Topit ja Flopit 2014

No niin, nyt on sitten triathlon kausi takana ja aika miettiä mitä jäi käteen. Mikä meni hyvin, mikä ei? Mitkä oli kohokohtia ja mitkä aalonpohjia. Teen tässä siis hieman tilinpäätöstä tästä kesästä. Aloitetaan noista ”top-fiiliksistä”

Topit

– Perheeni ja Vaimoni Teija

Nämä kliseeltä kuulostavat asiat ymmärtää vasta sitten kun sen kokee. Perheeni oli mukana kaikissa sellaisissa kisoissa mistä jäi jotain positiivista käteen, varmasti nämä kulkevat käsi kädessä. He olivat mukana Sääksissä, missä pääsin maaliin vantaan keskeytyksen jälkeen, Vantaalla he eivät olleet mukana. Joroisissa ja Kiskossa he taas olivat mukana ja meni hyvin, Kuopiossa eivät ja taaskaan ei kulkenut. Kyllä se perhe antaa voimia omaan tekemiseen loppujen lopuksi todella paljon, ei siitä pääse mihinkään. Aina kun on perhe kannustamassa menee paremmin ja loppujen lopuksi kisan jälkeen Teija osaa pitää musta parhaiten huolta.

– Vihti Triathlon ry.

Itse perustettu seura ja siinä oleva kivijalka, eli ensimmäiset jäsenet: Juha, Milla, Maija ja Päivi. Tästä me aloitetaan, eikä kukaan vielä tiedä mihin tämä seura tulevaisuudessa yltää, vain taivas rajana, jos sekään. Vihti Triathlonin nimen alla tuli tehtyä pari ihan TOP listauksen arvoista juttua!

4 km avovesi uinti. Tämä oli yllättävän hieno juttu tehdä. Varsinkin kun se saatiin itse järjestettyä, eli meitä oli kolme uimaria ja kaksi kajakkia vahtimassa meitä. Kierrettiin muuan saari kahteen kertaan jolloin oli mahdollisuutena myös se, että tekee tämän lenkin vain kerran. Yksi kolmesta sen teki kerran ja kaksi meistä ui tuon 4km lenkin. Tämä oli pisin lenkkini avovedessä ja sen sai toteuttaa hienossa seurassa. Aivan mahtava juttu!2014-07-15 16.54.16

Oma harjoituskisa, omalla innostuksella saatu kasaan jotain hienoa. Saatiin paljon oppia ja ajatuksia ensi kesää varten, silloin on tarkoitus tuplata Vihti Triathlon seuran harjoituskisat. Itselle jäi todella hyvä mieli siitä kuinka hauskaa oli kaikilla vapaaehtoisilla toimitsijoilla ja jokaisella kolmella kisaajalla. Kaikki asiat toimi ajateltua paremmin, oltiin varauduttu ihan hirveeseen katastrofiin. Mahtavia tyyppejä eritoten seuran ulkopuoliset tyypit kuuluu myös TOP listalle: Pia, Rauno ja Pasi! Kaikkiin periaatteessa tänä vuonna tutustunut ja kaikki upeita tyyppejä!

– Kisko Triathlon

Alitin kolme tuntia perusmatkalla, se ei haittaa vaikka uinti oli alimittainen, tämä oli silti komea sulka hattuun. Muutenkin Kiskolla on erityinen paikka meikäläisen sydämmessä ja kisakalenterissa. Aivan mahtava tapahtuma! Kisko erottuu monella tapaa mielestäni suomen triathlon kisoista. Yksi hienoimpia juttuja on heidän numeroliivit. Ihan mieletön fiilis kisareitillä kun on sellainen tunne, että kaikki kuuluisi samaan seuraan!

– JoroinenJoroinen

Joroisinen voisi olla moneen kertaan TOP listalla. Niin monella tapaa tämä oli hyvä reissu. Oltiin koko perheen voimin matkalla ja  mökkeilemässä, naapuri mökissä oli vielä kaveri pariskunta lapsineen, kerta kaikkiaan mahtava juttu! Kisajärjestelyt olivat aivan huiput, en voinut mistään valittaa, en sitten yhtään. Kisareitit oli todella hyvät. Ja sitten se kuuluisa ”Joroisten henki” se on jotain mitä ei rahalla saa vaan syntyy pitkän perinteen voimin. Aivan mahtava fiilis oli koko kisanajan paikan päällä. Nyt jälkeen päin tuo Joroisten Finisher paita alkaa tuntumaan todella hyvältä. Silloin olin hieman pettynyt kun oma kunto ei sitä kestänyt niin kuin olisin toivonut.

 

– Triathlon yhteisöKuvat 371

Tässä kokoajan tapaa uusia ihmisiä, osaa voi jo sanoa kavereiksi eivätkä ole enää pelkkiä tuttavuuksia. Kisoissa tapaa aina näitä ihan mahtavia tyyppejä, jos tähän alkaisin listaamaan kaikkia, niin koko blogipäivitys menisi sitten siihen listaamiseen. Parasta on se, että Facebookissa on aktiivinen Triathlonfoorumi missä jaetaan asioita avoimesti ja hyvässä hengessä. Eikä muuten tarvi odotella kisoihin asti, että pääsee nauttimaan tästä Triathlon yhteisön hengestä. Viimeksi kun olin uimassa oli sielläkin triathlon harrastaja jonka kanssa tuli muutama sana vaihdettua.

