Matkakuulumisia

Viimeiseen kuukauteen ei ole varmaan mahtunut viikkoakaan ilman reissua. Torstaina kotiuduttiin joulun vietosta ja viime viikon lauantaina Moskovasta, jonne Tatu teki viimeisen työmatkansa hetkeen. 70 lentoa ja yli 200 hotelliyötä tekee Tatusta todellisen moskovalaisten hotellien ekspertin – ottakaahan siis yhteyttä, mikäli haluatte hotelli- ja lomavinkkejä Moskovaan! Aiemmin tässä kuussa kävimme Tukholmassa ja marraskuun loppupuolella Teneriffalla. Nyt onkin mukava aloittaa uusivuosi rauhallisemmissa merkeissä ihan kotoa käsin.

Alla lyhyesti meidän Moskovan reissusta.

Moskova yllätti minut jouluisella kauneudellaan ja ystävällisillä ihmisillä. Palvelu oli joka paikassa ensiluokkaista ja ystävällistä. En tuntenut oloani turvattomaksi edes seikkaillessani yksin Moskovan metrossa. Venäläinen ja gruusiailainen keittiö oli kokemisen arvoista ja mauista innostuneena päätin, että kokeilemme kotimaassa myös pääkaupunkiseudun venäläisiä ravintoloita. Moskovassa oli panostettu jouluun ja uuteenvuoteen enemmän kuin olen missään aiemmin nähnyt ja jokainen puu ja rakennus oli jollain tapaa saanut väriloistoa ylleen – useimmat ihan juuresta latvaan ja katutasosta katonharjalle asti!

Yövyimme Intercontinental Moscow Tverskayajassa. Hotellissa oli aivan mahtavat puitteet ja se oli myös sijainniltaan aivan nappivalinta – suosittelen lämpimästi Moskovassa vieraileville! Hotellilta oli lyhyt matka tutustumaan muun muassa Kremliin ja Bolšoi-teatteriin. Hienot ostoskadut olivat kivenheiton päässä, lähiseudun ravintolatarjonta oli monipuolista ja metropysäkkikin oli vain parin sadan metrin päässä. Lähiympäristön arkkitehtuuri on näyttävää ja sivukaduillakin uskalsi kävellä ilman minkäänlaista turvattomuuden tunnetta.

Tiimikuva.

Gorky-puistossa kävelyn lomassa sai ihastella luistelijoita.

Hotellilla oli myös yksi parhaiten varustelluista kuntosaleista, johon olen missään törmännyt. Treenailu onnistui siis hyvissä puitteissa ja salia tulikin päivittäin käytettyä. Parit juoksutreenit vetäsin matolla ja vähintään coretin päälle. Ja taidettiin me intervallispinnikin yksi ilta vetäistä!

Vietimme uudenvuoden juhlia Tatun työnantajan vieraina. Teemana oli 80-luvun disco ja vaatevalinta sen mukainen. Juhlissa oli erittäin lämmin ja yhteisöllinen tunnelma. En ole kokenut vastaavaa missään aiemmin. Sain itsekin todeta, että venäläiset ovat todella ystävällistä ja lämminhenkistä kansaa sekä toisiaan että vieraitaan kohtaan. Ja toinenkin stereotypia tuli todettua: venäläiset juovat vodkaa. Ja paljon.

Parhaat kasarivaatteet, mitä matkaa edeltävänä iltana keksittiin kaapista mukaan…

Reissun ainoa epäonnistuminen koettiin kentällä kotiin lähdettäessä. Tatu kuolasi automaatin lasin takana supersuurta Twix-patukkaa, kun  minä syötin viimeisiä ruplia automaattiin. Ja kuola oli ainoa mitä Tatu sai: samperin Twix oli niin superkokoinen, että se jäi hatusta jumiin automaattiin. Edes agressiiviset töytäisyt ei saanut sitä irtoamaan.

Ennen Moskovaa olimme pikavisiitillä Tukholmassa. Sieltäpä ei ole sen suuremmin kerrottavaa – Tukholma oli mukava kokemus, kuten aina.

Tulevat matkat

Lähden keväällä 10.4-20.4 Mallorcalle Focus Ladies tiimin kanssa pyöräilyleirille. Muita triathlonisteja on samaan aikaan tulossa saaren pohjoisosiin, joten saadaan hyvä porukka kasaan ja edustamaan suomalaista pyöräily- ja triathlonkulttuuria. Focus Ladies majoittuu saaren eteläosiin, joten täytyy varmaan kerran tai kaksi loman aikana ajella pohjoissaarelle katsomaan triathlonistien menoa. Tosin, treenipäiväohjelman katsastettuani totesin, etteipä vapaapäiviä treeneistä juuri ole. Pyöräilemme joka päivä 4-6 tuntia ja siihen päälle otamme Mirkan kanssa vielä triathlonspesifejä  treenejä (Mirkan blogia voit seurata täällä).

Malliksen leiri on erinomainen tilaisuus aloittaa pyöräilykausi vähän aiemmin, kuin mitä Suomen sääolot mahdollistavat. Ja toivottavasti sieltä saa vielä kesää vasten kivan pohjarusketuksen. Eniten kuitenkin odotan pyöräilyä Focus Ladisien kanssa ja muuta yhteistä tekemistä. Mikä onkaan parempi tapa tutustua ihmisiin paremmin kuin 10 päivän matka yhdessä. Leirillä on myös otollista hioa ensi kesän kisakuvioita ja -strategioita kuntoon, kun porukka on pidemmään aikaa kasassa ja yhteisiä harjoituksia kertyy pitkälle toistakymmentä.

Puolentoista kuukauden kuluttua meillä on taas vähän erilainen reissu luvassa. Yhdistetty työ-, lepo- ja lomamatka Malesiaan, Singaporeen ja Hong Kongiin! Reissua ja etenkin Langkawin valkohiekkaisia rantoja odotellessa jaksaa taas ponnistella arjessa hyvillä mielin.

Sunnuntai-illan kunniaksi tilailen kesäksi uudet kisa-asut ja treenivaatteita – Wigglessä ja Chain Reaction Cyclessä on nimittäin isot alennusmyynnit! Nyt kannattaa täydentää kisavaate- ja kisavälinevarusteita kesää silmällä pitäen. Tarvitsen myös uudet kisajuoksukengät, viime kesän malleja saa varmaan nyt puoli-ilmaiseksi!

Lopuksi vielä tämän viikon treenit:

Maanantaina: Aamu-uinti (50min ja 2000m) ja iltalenkki (50min) + venyt

Tiistai: Aamulenkki (1h) + venyt ja vatsat

Keskiviikko: vapaapäivä

Torstai: lenkki (1h 35min)

Perjantai: Kahvakuula (55min) ja salitreeni (15min) venyillä (10min)

Lauantai: PK-spinning (2h 15min) + venyt

Sunnuntai: Uinti (50min)