Mielenkiintoisia muutoksia ja Teneriffan treenileiri!

Tämä viikko tuo elämääni suuria muutoksia. Julkaisimme vihdoin sekä tämän blogin että Triathlonsuomi.com –sivuston. TriathlonSuomi on triathlonharjoittelusta, kisaamisesta, ravinnosta, varusteista ja muista triathlonisteille ja muille kestävyysurheilijoille kiinnostavista ja tärkeistä seikoista tietoa tuottava sivusto. Näkemyksemme mukaan Suomessa ei aiemmin ole ollut riittävän laajasti triathlontietoutta levittävää sivustoa ja siksipä korjasimme asian. Toivottavasti viihdytte sivustollamme ja löydätte sieltä hyödyllisiä tietoja ja vinkkejä! Ja sivuston saa vinkata kavereille ja levittää esimerkiksi sosiaalisessa mediassa – se on tehty meidän kaikkien hyödyksi ja iloksi!

TriathlonSuomi –sivustolle ovat kaikki triathlonistit enemmän kuin tervetulleita kirjoittamaan juttuja. Mikäli haluat jakaa triathloniin, kestävyysurheiluun, ravintoon, varusteisiin, kisoihin, treenimatkoihin… okei käytännössä mihin tahansa urheiluun liittyviä tietojasi, kokemuksiasi ja saada äänesi kuuluville, olethan meihin rohkeasti yhtedyessä! Haluamme rakentaa sivustosta interaktiivisen ja triathlonisteja hyvin palvelevan sivuston – sinun avullasi!

TriathlonSuomi on vielä alkutekijöissään. Toivomme, että annatte rohkeasti palautetta sisällöstä, toimivuudesta ja käyttöön liittyvistä haasteista.

Toinen tällä viikolla vihdoin julkisuuteen tullut asia on päätökseni aloittaa yksityiselämäni jakaminen. Saittekin siitä jo ensimakua, kun julkistin blogini tiistaina sosiaalisessa mediassa. Blogin pitäminen on minulle suurempi muutos, kuin triathlonsivuston avaaminen, sillä olen aiemmin pitänyt elämäni omana tietonani ja yksityisyydelläni on ollut korkeat muurit. Nyt kaikki muuttuu kertaheitolla. Mutta minä olen enemmän kuin valmis ja odotan innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Treenileiri Teneriffalla

Varasimme sunnuntaina Tatun kanssa viikon treenileirin Teneriffalle. Suunnitelmissa on pyöräillä paljon, juosta, uida ja tehdä jotain ihan muuta kuin triathlonia… kuten pelata tennistä ja ehkä joskus jopa viettää muutama hetki aurinkotuolissa löhöten! ;) Teneriffalla on luvassa huikeita maisemia ja kapeita teitä sekä tietysti mahtavia korkeuseroja. Tutkiessamme pyöräreittejä saimme ensimakua tulevasta… reidet ovat kovilla, mutta se on tarkoituskin.

Helpottaaksemme matka-arkea, varasimme hotellistamme all inclusive-vaihtoehdon. Päivärytmin ollessa aamiainen -> pyörälenkki/juoksu/uinti -> lounas -> toinen harjoitus tai aurinkotuolilla löhöily -> illallinen, tulimme siihen tulokseen, että meidän on viisainta antaa hotellimme tarjota meille kaikki mahdolliset ateriat. Tämä helpottaa huomattavasti ruokailuamme, kun ei tarvitse treenien lomassa miettiä kaupassa käymistä ja ruuan valmistusta. Välipala– ja proteiinipatukat lähtevät kuitenkin Suomesta mukaan – ne antavat hyvin energiaa toista tuntia kestävien nousujen aikana ja pitävät nälän kurissa!

Lähtömme on lauantaina ja ensimmäinen pyörälenkki on vuorossa tietysti heti sunnuntaina (pyörät on tilattu etukäteen sunnuntaiaamuksi hotellille, kuinka kätevää:)). Kuva- ja videokuva(!!)materiaalia, Garmin-materiaalia ja muita lomakuulumisia ja -tunnelmia on siis odotettavissa heti alkuviikosta!

Viikon treenit ja muita kuulumisia triathlonrintamalla

Tämän viikon harjoitukset lähtivät pyöräilypainotteisesti käyntiin.

Maanantai: melkein neljän tunnin PK-harjoitus. Juoksu salille mutkien kautta (~3km), PK-spinning 45 min yhdistettynä 4800m juoksuvaihtotreeniin, keskivartaloharjoitus, toinen PK-spinning (50 min) ja juoksu kotiin (~2km).

Tiistai: Aerobinen 60min spinning + core

Keskiviikko: 40min palauttava hölkkä

Tänään on vuorossa tuplaspinning ja kunnon venyt. Uinti on jäänyt tällä viikolla kiireiden vuoksi aivan lapsipuolen asemaan… Täytyy korjata tilanne välittömästi Teneriffalla! Tiedättekö lukijani muuten hyvää triathlon-valmentajaa? Voisin olla treenivinkkien ja ohjauksen tarpeessa suunnatessani kohti Minna 2.0:aa… Tavoitteeni ja tietotaitoni eivät oikein kohtaa ja toivoisin itselleni sparraajaa ja suunnannäyttäjää matkalla kohti unelmiani!

Muista kuulumisista haluan nostaa esiin ystäväni Nannan Team Rynkeby –projektin (voit lukea lisää Nannasta ja hänen projektistaan täältä). Team Rynkebylaiset polkevat ensi kesänä Helsingistä Pariisiin tukeakseen syöpäsairaiden lasten ja nuorten paranemista. Mielestäni on äärimmäisen hienoa, että urheilun avulla ihan tavallisetkin ihmiset voivat tukea hyväntekeväisyyttä, tehdä mitä hurjempia tempauksia ja innostaa lähipiiriään hyväntekeväisyyden pariin – sanan levittämisen lisäksi!

Huomenna istun kello kuusi erittäin mielenkiintoisessa kokouksessa. Kokouksen sisällön pidän vielä itselläni, mutta ehkä lauantaina koneessa ehdin naputella mitä uutta tuleva urheilukausi minulle tuo tullessaan. Itseni haastamista, mutta mitä?

Ainakin Espoossa sataa. Ei anneta sen masentaa ja viedä voimiamme, vaan suunnataan kohti hurjimpiakin haaveitamme! Hyvää torstaita kaikille!

– Minna

P.S. Mikäli harkitset uuden treenikellon ostamista, odota vielä hetki. Kauramoottori julkaisee aivan näinä hetkinä Garmin 910XT vastaan Suunto Ambit S2 –arvostelun (joka julkaistaan myös Varusteet-osiossamme). Saatte tietää heti, kun arvostelu valmistuu Facebook- ja Twitter-tilieni kautta!