 

– Team Elina JouhkiWP_20140521_004[1]

#PinkWheelsKeepOnRolling! Tämäkin tempaus on aivan huikea! Itselle vielä huikeampi asia on se, että Elina se on vaan ja porskuttaa menemään, vaikka lääkärit lupailivat jotain ihan muuta. En voi sanoin kuvata sitä tunnetta minkä tunnen aina kun Elina on tykännyt jostain mun facebook postausesta, tai twiitistä tai mistä tahansa. Tuo tykkääminen tai suosikiksi lisääminen kertoo minulle joka kerta sen, että siellä se Elina on vieläkin, ei ole suostunut antautumaan, eikä luovuttamaan, Siellä se Elina vaan jatkaa elämää vaikka mikä olisi ja mikä tärkeintä tiedän hänen hymyilevän joka päivästä ihan eri tavalla kuin me muut.

– Valmentaja

Tämä asia on TOP listalla jo nyt. Ensi kesän jälkeen varmaan jumalattoman isoilla kirjaimilla sama asia. Nyt jo olen oppinut valtavasti treenaamisesta ja eritoten juoksutekniikasta, ja se on jo nyt näkynyt tekemisessä. Fiilis on tämän ansiosta todella luottavainen ensi vuotta tarkastellen.

– Triathlonsuomi.com

Tämä juttu on ollut itselle todella huikea! Saan kirjoittaa blogia joka on lähinnä omia ajatuksia tämän harrastuksen harrastamisesta, enkä tosiaan ole loistanut tuloksellisesti missään kisassa, sijoitus on aina siellä ”ynnä muut” kategoriassa. Mutta samalla pitää muistuttaa itseänikin siitä, että tätä lajia voi harrastaa millä tahansa tasolla ja jokaisella tasolla se antaa harrastajalleen todella paljon. Todella iso kiitos koko TriathlonSuomi.com porukalle, erityisesti Minnalle ja Tatulle jotka päättivät ottaa minut tähän mukaan, tämä on huikea matka, ja vasta alussa!

– HEAD ambassadorKuvat 363

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä asiana on tämä HEAD ambassador sponsori juttu. Tämä oli itselle todella suuri yllätys, jota en osannut todellakaan odottaa millään tavalla. Se, että minut valittiin tähän ohjelmaan oli itselle sellainen ”Once in a lifetime” juttu, että oksat pois. Isot kiitokset menee tästä Jerelle ja Erikalle! Unohtamatta muita Ambassadoreja, aivan mahtavaa porukkaa kaikki! Toivottavasti olen pystynyt hoitamaan tonttini tässä asiassa niin kuin toivottiin ja tuonut näkyvyyttä HEAD:lle. Tämä oli samalla sellainen hetki, että ”Joku uskoo meikäläisen tuohuun tässä lajissa”. Vahvisti omaa käsitystä siitä, että laji valinta on oikea.

 

Flopit

– Kuopio Triathlon

Kuopiossa oli kaikki puitteet kohdillaan, paitsi ne kisareitit. Tämä on pakko laittaa floppilistalle jo sen takia, että ekaa kertaa en kokenut oloani turvalliseksi triathlon kisassa ja tämä johtui ahtaasta pyöräilyreitistä. Muuten järjestelyt olivat loistavat, suurin osa toimitsijoista oli todella hyvin kartalla, sain sähköpostiuteluihini vastauksen aina liki välittömästi ja oma kisaseurakin oli vanha kämppis vuosien takaa, niin ei voinut valittaa, mutta ne reitit…

– Alkukesän sairastelu

Toukokuun loppupuolella iski sitten Angiina joka pysyi sitkeästi kahdesta antibiootti kuurista huolimatta. Samoin allergia oireet haittasivat tätä kevättä todella paljon, luulen tämän vaikuttaneen aika paljon koko kesään, kun olin suunnitellut, että toukokuussa olisi pyöräilty paljon, se ei sitten toteutunut. Tämän johdosta tuli itselle Vantaalla ensimmäinen DNF kokemus, eipä siinäkään hurraamista ollut.

 

Nämä eivät ole siis missään järjestyksessä (paitsi ensimmäinen) en halunnut alkaa miettimään mikä on minulle arvokkaampi, tai kumpi flopeista on pahempi pettymys. Loppujen lopuksi olen todella tyytyväinen siihen, että floppi puolelle tuli vain kaksi asiaa, ja TOP puolelle sitten useampia. Nyt on sitten edessä paljon treeniä ensi kautta ajatellen. Vielä tässä syksyn kynnyksellä on leppävaarajuoksu edessä ja Tough Viking tapahtuma myös. Mutta pääasiallisesti treeniä. Harmikseni jää syksyn uintikisat nyt käymättä kun tuo meidän neljäs lapsi on tuloillaan lokakuun lopulla ja siinä on jo kaikkea sovittu muutamalle viikonlopulle. Kisata ehtii sitten keväälläkin ihan myös tuolla altaan puolellakin. Nyt viimeistään Helsinki City Triathlonin jälkeen alkaa paluu arkeen ja siihen treenaamiseen ensi kautta varten. Tsemppiä kisoihin ja treeni iloa itse kullekin!