PinkWheels

No niin. Liityin sitten Team Elina Jouhkiin. Tämä oli helpoimpia päätöksiä ikinä. Antti Hagqvist on pitkään ollut tämän lajin saralta oma idolini, ja nyt kun kuulin Elinasta, tuli hänestä toinen. Nämä ovat sellaisia henkilöitä jotka ovat voittaneet todellisia kisoja ja vaikeuksia. Syy miksi suhtaudun heihin tällä tavoin lähtee ihan siitä miten minut on kasvatettu. Ollessani pieni lapsi, minulla oli allergioita vaikka muille jakaa, ja siksi ruokavalioni oli aika kallista siihen aikaan. Äidin maidon korvike oli suhteellisen hintavaa 80-luvulla opiskelija vanhemmille. Kun äitini tätä kerran sitten stressasi ja oli tästä huolissaan, kysyi Ukkini häneltä ”Hetkinen nyt, selvitäänkö tästä siis rahalla?” Äitini vastasi tähän, että ”kyllä”, jonka jälkeen Ukkini totesi lempeään äänensävyynsä ”No sitten tämä ei ole edes mikään ongelma”.

Itselläni tämän ymmärtäminen on kestänyt nämä kolmisenkymmentä vuotta. Eli jos jokin asia voidaan ratkaista rahalla, niin se ei ole ongelma ensinnäkään. Ne asiat mihin ratkaisuksi raha ei päde, ovatkin sitten jo oikeita ongelmia. Mielestäni vakavat sairaudet kuten syöpä, leukemia, ja mitä näitä nyt on, ovat sellaisia mitä rahalla ei vaan voi ratkaista. Toki osallistumalla keräykseen voimme auttaa paljon, tällä rahalla saadaan hoidettua useampia terveiden kirjoihin. Mutta tarvitaan jotain muutakin kuin rahaa, ja se on luuydin luovuttajia tässä tapauksessa. Itse ilmottauduin kantasolurekisteriin jo vuoden alusta. Nyt toivon, että mahdollisimman moni alle 40 vuotias tuohon ilmottautuisi. Voitte miettiä sitä arpana, jolla osuessaan voit pelastaa toisen ihmisen elämän. Mielestäni paras arpa, i k i n ä.

#PinkWheels

”Mistä on kyse? Pyöräilijä ja triathlonisti Elina Jouhkin piti osallistua heinäkuussa 2014 Frankfurtin Ironman-kisaan. Tarkoitus oli tempaista isommalla porukalla vaaleanpunaisten pyöränrenkaiden avulla rintasyövän ehkäisemisen puolesta. Rintasyövän ja leukemian sairastanut Elina sai kantasolusiirron Lucian-päivänä 2013 ja alkuvuodesta kaikki näytti hyvältä. Viikko sitten ilmeni kuitenkin, että leukemia on uusiutunut. Koska Elina ei pääse urheilemaan, me teemme sen hänen puolestaan. Omistamme harjoittelumme ja kisamme Elinalle ja keräämme samalla rahaa Syöpäsäätiölle ja huomiota SPR:n kantasolurekisterille.”

– Baba Lybeck blogissaan 24.4.2014

Tämä ajatus oli sellainen, että sitä en voinut sivuuttaa. Omistaisin jokaisen treenin ja kisan Elinalle, hän ei itse siihen pysty, ja nyt meitä on jo viimeisimmän tiedon mukaan 144 tiimissä jotka omistavat treenit ja kisat Elinalle. Tämä tuki tuo Elinalle voimia ja positiivista mieltä millä jatkaa taistelua tuota uusiutunutta leukemiaa vastaan. Samalla toki toivon, että saataisi kerättyä mahdollisimman paljon myös sitä rahaa, jotta tulevaisuudessa näitä tauteja saataisi useammankin kohdalla selätettyä. Toinen asia mikä tästä valtavasta porukasta jotka Elinan puolesta ahertavat nyt tulee mieleen, on se kuinka hienoja ihmisiä löytyy tästä maasta. Esimerkkinä Kristian Sohlberg youtubessa. Aivan mielettömän hieno idea! Twitteri on pullollaan samanhenkisiä haasteita, löytyvät kun haet #TeamElinaJouhki. Itsekin haastoin omat HEAD Ambassador kolleegat liittymään kantasolurekisteriin, kuin myös haastoin Minna Myötäisen.

Tässä on nyt tullut mietittyä mitä se treenien omistaminen jollekin oikein tarkoittaa. Aikasemmin en ole tätäkään asiaa ymmärtänyt. Olen toki nähnyt kun joissain peleissä omistetaan voitto jollekin sukulaiselle, tai maali jollekin tai jotain muuta vastaavaa. Vasta pyöräiltyäni ajatellen sitä, että jokainen polkaisu on omistettu Elinalle, tajusin kuinka kokonaisvaltaista tämä on. Itselle oli todella hankala tuo pyöräily, johtuen siitepölyallergiasta. Oli todella vaikea hengittää, mutta pääsin kuitenkin kotiin asti. Vaikeuksienkin aikana minulle antoi voimia se ajatus, että mun on tehtävä tämä Elinalle, kun hän ei itse pysty. En voinut jättää matkaa kesken. Silloin ymmärsin kuinka paljon voimia saa siitä, että omistaa tekemisensä jollekin toiselle. Niin, mulla vielä niitä pinkkejä renkaita ole, niin tuunasin sitten mun pyöräilykypärää ;)

Mun aero kypärä
Mun aero kypärä

 

Osallistu keräykseen: Kilkkaa tästä!

 

Omat haasteet toukokuussa

Itselläni tosiaan piisaa haasteita toukokuussa. Pitää remontoida uutta kotia, olen tässä oppinut itsestäni sen, että vihaan tapettia. Olen poistellut tapettia seinistä tässä vapun yli, ja olen tullut siihen lopputulokseen, että tapetti on typerintä ikinä. Toinen haasteita elämääni tuova asia on luonnollisesti koivut, nyt ne taas kukkii. Tällä hetkellä on todella hankalaa olla ulkona silloin kun on kuiva keli. Sateella olisi helpompaa, mutta samalla sateet ovat vielä niin kylmiä, ettei siellä sitten muuten oikein tarkene. Tällä hetkellä koivun siitepölyä on niin paljon ilmassa, että treenaaminen on käytännön mahdotonta. Keuhkoihin menevä siitepöly vaikeuttaa jo ihan normaalia elämää, pari päivää olin sairaslomallakin. Noh, toivottavasti tuo koivun kukinta menee nopeasti ohi ja pääsen taas harjoittelemaan täydellä teholla.