Tammikuun touhuja

Salitreeniä
Lankutetaan menemään seuran salivuorolla.

No niin vuosi vaihtui ja meiniki senkun kovenee. Itsellä oli tarkoitus suorittaa ”paremmas tikis 21. päivässä”. Pysyin siinä mukana ihan hyvin ensimmäiset seitsemän päivää. Sen jälkeen alkoi jäädä tekemättä haasteen treenit. Mutta omat treenit tuli kyllä tehtyä. Niin ja kyllä tässä on sellainen fiilis, että on paremmassa tikis nyt. Kelit oli vaan niin hyvät juosta ulkona, etten voinut vastustaa kiusausta. Pakko päästä ulos silloin kun siellä voi olla. Mielellään jokainen päivä! Salille voi mennä sitten kun on ikävämpi keli. Toki tulee silloin tällöin salilla käytyä, mutta kyllä tuo haaste vei voiton meikäläisestä tällä kertaa. Vaikkakin olen ”paremmas tikis”. Nuo treenit mitä tuosta haasteesta löytyi oli kyllä todella mielekkäitä, ja varmasti niihin palaan taas sitten kun on salille menon aika.

Itsellä on pysynyt ”herkuton” kuri suhteellisen hyvin. Pieniä Pätkiksen mittaisia repsahduksia on pari tammikuun aikana tullut, mutta olen siitä iloinen, etten Batteryitä ole lipittänyt kuin yhden tammikuun aikana. Normaali tahti oli, että niitä meni arkena noin kymmenen. Mutta se on jäänyt nyt pois ja työpaikalla juodaan vettä nykyään. Tavoitteena on päästä alle 80 kilon, ja suunta on ollut todella hyvä. Viime vuonna kun ”kisapaino” oli 88kg luokkaa, niin tulevalle kesälle tavoite on startata 10 kiloa kevyempänä. Otetaan ns. painoetu viime vuoteen nähden.

Kovempia treenejä

Nyt on noiden PK-treenien (Peruskestävyys) kaveriksi tullut VK- lenkkejä (vauhtikestävyys). Tämä on ollut todella tervetullut muutos treeneihin. Tämän aamuinen mäkitreeni oli mitä parasta rääkkiä. Tosin samalla kun näitä alkaa tulemaan näkyy se varpaissa. Nyt siellä on pari rakkoa ja reisissä pikkasen hiertymää, nää nyt on näitä perus vaivoja. Onneksi meillä nummelassa on Nummelanharju, niin mäkiä ei tarvitse etsimällä etsiä. En tiedä, onko päässä jotain vikaa kun nauttii siitä, että saa päästää sykkeen irti? Mutta sen verran on tullut tehtyä tuota PK-treeniä, että on jo aikakin päästä painelee!

Loppuviikon sunnitelma on se, että huomenna olis kevyt uinti tiedossa, keskiviikko ja torstai jotain ihan iisiä, pienet aamulenkit vain ja perjantaina PK-lenkki aamulla ja lauantaina pääsen turkuun! Siellä on TTW:n treenileiri ja sitä on odotettu! Leirille tulossa näillä näkymin 60 osallistujaa, ja vielä mahtuu mukaankin. Itseäni innostaa jo se, että saa viettää samanhenkisten ihmisten kanssa pari päivää, ja kun on noin iso porukka tulee varmasti tavattua uusia tyyppejä. Niin, ja leirin valmentajaporukka on todella kovaa tasoa. Päämaestrona häärii muuan Timo Bracht, ja pääkoutsin virkaa hoitaa Mika Luoto.

Yhteenveto
Tammikuu on menty 1h/päivä keskiarvolla. Oon itse siis tähän tyytyväinen tässä vaiheessa.

 

HEAD Swimming Finland

Tähän samaan syssyyn on hyvä varmasti ilmoittaa, että jatkan tuossa HEAD Ambassador ohjelmassa mukana. Mukana edellisistä pysyi muutama, ja ne keitä tuli lisää… Niin HUH HUH! Nyt on Merikallion poika kovassa porukassa. Tavallaan oma fiilis on se, että olen porukan ”maallikko” jäsen. Saavat muut kertoa sitten omissa blogeissaan/medioissaan yhteistyö kuviostaan, mutta jos koskaan olen toivonut yhteistreenejä niin nyt. Sen verran kovaa porukkaa alkaa olemaan mukana.

Treenimäärät vielä maltillisia

Kuten aiemminkin olen sanonut, pidän itseäni ihan peruskuntoilijana. Treenit vie aikaa keskimäärin tunnin päivässä, eikä se tosiaan ole paljoa. Tietysti siellä on lepopäiviä, sekä päiviä jolloin teen pidempiä harjoituksia. Tällä hetkellä on vielä jäänyt viikonloppuisin monet treenit välistä, eikä se haittaa. Perheellisenä on tehtävä periaatteessa joka päivä kompromisseja arjen ja harrastusten kanssa. Olen pyrkinyt siihen, että vaimoni saisi nyt ainakin viikonloppuisin nukkua rauhassa aamulla, kun tuo meidän kaksivuotias on pikkasen aamuvirkumpaa sorttia. Kunhan tuo pienimmäinen alkaa nukkumaan öisin pidempiä jaksoja niin sitten päästään taas normaalimpaan rytmiin.