisuuttani heitä kohtaan. Itselleni jäi todella huikea fiilis koko tapahtumasta. Oli hienoa tavata näitä nuoria triathleetti alkuja jotka nyt jo menivät todella hyvää vauhtia. Tämä tapahtuma antoi itsellekin uskoa siihen, että näitä pystyy järjestämään ja meillä on olemassa taitoa tehdä näin. Samalla tuli fiilis siitä mitä voidaan tehdä ensi kerralla paremmin. Meillä on jo samantein omaan toimintaan muutama parannusidea. Tuo Pasi on vielä sellainen kokenut konkari joka kertoi todella hyvän moton kisatapahtumien järjestämiseen ”Jos kisaaja eksyy reitillä, se ei ole ikinä kisaajan syy, vaan reitti on merkattu huonosti ja se on järjestäjän vika” Tästä ajatuksesta meille tuli sitten muitakin ajatuksia. Mitä sitten toteutetaan taas jossain vaiheessa. Mutta nyt on niin sanotusta ”peli auki” ja laitetaan uutta matoa koukkuun.

 

2014-07-15 18.24.00

Vielä kerran kaikille osallistujille ja toimitsijoille. Tämä oli todella hieno tapahtuma!

Tulokset